זה דחוף!!!

tamitor

New member
זה דחוף!!!

אני בן 15 ועשיתי בדיקה לפני כחודש ואמרו לי אני צריך 8 בתימות לא עשיתי כי אני מפחד! רציתי לשאול יש סיכוי שאני צריך כתר???ואם כן זה לתמיד??? ומה זה סתימת שורש ?(זה ודאי אני צריך כי אני גם לא מצחצח שיניים!)

coolmood

New member
סתימה / כתר / טיפול שורש

אז ככה: 1. אם רופא השיניים אמר לך שאתה זקוק ל-8 סתימות ולא אמר דבר נוסף, כנראה שזה כל הטיפול לו אתה זקוק. אם קיים צורך לבצע כתר, הרופא לא היה מסתיר את זה ממך... 2. הגעת לגיל שבו אפשר להתחיל להתגבר על הפחד... אתה יכול ללכת לרופא שעושה עליך רושם נחמד ושמעת עליו המלצות, רופא שיניים שיכול לטפל בך בעזרת גז צחוק או בשיטות הרגעה אחרות, ותראה בעצמך שלא היה לך ממה לפחד... בסה"כ טיפול שיניים, וכמובן סתימות, אינו גורם לכאבים עזים אם הוא נעשה בדרך הנכונה, תוך הסבר למתרפא וע"י רופא שמבין את הפחד שלך מן הטיפול. כאבי שיניים מקורם בהזנחה ובאי-טיפול, והתעלמות מהחורים שיש לך לא תעזור. 3. טיפול שורש נעשה בד"כ כאשר החור העששתי בשן התקדם והגיע לעומק בו הוא פוגע במוך השן (האזור הפנימי ביותר בשן בו מצוים כלי הדם והעצבים). טיפול זה, כמו טיפולים אחרים, נעשה בהרדמה ואינו כואב כשהוא נעשה נכון. מה שעלול לכאוב זה דווקא אי-טיפול בחורים קיימים... משום שהם יתקדמו, יגיעו למוך השן ויגרמו כאב, שבעקבותיו יידרש טיפול שורש. 3. לאחר טיפול השורש יש להגן על השן, שחלק גדול מן הכותרת שלה כבר לא קיים (בגלל החור העששתי ובגלל טיפול השורש), כדי שהשן לא תישבר. ההגנה היא ע"י כתר. הכתרים המקובלים כיום הם בעלי בסיס מתכתי ועליהם חרסינה, המקנה לכתר מראה של שן אמיתית... ולכן גם מכך אין צורך לחשוש. בקיצור, מומלץ לחשוב, לשקול את האפשרויות, אפילו ללכת לרופא אחר אם אתה מתלבט ורוצה חוות דעת נוספת, אבל בסופו של דבר אם החורים קיימים, עדיף לטפל עכשיו מאשר שיכאב בהמשך ורק אז לטפל... אין לך מה להפסיד, ואני מאמין שתגלה שהשד לא נורא כ"כ! בהצלחה!

tamitor

New member
שואל שוב אבל...

תראה לא אמרו לי שאני צריך כתר בגלל שלא עשיתי צילום בגלל שלא יכןולתי להכניס משהו לפה... אז שוב אני שואל אם אני צריך כתר אז זה לתמיד???

coolmood

New member
קודם כל להירגע... ../images/Emo98.gif

דבר ראשון, אני ממליץ ללכת לרופא שיניים שמתמחה בטיפול באנשים שחוששים ברופא שיניים, כמוך... רופא מומחה לטיפול בילדים יכול להיות טוב בשבילך, ועם הגישה הנכונה והטיפול הרגוע והנכון, תראה שזה לא כל כך נורא... ואז גם ניתן יהיה לעשות את הצילומים הנדרשים ולאבחן בדיוק מה יש לך.
כתר יהיה נחוץ רק אם תזדקק לטיפול שורש או שיהיה צורך בעקירת שן. ניתן יהיה לקבוע את הדבר רק בבדיקה מקיפה שתכלול צילומים. בינתיים, גם אם תצטרך כתר, זה ממש לא סוף העולם... לחלק גדול מהאוכלוסיה יש כתרים על השיניים ואתה לא מבחין בכך, כי כפי שציינתי בתשובה הקודמת, הכתר נראה בדיוק כמו השן הטבעית. בקיצור... בדיקה מקיפה יותר וטיפול רגוע יכולים להוריד את החרדה שלך ולעזור לך לטפל בשיניך. אין לך מה לדאוג מכל טיפול שהוא (כתר, טיפול שורש או כל טיפול אחר), אלא רק מחוסר טיפול ומהזנחה.

tamitor

New member
אבל...

גם ראתיי כתר זמני בלייזר מה רק לליזר יש כתר זמני???

tamitor

New member
שוב...

וחוץ מזה קטר זה בצבע זהב??לא??? יש בצבע לבן???

coolmood

New member
כתר

נראה לי שאתה קצת מתבלבל עם המושגים... לשם יצירת כתר, מורידים מעין "קליפה" מההיקף של כותרת השן (לא, לא באמצעות לייזר), לוקחים מידה של השן, ובמקום ה"קליפה" החסרה מרכיבים כתר, שנוצר במעבדה על פי התבנית שלקחנו.
כתרי זהב היו נפוצים בעבר, אולם כיום הדרישה העיקרית היא לאסתטיקה, ולשם כך נוצרו כתרי החרסינה, שהם הנפוצים ביותר. כתרים אלו עשויים בד"כ מבסיס מתכתי שנותן חוזק ועליו ציפוי חרסינה בצבע השן. המתכת לא משתקפת דרך החרסינה, וניתן לבנות כתר זה כך שידמה בכל לשן כפי שהיא צריכה להיראות. לכן - גם אם אתה נזקק לכתר, אין לך סיבה לחשוש.

tamitor

New member
סליחה שאני שואל שוב אבל...

1)מה זה כתר זמני? 2)כתר לטיפול שורש נשאר על השן בבקשה תעננה לי אם כן או לא 3)כתר עושים גם שצריך עקירה??? נראה לך שאני צריך עקירה?? כבר כאב לי השיניים 3 פעמים ממש כאב לי סבלתי סבל שאי אפשר להגידיר תודה שאתה עונה לי תמיד ומתיחס אלי!!! אתה אחלה בן- אדם!!!

tamitor

New member
אתה רופא שיניים?

אוליי עליך אני יסמוך אם אני רוצה שאתה תטפל לי בשיניים איפה אתה מטפל??

coolmood

New member
כן, אבל...

שוב, תודה על המחמאה... אני אמנם רופא שיניים, אבל אני עובד רק בצבא ולא באופן פרטי, ולכן לא אוכל לטפל בך... אני ממליץ לברר אצל מכרים שמות של רופאים המומחים בטיפול בחרדה דנטלית או מומחים לטיפול בילדים, כדי שהטיפול בך יתאים לחשש שלך מהטיפול.

coolmood

New member
כתר

תודה על המחמאה... נראה לי שכל מה שאתה צריך (חוץ מטיפול שיניים כמובן), זה לדעת יותר, וכך להירגע ולהבין שמדובר בסך הכל בטיפול שיניים, לא במשהו נוראי... אז ככה: 1. כתר זמני הוא כתר שעושים לאחר שמכינים את השן לביצוע הכתר. מאחר ומדובר בתהליך מעבדתי שאורך מספר ימים עד שבועות, הכתר הזמני הוא פתרון לזמן קצר שמחליף את הכתר עד להדבקת הכתר הקבוע. גם הכתר הזמני הוא בצבע השן, אך הוא לא מספיק מדויק ולכן אינו יכול להחזיק מעמד לזמן רב (והוא גם לא נדרש לכך). 2. לאחר טיפול שורש, כאשר מבצעים כתר, הכתר נשאר על השן, כדי להגן עליה. 3. כאשר עוקרים שן, קיימים מספר פתרונות אפשריים, הכוללים שתלים, תותבות ובין השאר גם גשר, שהוא מס' כתרים המחוברים יחד ומגשרים על החלל שנותר אחרי השן שנעקרה. 4. אם כאבו לך השיניים, מומלץ לטפל בהקדם, כדי למנוע מהמצב להחמיר וכדי שלא יכאב לך יותר. כאבי השיניים גרועים בהרבה מאשר הטיפול, ובסופו של דבר הרי תהיה חייב לטפל, לא? אי אפשר לדעת האם אתה זקוק לעקירה מבלי לבדוק אותך, אבל אני מאמין שאם היית נזקק לעקירה, הרופא שבדק אותך היה מציין את העובדה... אל תעכב את הטיפול, כדי שלא ימשיך לכאוב לך... לך לרופא שיעשה לך בדיקה מלאה הכוללת צילומים, ותטפל לפני שהכאבים ישובו...

coolmood

New member
כמעט...

לאחר רוב טיפולי השורש יש צורך בביצוע כתר. הכתר מגן על שיניים שחלק גדול מהכותרת שלהן נהרס בגלל העששת ובגלל טיפול השורש.

coolmood

New member
לא

טיפול שורש משמעותו הוצאת החלק הפנימי של השן - כלי הדם והעצבים - ומילוי של סתימת שורש בחלל הפנימי שנותר. זה נעשה בד"כ כשהשן מזדהמת, וכך ניתן למנוע את הכאבים אך לשמור על השן בפה. ועקירה... זה פשוט הוצאה של שן ממקומה.

tamitor

New member
מה סתומרת מוציאים את השורש??

מה סתומרת מוציאים את השורש??תסיר לי בדיוק..?

coolmood

New member
טיפול שורש

בטיפול שורש לא מוציאים את שורש השן, אלא רק את מוך השן - שזו ליבת השן - החלק הפנימי של השן המכיל א העצבים וכלי הדם. אין סיבה שטיפול שורש יכאב כאשר הוא נעשה נכון ועם אלחוש מקומי, מלבד במצבים מסוימים של דלקת, כאשר אז יש כאב קצר בתחילת הטיפול ולאחריו ניתן לאלחש ולהמשיך את הטיפול ללא כאבים.

tamitor

New member
בבקשה פעם אחרונה!

גם אם עושים כתר של הסתימת שורש בלי עקירת השן אז זה לוקח חודשים ובהתחלה שמים זמני?

tamitor

New member
תודה לך על הכל!

היום יום חמישי היום אולי אני הולך לבדיקה ואני מטפל רק רצית שתאחל לי בהצלחה...

למעלה