בוא תיקח קצת אחריות על החלק שלך במצב.
אתה מתאר מאוד בכנות:
"כמעט כל חודש אני מרגיש לא טוב כלפי בת זוגתי ומתעלם ממנה שבוע ימים (ללא אפילו מילה) וזה כבר 20 שנה"
האם זה לא מעיד שיש לך קושי אישי משמעותי, שדורש התמודדות?
לעניות דעתי, זו צריכה להיות המסקנה הראשונה. אני לא יודע למה חיכית 20 שנה, אבל אולי זה זמן טוב להכנס לבחינה של המבנה הנפשי שלך, ומה ניתן לשפר שם, קודם כל: לטובתך אתה.
שלא תחשוב שאני שופט או מתנשא מעליך: הבחינה של המבנה הנפשי שלי נמשכת כבר 40 שנה בערך, ותמיד אני מוצא עוד משהו שניתן לשפר, ואני לא מתכוון למשהו קטן, אלא למשהו גדול.
שיפור עצמי איננו זבנג וגמרנו, אלא עבודה ממושכת, שהמוטיב המרכזי שלה הוא "אם אין אני לי, מי לי", לא במובן של להיות בודד לעצמך, אלא במובן שאם אני לא אעזור לעצמי, מי יעזור לי?
השמלה שאתה אוהב ומבקש ממנה ללבוש לא עומדת בפני עצמה, והיא לא, כמו שאתה מנסח, "בקשה עדינה". היא בקשה בעלת משמעות סמלית עמוקה, גם בגלל שהיא חוזרת ונשנית, ועקב החזרתיות שלה, היא מסמלת את...... ניחשת נכון..... את המאבק שביניכם.
אני לא טוען שבת זוגך היא מושלמת וחסרת אחריות. מחקרים מדעיים שנערכו לאחרונה הראו שמספר האחראים למאבק כח הוא 2.000000000000000, כלומר שניים, בדיוק של חמש עשרה ספרות אחרי האפס. יכול להיות, במסגרת הטעות הסטטיסטית, שזה רק 1.999999999999999, כלומר שאתה קצת פחות אחראי ממנה, אבל זה בגבולות טעות המדידה.
איך בת זוגך לא תהיה לחוצה ועצבנית, כשפעם בחודש, חודש בחודשו, אתה מרגיש רע ומתעלם ממנה שבוע שלם, ללא מילה?
אפשר להבין אותה קצת, לא?
האם אתה, לפני או אחרי שבוע כזה, היית רץ ולובש את החולצה שהיא מבקשת ממך ללבוש?
מסופקני.
לכן ידידי היקר, אינני מאשים אותך בכלום. אני פשוט אומר לך שעליך לטפל בעניינים הרגשיים שלך, וזה בלי קשר לשאלה אם אתה נפרד ממנה או לא.
כי גם אם תפרד ממנה, יקרה אחד משני מצבים:
- או שתחיה בצורה בודדת, ואיש לא יתן לך שום בקשות עדינות, ולא יהיה לך אפילו על מי לכעוס
- או שתכנס למערכת יחסים חדשה, והעיניינים האישיים שלך יופיעו גם שם.
במצב כזה, לו אני במקומך, לא הייתי רץ להפרד, כל עוד לא עשיתי אפילו חלק קטן מהעבודה שלי על עצמי. אתה הרי לא רוצה להפרד מחוסר אהבה. אתה פשוט כועס עליה, פגוע ומאוכזב. וזה בדיוק מה שמרגישים במאבק הזוגי.
לעולם לא מאוחר להתחיל.