פעולת גיבוש 1
מטרות: גיבוש חברי הקבוצה. פתיחה (10 ד'): המדריכים והחניכים יושבים במעגל, בודקים שמות ועושים סבב מהיר ובו כל אחד מספר איך עבר השבוע. משחקי פתיחה – (20 ד') 1.מספרי ברזל- החניכים יסתדרו במעגל ובמרכז המעגל המדריכים יפזרו מספרים מ -1 עד 30 על החניכים להיכנס בניפרד למעגל ולדרוך על המספרים בסדר הנכון (סדר עולה) במידה וניכנסו שני חניכים על החניכים להתחיל מהתחלה.(10 ד') 2. החישוק העובר – החניכים יסתדרו במעגל ויחזיקו ידיים, על החניכים להעביר את החישוק בין כולם בזמן הקצר ביותר בלי להתיר את הידיים. ( 5 ד' ) *יינתנו שני ניסיונות ושניהם ימדדו על זמן. גוף הפעולה (40 ד'): 1. צבעי ידיים- מרוץ שליחים: המדריכים יחלקו את החניכים לשתי קבוצות כול חניך בתורו יבחר צבע ויטביע את ידיו ובמהרה ינקה את ידיו וירוץ לתת כיף לחניך הבא אחריו . (20 ד') ***הערה: אחרי שהבריסטול מתיבש כותבים עליו אחד בשביל כולם וכולם בשביל אחד, חותכים אותו לפאזל ומחביאים את החלקים ומבקשים מחניכים להרכיב את הפאזל. 2. תיאום ציפיות: עלה: ציפיות שלי מעצמי... פרח: ציפיות שלי מהקבוצה... פרי: ציפיות שלי מהמדריכים... החניכים ימלאו את שלושת הפתקים ויקשטו אותם. לאחר מכן כל חניך בתורו יקריא דבר מה מתוך אחד הפתקים וכשיסיים יתלה על העץ את הפתקים שלו. *על המדריכים להכין דוגמה אישית לכל הפתקים. (20 ד') סיכום(20 ד') סדר קבוצתי- הקבוצה צריכה להסתדר לפי סדר שהמדריך קובע, כגון: סדר האלפתבית של שמות החניכים, גובה, מידת נעליים, תאריכי לידה ועוד. (10 ד' ) סיכום הפעולה וחלוקת מושמושים (5ד') ציוד: - חישוק - צבעי ידיים - בריסטול לבן. - 2 פוליגלים לבנים. - סקוצים (זכר ונקבה) - טושים - סרט מתנות - שמיניות בריסטול בלבן