זה בטח לא יעניין אתכם -

הקיזומ

New member
זה בטח לא יעניין אתכם -

אבל, סוף סוף אני מכיר את הסימפ' התשיעית של בטהובן! (למרות שהתכנון היה להכיר קודם את השלישית והשמינית). "מכיר מכיר", לא "סתם" מכיר. וכמובן שכל האזנה נוספת מחדדת עוד יותר את ההיכרות. כלומר, שמעתי אותה משבת כבר כל כך הרבה פעמים וכמובן שהיא הרבה יותר יפה מ"סתם" המנגינה ה"קלישאתית" (סליחה, בטהובן) המוכרת והלעוסה כל כך בפרק הרביעי. כמובן כל הפרקים יפים, אבל, הפרק השלישי כל כך יפה. וכמובן הרביעי (כולל המקהלה). (ממש מעציב לדעת שמיצירות כאלו, כמו התשיעית או החמישית, רוב האנשים מכירים (אולי) רק את השניות ה"קלישאתיות"). בנוסף, גם את הקונצ' השני של ברהמס (שני פרקים ראשונים) אני ממש מכיר. וכמובן שהוא יפה (למרות שאולי בפעמים הראשונות הוא מעט קשה לעיכול). אני עד עכשיו לא הספקתי לשמוע ברצף את הכל ככה שיש לי עוד שני פרקים להשלים.

הקיזומ

New member
ועוד משהו - למרות הקטילות

את הסימפוניות של בטהובן שאני מכיר, אני מכיר בניצוח karajan. אני מודה שבאופן "מוחלט" אלו ביצועים יפהפיים (לא שמעתי עוד ביצועים אחרים. אלו עוד יבואו).

jonbaum

New member
זה באמת לא כל כך מעניין אותנו....

אני שרתי את הסימפוניה התשיעית כל כך הרבה פעמים שאני כבר ממש לא מסוגל להקשיב ליצירה הזו. אגב, התפקיד של המקהלה נמשך בדיוק 8 דקות (נטו) אבל הוא יותר מתיש מכל יצירה אחרת (חוץ מהמיסה סולמניס וה"תחיה" של מאהלר. אגב, אם אתה כזה "בטהובניסט", אולי כדאי לך להשקיע בזה: http://cgi.ebay.ie/Beethoven-Complete-Works-SE-100-CDs-Brilliant-Classics_W0QQitemZ130179814983QQihZ003QQcategoryZ1049QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

GustavM

New member
אפרופו "התחייה"

גוסטאבו דודאמל יעשה את זה בפילהרמונית פה בארץ בשבוע הבא....

למעלה