אשמח שתביא לי רשימה של ילדים גאונים כאלה שבגיל 14 מהנדסים, נראה לי שהתבלבלת עם מתחילים ללמוד בגיל הזהקראתי את הכתבה, וחוץ מיח״צ לא ראיתי בה כלום.
תיכוניסט סיים אוניברסיטה והתחיל לעבוד, וואלה יופי. בתור בוגר האוניברסיטה הפתוחה, אני יכול להביא לך רשימה של ילדים גאונים כאלה, מה חדש?
לסיים תואר שני בגיל 18, משמע להתחיל אותו בגיל 16 ואולי אפילו בגיל 17.מכיר אישית גם מישהו שבגיל 18 כבר היה עם תואר שני. לא אביא לך רשימה, אבל יש כאלה.
מי שאנליטי, לימודים כלליים הם דיי תיק פלילי ומעדיפים בהרבה שהיה במקום זה לימודים מקצועייםמה גם שבארה״ב מבנה התוארים הוא כזה שהרבה יותר קל לסיים אותם מבארץ. חצי מנקודות הזכות שם הולכות על לימודים כלליים, ובערך שליש על הmajor. הם לומדים הרבה פחות בתחום המקצועי מהתוארים הישראלים.
נכון שיש טובות יותר, אך בכל זאת, זהו תואר אוניברסיטאי ולא באיזו מכללה.אוניברסיטת סנטה קלרה זה כמו בר אילן בארץ, זאת אוניברסיטה פרטית של הקתולים. יש להם שם טוב בMBA, אבל במדמ״ח... יש אוניברסיטאות יותר טובות בשכונה.
לא ברור לי מה ניסית להגיד במשפט הזה. בארה״ב תואר ראשון הוא תמיד ממכללה (college).נכון שיש טובות יותר, אך בכל זאת, זהו תואר אוניברסיטאי ולא באיזו מכללה.
לא תמיד, לימודים לתואר ראשון בארה"ב נמשכים בדרך כלל 4 שנים, כשהשנתיים הראשונות - החטיבה התחתונה - מיועדות להקניית השכלה כללית. בשנתיים הראשונות לומדים קורסים מתחומי מדעי הרוח, מדעי החברה, מדעי הטבע וכו', ובתום השנתיים האלו חייבים להצהיר על major, כלומר תחום הלימודים שבוחרים להתמקד בו לתואר. אוניברסיטאות רבות מאפשרות ללמוד לתואר דו-חוגי (double major).לא ברור לי מה ניסית להגיד במשפט הזה. בארה״ב תואר ראשון הוא תמיד ממכללה (college).
שמעתי וידוע, אך אני לא דוגמה.בערך 50% מהנרשמים מתקבלים (תשווה ל4% בסטנפורד השכנה או 14% בברקלי, לעומת כ80% בCal State הציבוריות שבטח לא שמעת עליהן בכלל). בערך 90% מהמתקבלים מסיימים (שוב, מקום טוב באמצע - פחות טוב מסטנפורד וברקלי, יותר טוב מCal State).
זאת לא לאמור שזאת אוניברסיטה גרועה, אבל גם לא מי יודע מה טובה - מקום טוב באמצע בכל המדדים. אני די בטוח שמעולם לא שמעת על האוניברסיטה הזאת עד הכתבה הזאת.
תמיד. לצורך העניין באוניברסיטת סנטה קלרה, מדעי המחשב נכללים תחת College of Arts and Sciences.לא תמיד
מכיר אישית גם מישהו שבגיל 18 כבר היה עם תואר שני. לא אביא לך רשימה, אבל יש כאלה.
מה גם שבארה״ב מבנה התוארים הוא כזה שהרבה יותר קל לסיים אותם מבארץ. חצי מנקודות הזכות שם הולכות על לימודים כלליים, ובערך שליש על הmajor. הם לומדים הרבה פחות בתחום המקצועי מהתוארים הישראלים.
אוניברסיטת סנטה קלרה זה כמו בר אילן בארץ, זאת אוניברסיטה פרטית של הקתולים. יש להם שם טוב בMBA, אבל במדמ״ח... יש אוניברסיטאות יותר טובות בשכונה.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.