זה בטוח להשתמש בסיר אלומיניום? - צריך גם המלצה לסירים

CapitanMorgan

New member
זה בטוח להשתמש בסיר אלומיניום? - צריך גם המלצה לסירים

אני מתעניין ברכישת הסיר הזה(מצורף לינק למטה), לצורך הכנת כיסוני בשר מאודים "מאנטו".
http://www.asiatrade.co.il/emall/product.asp?pc=125557

מלבד זאת,
אני אשמח להמלצה על איזה סירים לרכוש לפסטה, ומרק?
 

TCHM

New member
אין בעיה כי בכל מקרה מניחים את המנטו על נייר אפיה.

וזה גם לא נורא אם יש מגע ישיר עם המתכת.
סירים לפסטה - סירי פלדת אל-חלד (18/10) עם/בלי ציפוי פנימי.
למרק - סירי פלדת אל-חלד (18/10) תחתית עבה או כל סיר
יציקת פלדה/אלומיניום עם ציפוי פנימי נגד הדבקות.
אני עדיין מעדיף את סולתם (סדרת כרמל/אלון/ארבל) למרות שזה
כבר לא ייצור שלהם.
 
אני רוצה לומר לך משהו .צ.ה.ל

ערב טוב
א. גדלתי על סירי אלומיניום ,כלומר אמי בשתמש רק בסירי אלומיניום
ב. כידוע שמטבחי צהל רוב הסירים הם מאלומניום עם הדבר היה גורם לנזק בריאותי צהל לא היה משתמש בסירים אלה ,גם היום רוב הסירים שבצבא הם מאלומניום.
ג. תמיד אזכור את הסירים המבריקים של אמי ז"ל.
ד. שהייתי טירון אני ושלמה ארצי שטפנו יחד סירי אלומניום במתקן המים ששימש לנו לשטיפת פנים וגילוח,כמובן טרם התפרסם וטרם היה בלהקת חיל הים.
אז לא היו נידיים להוכיח לכם עובדה זאת.
אמי היתה מכינה לנו חמין בסיר אלומניום
מאיר כרמיאל
ולסיכום אין סכנה בשימוש סרי אלומניום
 

lseugy

New member
לא צריך להגזים.

נתחיל מזה שעד גיל ההתבגרות (וגם קצת לאחר מכן) אמי בישלה רק בכלי אלומיניום. לא היה משהו אחר בבית. לא ידוע לי על נזקים במשפחה כתוצאה מזה (עכשיו בטח תגיד שלא כל הצוללים בקישון חלו.... בסדר).
נמשיך בכך שממש לאחרונה באחת מתכניות הטלויזיה (נדמה לי אצל נגה ניר-נאמן) היתה אמירה שבבדיקה שנעשתה במעבדה בארץ, על שימוש בניר אלומיניום ותבניות אלומיניום חפ"ע, לא נמצא מעבר של אלומיניום למזון (עכשיו יגידו שזה שלא נמצא עדיין לא אומר שלא היה - בערך כמו שאני מחפש את המפתחות שלי).
היתה פעם מזמן אמירה שזה לא האלומיניום עצמו אלא חומר שכלי האלומיניום מפרישים - זה שמשאיר סימנים שחורים על השיש או בכיור וכד'. הבעיה היא שלא מצאתי שום התייחסות לנושא הזה. לא יודע מה החומר הזה ומה הוא עושה. אבל לא שמעתי שמישהו קיבל התקף אלומיניום או משהו כזה.
לכן אני אומר - כל דבר שנעשה במידה - לא צריך להיבהל ממנו ולא צריך לעורר פניקה. כל דבר - גם אם הוא נחשב מועיל - במידה הלא נכונה עלול להזיק ואף לגרום לתופעות קשות (גם מוות זו תופעה קשה לדעתי). אז בואו לא נגזים בשני הכיוונים.
קראתי פעם באיזה ספר עם אינפורמציה מדעית לבני הנוער (לפני משהו כמו 50 שנה) שבגוף האדם יש חומר (נדמה לי גופרית אבל אני לא בטוח. חלפו הרבה שנים מאז) שמספיק להכנת 3000 גפרורים. אבל אם הוא יבלע את החומר שיוציא מ-3 גפרורים - כדאי שיתכונן להלוויה של עצמו.
רוצה לומר - כל חומר במידה - סביר. גם חומרים שנחשבים כלא טובים - הגוף מסוגל להתמודד נגדם. ברור שבמתקפה מאסיבית של חומרים כאלה - סכנה גדולה.
אגב, יש גם ויטמינים שהגוף זקוק להם אבל מתקשה מאד או לא מסוגל לפנות עודפים שלהם ולא מסוגל להתמודד נגד עודפים גדולים שלהם והם הופכים למזיקים. כבר לא זוכר באיזה ויטמינים מדובר.
 
למעלה