זה חלקית קשור וחלקית לא קשור, אז אולי

ליזי133

New member
זה חלקית קשור וחלקית לא קשור, אז אולי

כי אני רוצה לדבר.
אני אדבר רק על נושא אחד היום, אבל אני רוצה להמשיך. זה חלקית קשור, וחלקית לא קשור....
הרבה מהאי אהבה שלי לדברים מסויימים (בגוף הכוונה) היא בעיקר, או לחלוטין בגלל החברה, ה'חוקים' החברתיים והטאבו החברתי.
יש הרבה דברם שהם טאבו חברתי, יש 'חוקים' חברתיים לא כתובים ולא מדוברים, אבל קיימים, וכו'.
אני אתחיל מהדבר הראשון- חזה, ציצי. (להבהרה למה בדיוק הכוונה.)
בחברה היום (המערבית, נראה לי) היחס לזה הוא כמו לאיבר סקסי, מיני, קשור למין, והעניין הוא גם, שתמיד מלמדים ללבוש חזיה, לא לחשוף כלום, ואו ואבוי אם כן.
אז העניין הוא, שחזה זה לא דבר כל כך נורא. זה גם לא דבר רע, (לא שאני אומרצת שטוב, אבל קיים) והיום בחברה, לובשים חזיות.
השאלה היא למה? הרבה פעמים א/נשים לא עוצרות לשאול את עצמן, למה?
כלומר, ברצינות, לחלק גדול יחסית אין צורך בזה, ובהחלט הוכך שאין בכך צורך רפואי.
יש כאלו, בעיקר עם חזה גדול, שמרגישות טוב יותר עם חזייה. אבל רבים לא מרגישות ולא עוצרות לחשוב על זה.
כי זו הנורמה החברתית.
אני לא אוהבת חזיה, או גוזיה, או כל דבר כזה. וזה מה שהביא אותי ללא לאהוב את החזה ואת קיומו. לפחות אצלי.
כי זה נראה לי מיותר (אכן כך בשבילי) ולא רק, אלא גם גורם לאי נוחות, מה שלא נכון, כי הגורם לאי הנוחות הוא החברה.
אני אישית מתחילה ללבוש גוזיה רק בגלל שפטמות בולטות.
העניין שעוד יותר מעצבן אותי, הוא שלאף אחד לא אכפת מפטמות בולטות של גברים/זכרים. כי אין להם 'ציצי'.
החזה אצל נקבות הפך בעיני החברה לאיבר מיני ו INDECENT. (מגונה, אם זה תרגום מספיק טוב...)
ככה שצריך להתיר אותו, והוא צריך להיות מוחבא טוב טוב.
והוא לא!
לא לא לא!
תסתכלו על זה, אני מביאה ציטוט, ואז מפנה למקום המקורי:

My teen refuses to wear a bra
Does anyone have any suggestions? I would like to think that I've already tried every style of bra out there.... including tanks, cami's, and even the tops of two piece bathing suits. My daughter, who has S.I.D. is going to be in the 10th grade. It's time we find something that works for her.
I open to all suggestions.
Thanks!

ואחת התשובות:
She won't wear one! Sooo sorry! I was never told about puberty so I had to sneak buy my own. My friends aren't the kind to go out and buy for me. It is her choice but buy shirts or something with a built in bra. Ask her why she feels uncomfortable or something with them! Or maybe tell her she isn't allowed out unless she is wearing one! Yes it is harsh but it can lead to 'sagginess' later on!

זה דיי קשה להדגיש כשמעורבת אנגלית, אז אני אעתיק את השורה שקוממה אותי:
Or maybe tell her she isn't allowed out unless she is wearing one! Yes it is harsh but it can lead to 'sagginess' later o

אז הנה עוד עניין, שאגב, גם הוכך כמיתוס, אז החזה יהיה נפול בעתיד, תכריחי את הבת שלך ללבוש חזייה, אז מה אם היא לא רוצה.

הלינק למקור, אם מישהו/י מעוניינ/ת: http://www.sensory-processing-disorder.com/my-teen-refuses-to-wear-a-bra.html

יופי. פשוט נהדר, מצויין, מה אני יכולה להגיד....
ומי שיוצא/ת נגד זה, צריכ/ה לשלם את המחיר החברתי. ולא כולן, בהחלט לא כולם, מוכנימות לשלם את המחיר החברתי, של מבטים וכו'...

אז יש עוד כל מיני פתרונות, אם רק נחפש, אבל למה צריך 'למצוא פתרונות'? למה צריך לחפש? למה שהחברה לא תיתן לכל אחד/ת לעשות מה שהיא/הוא רוצה עם הגוף שלו/ה??
בחיי, למה החברה היא כזה בריון גדול? למה אי אפשר לתת לא/נשים את החופש שלהם/ן לעשות מה שהיא/הוא רוצה?
ברצינות, פשוט איכס על החברה. ואני בטוחה שהרבה שנאה (עצמית לרוב, אבל לא רק) והרבה פגיעה הייתה נחסכת אם החברה הייתה יותר טובה, יותר נחמדה, יותר ליברלית ומתירה. אבל עוד לא מאוחר. תמיד אפשר לעשות ולעזור ולשפר. צעד אחרי צעד. ואנחנו חלק מזה, ואתם/ן חלק מזה, וכולנו חלק מהחברה הזאת, איך שהיא, אז בואו נשפר אותה, בין אם ע"י דוגמא אישית או עזרה אחרת. ויום אחד, יום אחד החברה תהיה טובה יותר, תשתפר ותשתנה.
ותכיר בנו, ותכיר בא-נשים השונים, ותכיר בכולם/ן, ותרשה. ואז כולנו פשוט נהיה, בלי ספקות מיותרים, או מחשבות של 'מה החברה תעשה/תחשוב' וכו'.

אוהבת את כווולכם/ן!

אני.

והנה קישור לכתבה טובה, טוב אולי לא ממש כתבה, אבל לא משנה: http://www.007b.com/why_wear_bras.php

lily kane

New member
זה לגמר קשור לדעתי

ובאמת שאלה מעולה אני רוצה לחשוב לפני שאני נותנת את דעתי

Apikachu L

New member
מסכימה למדיי

כאשר התחלתי ללבוש חזיות הדבר מאוד הכאיב לי והיה לא נוח. בגלל שיש לי פרופורציות יחסית נדירות בין חזה לבית חזה, זה די בלתי אפשרי מבחינתי גם ככה להשיג חזיה (אפילו הביינדר יושב עלי טיפה מוזר
).
באיזה שלב התרגלתי. התרגלתי לזה ולא יכולתי יותר. אני מרגישה כאילו משהו חסר לי בלי. אני אפילו הולכת עם יד מתחת לחזה בבוקר לפעמים. באיזה שלב עברתי לגוזיות. אני לא לגמריי זוכרת למה, אולי כי רציתי לנסות חזיות ספורט, או משהו. ומאז אני בעיקר איתן. הן "מחזיקות" פחות, והציצים שלי כבר לא נראים כמו שני טילים שאני עומדת לשגר מהחזה, ומאיזו סיבה כנראה אמורים להראות ככה לדעת יותר מידי אנשים. טוב לי איתם.
יותר נעים לי עם גוזיה שמתאימה. שלא כואבת ולא מגרדת. שאין לה ברזלים שיוצאים בדיוק אחרי שנה ואז צריך לקנות חדשה, במחיר מופקע.
חזה קטן אין בכלל סיבה לדעתי לחזיות. א/נשים עם חזה גדול לפעמים צריכות/ים - אבל אז גם חזיה לא תמיד מתאימה, והםן צריכות/ים רצועות עבות יותר או משהו כזה.
ויש כל כך הרבה כללים על איך חזיה צריכה או לא צריכה להראות על החזה.

כאב ראש.
אז זהו, עברתי לגוזיה.

אבל גם אצלי מבחינת המשפחה יש על זה הערות על כמה שהחזה שלי נראה נפול איתה (בסדר גמור לדעתי) וכמה שזה לא יפה ושזה לא בסדר שזה לא יפה.
אבל היי, לפחות נוח לי.

ואני מבזבזת בדיוק 20 שקל על אחת.

ליזי133

New member
העניין הוא, שלי אישית, גם גוזיות זה לא כזה נו

נוח, ומעדיפה בכלל בלי.
נראה, אולי (או כנראה) עוד כמה זמן אני אתקדם לזה.
אני מתחילה בלא להוריד שערות. ושרק מישהו ינסה להעיר לי על זה.
חיחי

Apikachu L

New member
אני גם לא מורידה...מחזיקה מעמד

במכנסיים ארוכים.

הייתה לי היום בבוקר שיחה על זה עם סבתא שלי. היא אמרה שגם לדעתה זה שטויות, אבל אין ברירה כי ככה כולם עושים.

לפחות לא כמו אמא שלי שיורדת עלי, סבתא שלי הייתה אמפתית.

ליזי133

New member

אני לא מורידה שיערות ברגליים/ידיים גם ככה... על זה אין הערות ומעולם לא היו (חוץ מפליאה לשמע הערה כזאת או אחרת ממני על שבחיים לא עשיתי את זה) אבל עד לפני החורף הורדתי שיערות בבית השחי, שזה גם מה שלא עשיתי בחורף, ולא רוצה לעשות עכשיו, אז בינתיים גם לא מתכוונת. מי שמפריע להם/ן- יתגברו.

purpleyaler

New member
אצלי זה קצת אחרת

מגיל 9 יש לי חזה די גדול. הייתי מהבנות האלה שכולם צוחקים עליהן כי הן לא יכולות לעשות שיעורי ספורט בכיתה ד כמו כל שאר הבנות, פשוט כי כבד להן.
חיפשתי משהו שיקל עליי. היום, אחרי 13 שנה, אני מצליחה להסתדר עם החזה שלי, ואפילו ממש ממש אוהבת אותו. הוא גדול וג'יגלי ומשמח. לפעמים אני הולכת בלי חזיה, לרוב כן, כי אז אני יכולה לקפוץ ולרוץ יותר בקלות.
אבל נגיד אחותי, לא צריכה חזיה ואני תמיד מקנאה בה. אבל מישום מה היא תמיד לובשת אחת.
מי שיכול/ה לתת דרור לציציה- למה לא, מי שלא.. שיילך לקנות חזיות ב500 שקל..

lily kane

New member
big boobes

במקרה שלי ללכת במרחב בלי חזייה זה ממש לא נוח
ראשית כל כי בין אם היו מחקרים או לא , אותי הרגילו מגיל צעיר שאם הם לא נראים כמו כנפי עוף הם נופלים.
עד כמה שהבנתי הפתרון או הוא ללבוש חזיה או ללבוש מחוך (שעשיתי האמת)
מעבר לזה כשהלכתי על חזית ספורט
החזה קפץ ובנים החליטו שמותר להעיר לי על צורת החזה הקפיצה שלו
שזה לגמרי בסדר להעיר לי ,להטריד אותי, ולהטריד אותי מינית
כי אני "שרמוטה רוסית"

יצא מצב שעם אני לא לובשת חזייה יש עלי כל כך הרבה אלעאום והטרדות
שאני מעדיפה, לשלם את מחירם המופקע
לפחות עכשיו הביאו חזיות עם רצועה קטנה שכעת אני לא צריכה רתמות סוסים כמו שהיו לטריומפ בזמנו ולחברות אחרות שהיו היחידות שהחזיקו

snoopytush

New member
אני עוד מעט אקרא את הכתבה שלך באנגלית

זה נראה נושא מעניין ( אחרי שאני אכריח את עצמי לשטוף כלים גררר שונאת לנקות).
הדיעה שלי מחוזר חקירה כרגע היא שאני מעדיפה ללכת עם חזייה אבל אין
ספק שאני מרגישה שנוצר לחץ חברתי סמוי ( כי הם בכל זאת לא כותבים את זה בשלט),
שהחזה צריך להראות בצורה מסויימת ובאמת חזה שבולט ואם יראו פטמות בולטות
סביר להניח שיסתכלו או שיעירו משהו.
ולכן גם אם הייתי רוצה בתיאוריה ללכת בלי הייתי מרגישה לא נעים .
ואין לי חזה כל כך גדול דווקא ממוצע אני חושבת אבל עדיין
מרגישים את הנורמה הזאת ואין ספק שזה מעצבן

snoopytush

New member
גיליתי שהתשובה שנתתי לך לא מדוייקת עבור עצמי

בגלל שאני הולכת בחוץ עם חזייה חשבתי שאני מעדיפה חזייה
ואז בבית ( שם אני בלי כל עוד אין אורחים או משהו...), גיליתי שזה באמת לא נוח
לגוף שלי. כלומר הסיבה העיקרית שאני שמה חזייה זה כי לא נעים לי ממבטים או
מהערות שאני חושבת שיבואו . אבל האמת שזה לא הכי נוח לי.
זה מרגיש לי לוחץ ולא טבעי ומעצבן אבל ביומיום כנראה התרגלתי להתעלם מזה
רב הזמן עד שאני מגיעה הביתה ונפטרת מזה.

both

New member
אני

לא ממש שמה על מה שהחברה מכתיבה, וככה הייתי תמיד. כשבא לי ללכת בלי חזיה, אני לא שמה אחת ואם מאיזו סיבה לא נוח לי או שבולטות הפטמות ולא בא לי שינעצו בי מבטים, אז אני שמה. לעבודה אני הולכת עם חזיה כי אני עובדת בגן ילדים וזזה המון אבל אחרי העבודה רוב הזמן אני בלי (גם בבית וגם בחוץ), ולמרות שאין לי חזה ענק, הוא מספיק גדול ובכל זאת לא מזיז לי. מבחינתי-תמיד עשיתי מה שהיה לי נוח ואף פעם לא סבלתי מהערות מיותרות (אלה שנועצים מבטים, אני נועצת חזרה והם מפסיקים)- לא בישראל, לא באמריקה וגם עכשיו לא סובלת בגרמניה.

ליזי133

New member
אני רוצה/ארצה לפתוח עוד נושאים כאלה בעתיד

הקרוב, כנראה, כי יש לי עוד כמה נושאים כאלה שאני מעוניינת לשתף/לדבר עלייהם/לכתוב עליהם/ לחשוב או משהו כזה....
בעיקרון אני רוצה לפתוח עוד כמה נושאיןם שקשורים אליי אישית, ואח"כ עוד כמה נושאים שלא קשורים אליי אישית, אבל גם דיי מקוממים, לפחות קצת, או חלקית.
טוב, אני לא ממש יודעת מה כתבתי במשפט האחרון אז אני אסיים בזה...

למעלה