זה הפורום הכי קרוב שמצאתי. אני סקרנית לגבי

גילת22

New member
זה הפורום הכי קרוב שמצאתי. אני סקרנית לגבי

חברה טובה שלי.. כבר הרבה זמן שאני רוצה להבין אבל אף פעם לא ידעתי איפה לשאול... אולי יהיה לכם איזה מושג :) ואם לא.. אני יותר מאשמח אם תכוונו אותי למקום הנכון.

אותה חברה, בת28, אני מכירה אותה מגיל מאוד צעיר ויודעת עליה הכל.
חוץ מזה שהיא אאוטסיידרית ואולי אפילו קצת מיזנתרופית, אי אפשר לזהות אצלה משהו חריג.

אבל יש איזה קטע בריאותי כזה שאני לא מבינה.

היא נורא רזה (לא אנורקסית), היא פשוט ממש בעייתית עם אוכל, לא אוהבת אוכל..
היא אוכלת רק שטויות. ארוחת בוקר- עוגיות. ארוחת צהריים- עוגיות. ארוחת ערב- עוגיות ואיזה שוקולד.
היא בקושי מכניסה דברים בריאים לגוף שלה.. רק אם יש ארוע או אם מבשלים לה משהו בריא- היא עושה טובה ואוכלת.

אבל משהו לא ברור בבדיקות דם שלה.
יש לה את כל הויטמינים החוצים.. ולא רק שלא חסר לה- יש לה מעל למה שצריך.
היא לא אוכלת בשר, אבל B12 יש לה פי 2 וחצי מכמה שצריך להיות לאדם ממוצע.
ברזל, מינרלים- כלום לא חסר.

כאחת שלא אוכלת אוכל, ומכניסה רק שטויות לגוף, הייתי מצפה שלא יהיה לה כוח פיזי, שתתעייף
אבל זה לא בדיוק ככה...
היא רזה, לא עושה פעילות גופנית, אבל יש לה כוח כמעט כמו של גבר.
רק לפני שבוע, ועוד אחרי צום של 12 שעות (בדיקות דם שעשתה) היא הרימה 5 אביטיחים כאילו זה כלום.

זה משהו שאני כבר הרבה שנים מנסה להבין אצלה, היא כמובן לא מיחסת לזה חשיבות.
איך זה?

אם אני לא אוכלת כמו שצריך אני עייפה ובקושי מרימה עיפרון.

מישהו שמע על התופעה הזו?
מה זה יכול להיות?

ינוקא1

New member
מיזנטרופית זה הכי IN היום !

יש כמה תשובות אפשריות - וכנראה שיש לחברה שלך גנטיקה טובה . . .

כמו כן פעמים רבות יותר חשובה "כמות האוכל" מאשר "מה אוכלים".

למשל הרמב"ם כותב ככלל לבריאות טובה - לא לאכול עד ששבעים לגמרי , אלא בערך לאכול שלושת רבעי הכמות הזו.

כי כאשר האוכל מועט , גם אם הוא לא "אוכל איכותי" , אז העיכול מתבצע טוב יותר מאשר אוכל טוב בכמות מוגזמת.

(כמובן אם האוכל מועט מאוד זוהי סכנה לגוף . . .)

חוץ מזה יתכן כי מה שממלא את החברה שלך זה גם הנפש -

כאשר לאדם יש משמעות לחייו , והוא "יוצר" , וזה לא משנה אם זו מוזיקה אומנות או עיסוק אחר שהאדם מרגיש שנותן לו משמעות , היצירה ממלאת אותו גם בפן הפיזי.
הוא מסוגל לא לאכול ולא להרגיש בכך בכלל , ולהיות בריא וחזק.

הלוואי על כולנו

dawadi

New member
בנוסף למה שאמר ינוקא פה מעלי

הוא גם קישר באחד הנושאים שעלו פה בעבר מאמר על מה שנקרא:
תזונה פראנית.
לא בדיוק מה שחברה שלך אומרת, אבל זה מדגים את העניין שאפשר לחיות גם מחומר שהוא לא האוכל כמו שאנחנו רגילים להכיר אותו.
לחיות מאנרגיה.

http://www.emetaheret.org.il/2013/04/20/חיים-פראנים-חיים-ללא-הצורך-במזון/

בקריאה ראשונה אולי זה נשמע מופרך, אבל מעבר לעובדה שנעשה מחקר על יוגי שעשה זאת במשך 70 שנים (המחקר היה למשך 15 יום בהם הוא חי במעבדה ונבדק כל יום), אם חושבים על זה לעומק, גם בעולם סביבנו בלתי נראה ככל שיהיה - קיימים אלקטרונים, פרוטונים, ניוטרונים וחלקיקי בוזון למינהם. מכאן, שגם באויר שאנחנו נושמים יש מרכיבים שהם זהים למה שיש בכל יסוד אחר המהווה מזון.

כנראה היא בריאה ביותר, או מאוד חזקה גנטית, כמו שכבר נאמר :)

אני יכולה לענות לך לפי מה שאני יודעת על

פי כוח המשיכה+ נסיון חיים: אם חברה שלך אוכלת מה שהיא רוצה, מתי שהיא רוצה בהנאה וללא רגשות אשם לגבי זה או מצפון לגבי מה שהיא אוכלת,

כמו ספירת קלוריות, חישובים למיניהם, דיאטות, מבטים ממושכים בראי, צער, הקאות, תחושות רעב ....

לא תהיה לכך השפעה על כוחה הפיזי או על הבריאות שלה.

כפי שאמרת - "היא אינה מייחסת לכך חשיבות" .

אני מוכנה להתערב שהיא גם לא עשתה דיאטה מעולם.

אוכל

אוכל זה לא רק מה שאוכלים, אלא גם איך אוכלים, מה הגוף עושה עם מה שאוכלים ועוד...

התופעה שתיארת נשמעת מוכרת

ברוכה הבא גילת....

בנוסף לכל מה שאמרו חברינו כאן, הייתי אומר לך מתוך הגישה הסינית:
1. כנראה שתמצית החיים של חברתך חזקה - הג'נג - נוזל החיים. אפשר לראות למשל אם יש לה שיער בריא וחזק, מה שבגסות, מהווה אינדיקציה לג'ינג חזק.
2. כתוצאה מהג'ינג החזק , סביר להניח שיש לה הרבה צ'י - אותה אנרגיה המניעה את החיים - היא זו שגורמת לחברתך להיות בריאה וללא חוסרים.
3. סיבה נוספת שיכולה לגרום לצ'י שלה להיות רב, חזק ובריא - הניצול שלה את האוויר והמזון - כמו שאמרו בן-טל שחר ודוואדי כשנתן את המאמר על הפראנה - הצ'י בגישה ההודית)
4. בנוסף, כנראה שיש לחברת כוונה חזקה - כלומר הרצון ומחשבה חזקים. מה שנותן לה להיות חזקה פיזית כדברייך.

למעלה