זה הייטק זה? (מה דעתכם על הפרסומת...)

השאלה היא מה עומד מאחורי הפרסומת. אם מדובר על קורס שמיועד למתכנתים או אפילו מתכנתים בכירים שאמור להכווין אותם איך לפתח כישורים שיובילו אותם להיות ארכיטקטים, אז מה רע? אם זה קורס שמוכרים לאנשים שאין להם בכלל תואר רלוונטי שלא לדבר על ניסיון בתחום ומנסים למכור להם את זה בתור תפקיד ראשון בתעשייה, אז זו כמובן רמאות וחוצפה. רק שיש לי רושם שאנשים מאוד בכירים במיקרוסופט וקוגנייט כנראה שלא היו רוצים להיות חלק מרמאות כרמה כזו.

BravoMan

Active member
שאלה יותר קלה תהיה "מה כן בסדר בפרסומת?"

ראשית, מדוע עבור פרסומת בעברית, שמותיהם של מי שכנראה יהודים ישראלים כתובים באנגלית?
שנית, איך בדיוק אנשים כ"כ בחירים בחברה גדולה כמו MS יש להם זמן להעביר קורס?

אם הם עדיין עובדים שם, כמה זמן באמת יש להם להשקיע בזה? מה הקשר האמתי שלהם למוסד שמעביר את הקורס?
אם הם לא עובדים שם, ואלה תפקידי עבר, תמי מחשיד אותי כשמישהו עובר מתפקיד בחיר ורווחי בחברת ענק לתפקיד מורה קורס במוסד עלום שאפילו המל"ג לא מכיר בו.

ואז כמובן כתבו "API" בתור נושא לימוד, שכל מי שאשכרה יודע מה המושג אומר, אמור להדליק לו נורה אדומה.

בשאר התמונות המצורפות זורקים שמות של חברות גדולות כאילו זה "נבנה בשיתוף" איתן, אבל אם מישהו ישאל אנשים באותן חברות אם הם מכירים את המפרסם, מה יגידו בדיוק?

יצא לי לראות המון חברות ישראליות קטנות זורקות באתרים שלהן רפרנס לשמות גדולים, כאשר בפועל אם בכלל יש קשר כלשהו בין אותה חברה קטנה לשם הגדול, זה שמישהו באותה חברה קטנה קנה מוצר מהחברה הגדולה ומשתמש בו.

זה שכותבים אצלכם ב-Visual Studio לא אומר שהחברה שלכם "עובדת בשיתוף פעולה עם Microsoft".

זה טוב לפחות שבשאר הפרסומות (חוץ מהראשונה) הם מציינים שזה למפתחים מנוסים, אבל עדיין נשארים דגלים אדומים...

ההקשר של API יכול להיות "איך לתכנן API בצורה נכונה", שזה נושא שיש הרבה מה לדבר עליו בכל מיני הקשרים, ורלוונטי למי שמתכוונים להיות ארכיטקטים.

"נבנה בשיתוף עם הבכירים של..." באמת נשמע קצת בעייתי, לטעמי. אם להתבסס על המודעות האחרות, נראה שניסוח נכון יותר היה צריך להיות "כולל הרצאות מבעלי תפקידים בכירים ב...", זה לא שלקחו את כל השורה הראשונה של החברות האלה או משהו.

לגבי שאלת הזמן, אני לא מסכים. לא צריכה להיות לאנשים בעיה להגיע להעביר קורס פעם בשבוע או משהו בסגנון. זה מספיק ערך מוסף לתוכנית כדי שתצדיק התהדרות בשמות האלה, ומצד שני נשמע לי סביר להניח שהרבה מהתוכן מועבר על ידי אנשים אחרים.

vinney

Well-known member
כמו חזי גם אני - הAPI לא מדליק אצלי נורות אדומות, להיפך. לאנשים אין שמץ של מושג בAPI design בדרך כלל. תקופה מסויימת לתכנן APIים היה עיקר התפקיד שלי, וזה בכלל לא טריויאלי. לא היה מזיק אם היו מלמדים את זה בתור לפחות קורס בחירה בהנדסת תוכנה/מדמ"ח.

באופן כללי, קורסים כאלה זה מסחטת כספים, אין להם הרבה ערך בפני עצמם. אבל לתכנן קורס כזה בתור הדרכה פנימית בחברה גדולה, שיתמקד במה שחשוב לאותה החברה, יכול להיות רעיון לא רע בכלל. לא מן הנמנע שהחבר'ה האלה עשו בדיוק את זה ועכשיו מנסים למסחר את זה בתור הכנסה צדדית.

BravoMan

Active member
לא קשה לחשוב למה "אולי \ כנראה" התכוונו כשאתה עובד זמן מה בתחום רלוונטי ומבין מה קשור מחצאי רפרנס.
וודאי ש-"תכנון API" הוא נושא חשוב ומורכב, יצא לי להתעסק בזה קצת בעצמי, אבל משום מה הם לא כתבו את זה ככה, וזה רק ניחוש.

ראיתי כבר אנשים בפורומים שואלים "איך ללמוד API" כאילו API היה איזה פריימוורק ספציפי בפני עצמו, וראיתי קורסים שאינם מלמדים ארכיטקטורה מציגים API כפריט בסיליבוס.

כשאני רואה מילה עוברת abuse אני מתחיל להיות חשדן, אבל אולי זה רק אני...

user32

Well-known member
מנהל
שנית, איך בדיוק אנשים כ"כ בחירים בחברה גדולה כמו MS יש להם זמן להעביר קורס?
אני אסביר איך זה בדרך כלל עובד. היזמים של הקורס פונים לכל מיני אנשים בתעשיה. התמריץ בדרך כלל הוא לא כסף, היו מקרים שהבכירים האלה עשו את זה בחינם. הרווח הוא הנטוורוקינג, קידום אישי, הרבה פעמים שיווק גיוסי עובדים של החברה (מיקרוסופט במקרה הזה). ארכיטקט בינוני אולי מרוויח טוב אבל לנצח יישאר תקוע במשבצת הזאת וצריך גם לדאוג לעצמו ולמיתוג המקצועי שלו. היום אתה ארכיטקט בMS, מחר אתה מובטל ו"אובר קוואליפייד" לכמעט כל משרות הפיתוח בשוק.
להיות מנטור של עשרות מפתחים מנוסים זו הזדמנות מצויינת ליצירת קשרים מחוץ למעגלי ההכרות הטבעיים שלך. מניסיון יש לזה ערך עסקי רב, הרבה יותר מכמה גרושים שתקבל פר שעה לעבודה כזאת. אפילו העובדה שהשם והתמונה שלך מתנוססים בפרסומים שווה לא מעט מבחינת מיתוג עצמי.

למעלה