זה היה כואב מאוד

זה היה כואב מאוד ../images/Emo5.gif

קיבלתי מהעבודה מתנה . שובר של יום כיף ! סאונה, ג'קוזי בריכה וגם עיסוי .באחד המקומות הידועים בארץ. החלטתי שיהיה נחמד אם אעניק אותו לבן באחד מהימים שהוא בבית , בין הטיפולים ... כשהתקשרתי סיפרתי שהוא חולה פסוריאזיס ואיזה עיסוי מומלץ ... אז הסבירו לי באדיבות שהם לא נותנים עיסוי לחולים אלו..
נזכרתי , שלפני שנים רבות , כשהוא היה בן 5 היינו בחווה בגליל . לבעלי ולי היה עיסוי לבחירה . אני ויתרתי על שלי כי ראיתי שיש ברשימה עיסוי מיוחד לילדים , באותו הזמן הוא היה בני היחיד , הנפלא והמקסים .( מאחר ואני לא משוחדת , כמובן ...) ולא היתה מאושרת ממני לראותו מדושן מעונג ומשמן עיסוי . נראה מה עוד צופנת לנו המחלה הזו שאימצה אותנו ( כנראה בחום רב
)

שלום רב../images/Emo24.gif

היי זו תגובה שהחולים הותיקים כבר מכירים אותה. יש כאלה שלא מכירים את המחלה, יש כאלה שחושבים שהיא מדבקת ויש כאלה שהמראה מפריע להם, כולנו בני אדם. קיים גם איסור של משרד הבריאות להכניס לברכות חולים עם בעיות עור. לחולי פסוריאזיס לא רצוי לעשות עיסוי , זה מגרה את העור ויכול מאד לגרד אח"כ. עדיף במידת הצורך שיאצו. מלונות ים המלח מכירים אותנו היטב ואין בעיה לקבל שם את כל הטיפולים הנחוצים, גם במרפאות לרפואה משלימה שליד קופות החולים לא נתקלתי בבעיה.

ofirb3765

New member
בריכות

לא האמנתי ליונה, הייתי חייב לראות בעיניים שלי, חיפשתי באתר של משרד הבריאות ובאמת, יונה תמיד צודק. לפי משרד הבריאות השילוט צריך להיות בכל בריכה- "הכניסה אסורה לאנשים החולים במחלות עור, פצעים מוגלתיים, הצטננות, דלקת עיניים או מחלה מדבקת אחרת" בהגדרה של משרד הבריאות מחלת עור היא תמיד מדבקת. ואלה האנשים שצריכים לעזור לנו.. עכשיו אני רגוע. מעניין אותי לשלוח פנייה פשוטה אליהם ולכתוב: יש לי פסוריאזיס ונכנסתי לבריכה- האם עברתי על החוק?

../images/Emo178.gif שכה יהיה לי טוב ...

כבר התחלתי לצחוק ... זה מזכיר לי את סיפורי החושך מהמאה הקודמת ... אולי עדיף שנאסוף אתכם וננעל באיזה מרתף .
? ( את הבן שלי ננעל במרתף קל"ב ...) בכל מקרה אמא שלי שאלה אותי , בעדינות ... האם כשאמרו צרעת במקרא התכוונו למחלה הזו ...

ds213

New member
../images/Emo230.gifשלום לך שרון,תתעודדי יהיה טוב

עקרונית כשהפסוריאזיס חוגג עדיף לא לעשות עיסוי ועוד עם שמנים זה שורף מאוד (בכל מקרה לי השמנים והקרמים שורפים במגע עם העור הפגוע) רק בים המלח אחרי שהנגעים נעלמים אני מסוגלת "לסבול" עיסוי. אז לא נורא קחי את השובר לכי להנות . ובכן יש לחולי פסוריאזיס בעיות בכניסה לבריכות שחייה ובמספרות וכ"ו בשל בורות של אנשים ושל משרד הבריאות (שציין אין להכנס לבריכה עם בעיות עור ללא הפרדה או הבדל בין מחלה מדבקת למחלה גנטית ולא מדבקת) בריאות ואושר dafna

../images/Emo5.gif מספרה ...

הבוקר , בדרך לתחנת הרכבת לפני הטיפול ברמב"ם ואחר כך לבסיס הוא שיתף אותי שהוא חייב להסתפר. והוא פחד להכנס למספרה . פוחד שהספר ידחה אותו ... פוחד שישאלו אותו שאלות .. שיצטרך להתנצל שזה לא מדבק... שיסרבו ... בסוף הפחד הכריע והוא לא נכנס לשום מספרה. מזל שיש לו חברים טובים בבסיס. מיד התארגנו על מכונת תספורת ... נתנו לו הרגשה טובה .. והילד שלי הסתפר. תחזיקו לנו אצבעות . היום בשעה 20:00 שיחת מג"ד . נקווה שיעבירו אותו לשירות קרוב לבית.שיוכל להמשיך לתרום בצורה אופטימלית וכמובן לטפל בנגעים . אעדכן אותכם ! תודה חברים!

למעלה