זה חתול? (תמונה לא ברורה)

דרורפפ

New member
זה חתול? (תמונה לא ברורה)

מתנצל על כמות השאלות שלי, אני לומד עולם שהיה זר לי.

בלילות מופיע לי כאן חתול(?) שנעלם כשאני יוצא לחצר. אין לי ניסיון רב עם חתולים- אני לא יודע אם הגודל שלו אופייני לחתול (הוא גדול). התמונה לא ממש ברורה, אבל יש לי עוד פרט שממחיש את הגובה שלו: כשהוא נשען על כיסא גינה מפלסטיק, כשהרגליים הקדמיות שלו היו על הכיסא- הראש שלו נשק לגובה של גב הכיסא. זה אופייני לחתולים?

חיפשתי תמונות של חתולים גדולים, ומצאתי בעיקר חתולים שמנים.

דרורפפ

New member
מהו הגודל/גובה האופייני לחתולים?

תודה על התגובה, האם יש איזשהו נתון כללי בנוגע לגודל/גובה האופייני לחתולים 'גדולים'?

meedas

New member
חתולי הבית מגיעים במגוון גדלים

אם כי כמובן המגוון הזה מצומצם מאוד ביחס למשל לכלבים (משקלים שנעים מ- 2 ק"ג בגזעים זעירים ליותר מ- 90 ק"ג בגזעי ענק מסויימים)
&nbsp
אני חושבת שמשקל ממוצע לחתול בוגר יהיה כ- 4 ק"ג
לי יש בבית חתול ששוקל 8.5 ק"ג, כלומר יותר מהממוצע אבל עדיין מדובר בחתול רגיל לגמרי
קיים גזע בשם מיין קון שאחד המאפיינים הבולטים שלו הוא גודל. בגזע הזה נפוץ יותר לפגוש חתולים שמשקלם סביב 10 ק"ג ומעלה
&nbsp
מבחינת גובה, רוב החתולים ימדדו בסביבות 30 ס"מ בכתף
חתול שרוצה לסמן לסביבה את גודלו ועוצמתו יעמוד על רגליו האחוריות ויחדד ציפורניים בנקודה הגבוהה ביותר שאליה יצליח להגיע

דרורפפ

New member
מצאתי את הגזע הזה בספר השיאים של גינס

מצאתי חתול מהגזע הזה בספר השיאים של גינס: "מיין קון", האורך שלו הוא 123 ס"מ כשהוא עומד זקוף- עד לקצה הרגליים הקדמיות. על פי התמונות שאני רואה, האורך של הרגליים הקדמיות מוסיפות לו בערך 20-25 ס"מ, משמע כשהוא עומד זקוף הוא מגיע בסך הכל לגובה של 100 ס"מ עד לקו הראש שלו.

החתול(?) שראיתי כאן הגיע עם הראש שלו לגובה של כ-85 ס"מ וזה מבלי לעמוד זקוף, הוא נשען. אז במצב זקוף הניחוש שלי שהוא יגיע ל-90 ס"מ? ... האם יש חיה אחרת בטבע הישראלי שדומה לחתול ואופייני לה הגובה הזה?

Yukita

Active member
מנהל
מה שמופיע בצילום שלך

הוא לחלוטין חתול. לא חיית בר

meedas

New member
אין וויכוח מה מופיע בתמונה

זה חתול ג'ינג'י רגיל לגמרי

למעלה