זה לא מה שירים את הפורום
אלא מה שיוריד אותו אל תהומות הבאנליה. הפורום נפתח במטרה להוות קבוצה חברתית לנשים שלא רוצות ללדת ילדים (והוא לא פורום "ילדים - כן או לא?"). ויכוחים נצחיים עם אמהות שחושבות שילדים זה אחלה לא ירימו את הפורום הזה לשום מקום, אלא יהפכו אותו למין מקום כזה בו אותם ויכוחים חוזרים על עצמם שוב ושוב. מה שיקרה בסוף,זה שמי שלא רוצה ילדים תצטרך פעם אחר פעם לענות לאורחים מתחלפים שלא מבינים למה (או לא מסכימים, או סתם מתעניינים), עד שימאס לה והיא תפסיק להיכנס לפורום. את צריכה להבין שכל אחת מאיתנו שומעת כל הזמן, מהרגע שעמדה על דעתה, את הדעות של כל האנשים שסביבה על הבחירה הכל-כך אישית הזו. כל נהג מונית ושכנה מספרים לי מה דעתם על הבחירה שלי. בלי להעליב, אני לא חושבת שמישהו כזה עוד יכול לחדש לי משהו בנושא הזה. מה שכן מעניין אותי, וחסר לי בחיי החוץ-וירטואליים, זה קבוצה של נשים שלא רוצות ילדים, לדבר איתן על זה. מטרת הפורום, לדעתי, אינה לדון אם ללדת או לא, אלא לתת מקום למי שהחליטה כבר או מתלבטת להתקדם מעבר לרמה הבסיסית הזו. פורום בו נתווכח שוב ושוב על הבחירה שלי ושל אחרות נראה לי משמים ביותר. את הדעות של "הצד השני" יש לי כל הזמן, כל היום, שנים על גבי שנים [זו אגב גם התשובה שלי למי שכתבה שהיא מתנצחת כאן כדי שהילדה שתדפדף בפורומים ותיקלע לכאן, תדע גם את הצד השני - את הצד השני יש בכל מקום, אין מקום בו הוא נפקד, הוא הנורמה, הוא נחשב למובן מאליו, הוא ממש לא צריך עוד במה כאן]. אני רוצה לדבר עם מי שבחרה כמוני על מי שהביא אותה לזה, על הקשיים שלה, על הפחדים, על מליון דברים ששום אשה שפויה לא תאמר אם תחשוב שכל הזמן יש איזה מישהו שרק מחכה שתפלוט משהו שיוכל להביא להוכחה הניצחת ש"אההה... אז בגלל זה את לא רוצה ילדים, היתה לך ילדות / אמא / אבא / גננת / טראומה שמסבירה את זה" (ואני לא מדברת עליך, הבנתי שאת לא כזו). אני לא רוצה שהפורום יתקע בשלב הווכחני, הנצחני והמשמים הזה. אני מבינה שאולי זה לא יקרה, בכל זאת זה פורום ולא מועדון סגור, אבל בכל זאת אני אשאף לשם. ואגב, זה לא שיש לי בעיה עם דעות של אחרים, זה פשוט שיש לי אותם כל הזמן. אני מכירה אותם כל-כך הרבה יותר טוב מאשר את דעותיהן של נשים אחרות שלא רוצות ילדים, הדעות הללו הן מעניינות אותי כיום יותר מכל. הבעתן ודיון בהן היא מטרת הפורום הזה.