זה חדש... יוגה בחינם?!

EarthWind

New member
זה חדש... יוגה בחינם?!

מצאתי ברשת אתר שקוראים לו סהג'ה יוגה... הם מציעים קורסים ביוגה בחינם.. יש אפילו בארץ! אפשר דרך התרגילים האלו להתחבר אל משהו גבוהה יותר, ההוכחה לזה מוצגת בתור רוח קרירה הזורמת מקודקוד הראש, מדהים... http://www.sahajayoga.com/experienceitnow

זה לא חדש ואין כזה דבר חינם....

כבר דשנו את זה פעם, זה שלא משלמים על זה כסף זה לא אומר שזה בחינם. דברים שלא משלמים עליהם בכסף, משלמים עלייהם כפליים מחיר אחר...אסירות תודה - ובעברית - אסירות לנותן.

EarthWind

New member
אחי, תתפלא..

מה שאתה אומר יש אכן אצל הקרישנאיטים.. "הרי קרישנה, הרי קרישנה" אצלהם זה ככה אתה אוכל ואז שרים לך קצת ובסוף אתה משלם הרבה כסף למישהו... לפי מיטב ידיעתי אנשים היו בתוכניות שלהם בתל-אביב, ולא שלמו אגורה. חזרו שוב כמה פעמים ולא שלמו שוב אגורה מכספם,ושמעתי שיש אפילו כיבוד. אם תבקר באתר שלהם http://www.sahajayoga.com יש שם גם הסבר למה...

שוב, כסף זה כלום לעומת שבי הנשמה...

בדיון הקודם בענין הועלו מספר לא קטן של דוגמאות בהם מקומות ממגזרים ומרקעים שונים מציעים: חינוך חינם, לימוד חינם וכו' ובשורה התחתונה שילמת מחיר כבד - את עצמאותך. בין מגוון הסיבות למה להיזהר מחינם, ישנו הסבר פיסיכולוגי הגיוני ביותר. מה מרגיש אדם כלפי אדם אחר שנתן לא משהו ללא בקשת תמורה כספית ? כמובן במידה והוא לא ישראלי שיגיד בליבו: "אה נפלתי על פריר"... במקום פנימי עמוק אדם מרגיש אסיר תודה על מה שקיבל, ובהמשך חלק מעצמאותו נכנע לאדם הנותן. את מבינים גם מהצד השני, ובירור קצר ימצא שזו שיטה דיי נפוצה לשדידת נשמות...ושומר נפשו ירחק.

R2008

New member
איזון הוא הבסיס בעולם

אי אפשר לקבל בחינם, לשתות ולאכול ולא לשלם אגורה. חייבים לתת משהו בתמורה. זאת לא הדרך רק לקבל ולקבל.

LCA

New member
סהג'ה יוגה

אני פעם העלתי את נושא סהג'ה יוגה... הסהג'ה יוגה זה לא תרגול יוגה שאנו מכירים - של אסאנות ונשימות אלא יותר תרגול מדיטציה ומקבלים כל מיני תרגילי מדיטציה וניקוי אנרגטי. כשאני הלכתי לכמה הרצאות של הסהג'ה יוגה, באמת זה היה בחינם, אבל גם הרגשתי שהם כמו קומונה קטנה, הם לא מקבלים דברים אחרים מעבר למה שהם מעבירים, לא פתוחים לשילוב של כמה דברים וזה די הפריע לי ולכן גם בסופו של דבר לא התמדתי בזה.

"הרי-קרישנה" בבקשה הרחיבו את הדיבור

אם כבר הנושא עלה. מה זאת אומרת ששרים שם ואוכלים ואחר כך משלמים הרבה כסף? למי משלמים ועבור מה?

yogaoflove

New member
זו שאלה יפה

אני מופתע מאוד מאמירה זו. כיוון שאין הנחתום מעיד על עיסתו, אולי מישהו אחר יודע על מה הדברים מבוססים? גד

לקשמי

New member
לא הייתי מסתמכת על "יד לאחים"

"יד לאחים" זהו ארגון דתי ולכן הם קוראים "כת" גם לכל ארגון שקצת חורג מגבולות הדת היהודית. במילים אחרות, ארגון "יד לאחים" גם הוא סוג של כת. הדבר החשוב ביותר הוא להקשיב לעצמך, לא לאבד את כושר השיפוט והחשיבה העצמאית ולא ללכת בצורה עיוורת אחרי רעיון או ארגון כזה או אחר.

לקשמי

New member
אין לי מושג, לא מכירה לעומק

את הארי קרישנה.

david32SY

New member
אני לא יכול להסביר לך את זה כי אני

לא יודע אבל אני יודע(כי שמעתי וקראתי) שהסהג'ה יוגה היא לא כת עלפי כמה וכמה ארצות...זאת אומרת שהיה משפט שאמר שהם כת (או משהו כזה) והם ניצחו בו ומכך יוצא שהם לא כת. לפי ארה"ב סהג'ה יוגה היא לא כת (אם אני לא טועה...)

EarthWind

New member
מבחינתי..

לפי המידע באתר אלה קבוצה של אנשים ששואפים להגיע לרמה רוחנית גבוהה דרך התרגילים שלהם ויש שם גם הוכחות מרשימות אם מישהו שאפילו נגמל מהרואין בגלל סהג'ה יוגה.. ומרגישים רוח קרירה מהראש.. אני אישית הרגשתי אותה לא יודע מה איתכם.. שזה מוצג כהוכחה לזה שזה באמת עובד! מבחינתי אין כאן תריקים.. וגם אם זה היה עולה כסף הייתי בא.. בקשר לכת? נחיה ונראה, בינתיים זה נשמע טוב מכדי להיות אמיתי..

anatina

New member
כתבתי תגובה

אבל יוגי בזמן האחרון מוחק את כל ההודעות שלי, בלי קשר לתוכן שלהן.

למעלה