זה חוקי?

jimmy12

New member
זה חוקי?

אני עובד באבטחה לא דרך חברת שמירה, אלא חברת כוח אדם. מדובר במקום גדול מאוד, ורציני מאוד. התחייבתי לשנה או 1200 דולר קנס לשנה או 100 דולר כפול מספר החודשים שנותרו לי עד סוף חוזה , כל זאת בתנאי שאני מפר את החוזה, לא נכתב כלום על מקרה הפוך של פיטורין, עכשיו בעבקות כל מיני "תקלים" הודיעו לי שאני צריך לחתום על מסמך שאומר , שאני מתחייב להמנע מלבצע עבירה (הנוסח מאוד כללי, ולא מפרט איזה סוג של עברה וחומרתה ,שורה תחתונה, לחרוג מנהלי המקום) אני מופטר ומשלם תקנס... עד כאן מקובל עלי, אבל אמרו לי שאם אני לאר אחתום זה יהיה כהפרת חוזה מצידי, ולכן אשא בקנס ... זה חוקי האיום הזה? אין לי בעיה עם הפיטורין, אלא עם תשלום הקנס...

לא מובן לך שלא?

זכותם לפטר אותך אם לא תחתום. זו לא התפטרות ואין להם זכות לקנוס אותך בשום מקרה אם אתה מפוטר.

תיבדוק את כל התלושי משכורת שלך

ותלך לתבוע את החברה שלך

דובי 46

New member
גימי שלום

לא זה לא חוקי כלל וכלל גם החוזה שאתה חתום עליוו שווה כנייר טואלט לאחר השימוש בו ואם תפסיק את העבודה לפני המועד הרשום בו ותצטרך לשלם קנס זה הרשום בחוזה אינו מוכר לבית הדין לעבודה .

jimmy12

New member
אוקי

הם קוראים לקנס בשם אחר "עלות ההכשרה והקורס" ואפשר בבקשה איזה טלפון של מומחה או ארגון שמתעסק במקרים כאלו, רק ליעוץ..

avi1976

New member
תוכל להתקשר 0542205007

ארגון מאבטחי ישראל הוקם להגן ולקדם מאבטחים ושומרים... מטרת הארגון הינה גם לאגד את המאבטחים והשומרים וכיום הינו הגוף המקצועי ביותר כדי לעזור להם... הוקמנו עקב ניסיון מר של מאבטחים בשטח, הן בהתארגנות, הן בפניה לאנשי מקצוע והן בפניה למתנדבים בעמותה זו או אחרת שלוקה לפעמים בחוסר מקצועיות מובהק! כמו כן, אנו באים במגעים בימים אלה ליצור תו תקן לחברות האבטחה ומעסיקהם, במקביל לחתימה על הסכמים קיבוציים ואחרים עם קבלנים ומעסיקים. כולנו מכירים את הסחבות ולפעמים את חוסר הצדק בבתי הדין לעבודה... נובע מהמשא ומתן ומהלחץ המופעל על ידינו על חברות, גם יתכן שנוכל לקצר הליכים ולקבל את הכסף מיידית ללא גישה לבתי הדין לעבודה! בנוגע לפיטורייך יתכן ותוכל אפילו לתבוע על הפרת חוזה הפוכה, אבל כל דבר לגופו....

joshh

New member
ג'ימי היקר

הרשה לי להסביר לך בצורה ברורה ומובנת את החוקים ומה הם עושים: 1. הם יכולים להחתים אותך על המון דברים, למשל הם יכולים להחתים אותך על חוזה לרצח, כלומר, שאם לא תרצח מישהו, תקנס ב 1200 $. זה עדיין לא אומר שהם יכולים לתבוע אותך על כך מפני שהדבר אינו חוקי. בדיוק אותו הדבר בין לקנוס אותך על המסמך שלהם, על פי החוק ואבי יכול לצטט לך אותו. כי אין המעביד או כל גורם אחר לא יכול לקנוס אותך מלבד בה"ד 2. עוד תנאי שהוכשרת בתעודה אשר משרתת אותך מעבר למקום העבודה לדוג': תואר BA, תעודת ראיית חשבון, נהג מונית, קורסי מחשבים (MCSE/MCSA, MCS/MCAD, עיצוב וכד'...) כלומר כל קורס שנותן לך מקצוע. לאומת זאת, קורס המכשיר אותך לעבודה במקום אינו ניחשב כקורס ואי אפשר לדרוש החזר על כך. 3. בנוסף, חוזה שנכתב לא חוקי או חד צדדי נחשב כבטל. מעבר לכך, חוזה שנחתם באופן שנוגד את המוסר /ו חוקי מדינת ישראל /ו הנוהג /ו נחתם בהטעיה נחשב כבטל. משמע , אתה יכול לחתום על כל מה שהם מבקשים כשהם ירצו לפטר אותך פנה לאבי והוא ידעג לגרום להם להצטער על כך שהם התעסקו איתך ואיתנו. |הדגשזה שהוא מעסיק לא פוטר אותו להיות שומר חוק. הצעה שלי, צור בכל מקרה קשר עם אבי כדי שידריך אותך מה לעשות בדיוק. בברכה, JOSHUA

הבעיה...

היא שאתם מציגים את זה כך שזה נשמע כל כך פשוט וברור - זה לא חוקי ולא יעמוד בבית הדין לעבודה. ולא כך - כשמדובר בחוזה עבודה שנתון לפרשנויות, ומול העובד הבודד עומד צי של עורכי דין של החברה, זה מתחיל להיות מסובך. לכן, אל תמהרו לפתח תקוות,להפריח הבטחות או להתחייב לתוצאה משפטית מסוימת. יש לבחון את הדברים לעומק, להחליט על דרך פעולה, ולעבור את השלבים הללו בזהירות. ויעידו על כך מאבטחים שכבר עברו את התהליך. כמובן שיש לזכור, שתביעה בביה"ד לוקחת זמן... הרבה זמן.

avi1976

New member
האם קראת טוב את מה שרשמתי מקודם ?

קנס או קיזוז במשכורת הוא בעיקרו לא חוקי הן מבחינת חוק הגנת השכר, חוק קבלני כח אדם ונובע מכך גם חוק החוזים... הדגשתי מקודם שכל דבר לגופו ומשום כך יש להתייעץ ולהתקדם עם אנשי המקצוע המתאימים! ארגון מאבטחי ישראל הוקם בשביל מאבטחים ושומרים ומטרת העל הינה לאגד אותם! אני מדגיש וחוזר כי הוקמנו עקב ניסיון מר של מאבטחים בשטח, הן בהתארגנות, הן בפניה לאנשי מקצוע והן בפניה למתנדבים בעמותה זו או אחרת שלוקה לפעמים בחוסר מקצועיות מובהק! אני מבהיר במפורש כי בימים אלה, אנו באים במגעים ליצור תו תקן לחברות האבטחה ומעסיקהם, במקביל לחתימה על הסכמים קיבוציים ואחרים עם קבלנים ומעסיקים. בנוגע למאבטחים ושומרים, יצגנו כבר מאות כאלה... וכולנוו מכירים את הסחבות ולפעמים את חוסר הצדק בבתי הדין לעבודה... נובע מהמשא ומתן ומהלחץ המופעל על ידינו על חברות,אנו מקצרים גם הליכים עם חברות ו/או עסקים מסויימים ומקבלים את הכסף מיידית ללא גישה לבתי הדין לעבודה! אני חוזר ומדגיש כי ישנםן הרבה גופים ואנשים שברצונם לקחת רווח ו/או פרסום ו/או למנוע חוסר סולידריות בדרך זאת או אחרתו ו/או ללכת בדרך פוליטית כלשהי כדי למנוע מהעובדים באמת לקדם את זכויותיהם. אבל הם לא מבינים שבסופו של דבר יבינו את מהותם האמיתית והדרך לשינוי אמיתי היא בלתי נמנעת...!

לא ברור לי למה אתה תוקף אותי

אני מקווה מאוד שאתה לא מתכוון לרמוז שאני מנסה למנוע סולידריות (אגב, כתבת "למנוע חוסר סולידריות) בין מאבטחים או עובדים בכלל. ככל הנראה אתה לא קראת מה כתבתי בהודעתי הראשונה.בין היתר, נתתי את כתובת המייל האישית שלי על מנת לעזור למאבטח שבעניינו אנחנו דנים. שנית, אין דבר הרחוק יותר מן המציאות - בתור סטודנטית למשפטים שמשקיעה את מירב זמנה במתן סיוע משפטי לעובדים המעוניינים לתבוע מעסיקים שלהם במסגרת עמותת הל"ב במשפט, והן בפעילות פרו בונו במסגרת האוניברסיטה ובסיוע של עורכי דין, לקידום התארגנות עובדים (!) בכלל, ומאבטחים בפרט. בימים אלו אנחנו מסייעים לשתי קבוצות של מאבטחים באתרים שונים, ומפאת נסיבות העניין עלינו לשמור על סודיות בשלב זה, להקים וועדי עובדים באתרים של חברות השמירה שהם עובדים שלהן. חברות השמירה הללו מנסות לטרפד את ההתארגנות, ולצורך כך החלטנו לייצג אותם מבחינה משפטית, ולתת להם הדרכה וסיוע, על מנת שיוכלו לבסס את הוועד ובין היתר לשפר את תנאי העסקתם אף מעל ומעבר למינימום המובטח בחוק ובהסכם הקיבוצי. לא ידוע לי על יוזמה דומה מצד אמי"ל, ואני מכירה את הארגון ואת פעילותו היטב.

avi1976

New member
אני לא מנסה לתקוף, מנסה להסביר...

ונשמח אם תרצי לשתף פעולה... אני מנסה לגרום לסולידריות בין המאבטחים והשומרים שגם ככה פוחדים... למה שלא נשתף פעולה? למה הנכם מעוניינים בועדים מפולגים? למה שלא תעזרו בניסיון של מספר שנים? כרגע איני יכול לחשוף את בניית תו התקן וההסכמים העומדים להיחתם, אך בבוא הזמן כולם ידעו ומדובר בחברות אבטחה שלמות שמעוניינות לשנות את שוק העבודה במדינה ולמנוע את המונופול של חברת השמירה (גם בארגון חברות השמירה) והכל למטרותיה האישיות. עד היום רובן של חברות האבטחה פחדו גם מחברת השמירה אך לא עוד!!! עדכונים נוספים יגיעו בבוא הזמן...

joshh

New member
שלום סיוע משפטי

ראשית, אני לא יודע כמה זמן את פועלת בנושא, אבל אני יכול להגיד לך אנחנו לא סטודנטים למשפטים. אנחנו מכירים הייטב את כל הבה"דים, יודעים הייטב עם מי יש לנו עסק. מכירים את כל שטיקים והטריקים. בנוסף, אנחנו לא עוסקים בזה חודש ולא שנה. והניסיון שלנו רב. בתחום ענף השמירה אין גוף יותר מקצועי מאמי"ל וזה אני אומר בלב שלם. שנית, אני מברך אותך על הרצון לעזור לאוכלוסיה הבעייתית הזאת. כשאני אומר בעייתית אני מתכוון לעובדה שמאוד קשה לאגד את המבטחים מכמה וכמה בחינות. מניסיון לא מעט למדנו על בשרינו כי לאגד מאבטחים זה משימה קשה מאוד. עשינו התכנסויות, וועדות, כנסים, ישיבות, התארגנויות, חשפנו ברדיו, חשפנו בטלוויזיה,מאבטחים משקשקים לעמוד על שלהם ואם לא אז לא אכפת להם כי העובדה הינה זמנית להם.אם תצליכי לאגד אותם מוריד בפנייך את הכובע. לדעתי, לפני שאנו נלך לאגד את המאבטחים, יש כמה דברים שצריכים לעשו וזה מה שבדיוק אנו עובדים עליו. אני אשמח שאם כל הרצון שלך האמיתי וכן לעזור למאבטחים צרי קשר איתי או עם אבי במסרים, נפגש ותצטרפי אליינו. החזון שלנו מתחיל רק עם מאבטחים... בברכה, joshua

עברתי על חלק מפסקי הדין באתר

בתי המשפט (אתר נוראי, דרך אגב, ואני חושד שמנהליו מקשים בכוונה תחילה על החיפוש בו) ולא מצאתי אפילו מקרה אחד בו נדחתה לחלוטין תביעה של מאבטח נגד מעסיקיו. היו כמה תביעות שכנראה נמחקו מסיבה זו או אחרת, אבל כל מי שתבע והגיע עד להחלטה הרויח. חלק רק כמה אלפי שקלים, חלק עשרות אלפי שקלים.

joshh

New member
מעבר לכך,

אין דבר כזה להפסיד בטביעת "עובד מאבטח נגד מעסקיו" החוק לצד העובד. אי אשפר לפרשן את החוק הפוך, אי אשפר יותר מידי לשחק איתו, כאן לא מדובר בפלילים ומכאן למעסיק הרבה קשה להתחמק. החוכמה היא לדעת מה לעשות ואיך, וכאן אמי"ל בא מתוך ניסיון וידע מקצועי המתרכז בעקרו בתחום הדיני עבודה ובפרט בדיני עבודה בענף האבטחה. אני אישי ראיתי מנכ"ל מכובד של חברת שימרה גדולה מאוד מחזיק את הראש בה"ד כי לא ידע שאנחנו כ"כ טובים ועו"ד פשוט עשת לעו"ד שלהם בה"ס. אין בספק כי מאבטח שיתבע יזכה, השאלה היא בכמה כסף 5000 ש"ח או ב 25000 ש"ח ... joshua.

דובי 46

New member
סיוע משפטי שלום רב לך

מנקודת מבטי שהיא עתיקת יומין אני עוסק בשמירה ואבטחה מאז שיחרורי מצהל בשנת 1979 וכל חברה שנתבעה בבית דין לעבודה על קנסות והורדות לא חוקיות מהשכר יצאה כל חברה מימני בשן ועיין ואולם לא נהייתי מליונר מזה . ולעומת זאת היום עומדת טביעה נגד חברה אחת מהגדולות בארץ , ולבית הדין קשה לקבל החלטה סופית בטביעה כי אני עומד לבדי מול חברת עורכי דין (סוללה שלימה 5 ) וכל אחד אומר משהוא אחר בינתיים בגלל הטביעה הזאת אני לא מתקבל לעבודה אחרת ואין לי ממה להתפרנס . מצבי קשה מאד ואינני יודע איך זה יגמר ?

למעלה