זה כבר עלה כאן

melancholy man

New member
זה כבר עלה כאן

אז בואו נעשה מזה דיון, טראנס- פסכדליה או לא? לדעתי, הקשר היחיד בין טראנס ופסיכדליה זה הענין של הסמים הפסיכואקטיביים, בשעה שאפשר לצמצם את הטראנס כנראה רק לחוויות שנוצרו על ידי סמים כאלה (אצל היוצרים ואצל המאזינים, או הרוקדים, זה ממש לא נכון לצמצם באופן הזה את התרבות הפסיכדלית שהייתה תרבות שהיתה לה גם אידיאולוגיה ותפישת חיים (אומנם לא משהו מוחשי אלא אלה יותר state of mind, אבל עדיין מדובר במשהו שבהחלט היה שם), הטאנס מאידך לא מצב שום אידיאולוגיה, הוא עובד באותה צורה עבור מתנחל מגוש קטים ומשורר מהוילג', אין את העניין של השינוי החברתי, אין את האמונה בשינוי, אין את התקווה לעתיד טוב יותר, למעשה אם יש לתרבות הטראנס אג'נדה, אז אני מבין נכון, זו אג'נדה הדניסטית של "כל אחד לעצמו" והעיקר שיהיה לי כיף מגניב וצבעוני עכשיו. מה דעתכם?, מה הקשר בין טראנס לפסייח?

Jflyaway

New member
יש קשר, והקשר הוא ברור

חלק מהאלמנטים הסגנוניים של הפסיכדליה השתרברבו לטראנס. מאידך, לחובבי טראנס פסיכדלי יש פורום שנקרא "טראנס פסיכדלי". אני לא חושב שהפורום שלנו הוא המקום לדון במוסיקה הזו, שמעניינת לכל היותר מישהו שנקלע לפה במקרה. כאמור, אין לאנשים פה עניין בטראנס, ולמרביתינו יש המון עניין ברוק/פופ הפסיכדלי. אנא זיכרו גם שאין אף פורום לתרבות פסיכדלית ולרוק/פופ פסיכדלי מלבד הפורום שלנו. זו דעתי, והיא חד משמעית

melancholy man

New member
לא לא J

ברור שהמקום לדיון בטראנס הוא בפורם טראנס, השאלה שהעלתי היא לקשר שבין הטראנס והפסיכדליה, עד כמה או האם, התופעות קשורות מעבר לעניין של הסמים הפסיכדליים. ברור שזה המקום היחיד לשוחח בו על רוק/פופ פסיכדלי ואתה בטח מכיר אותי מספיק זמן בשביל לדעת שאעשה הכל בשביל לשמור את הפורום כחממה מוגנת בו אפשר לשוחח על כך בלי הפרעות, השאלה לא התיחסה לכך.

Jflyaway

New member
יש קשר... לטראנס העכשווי יש אמא

ואבא... הטראנס לא היה המצאה, הוא היה HYBIRD של דברים שהיו שם.. מאוד מזמן. הורי הטראנס באים בכל מיני כיוונים - חלקם פסיכדלים. קודם כל ההרכבים הגרמניים : CAN KRAFTWORK TANGERINE DREAM אלו היו אבות ה"חיבור" בין SEQUENCING של מקצבים לבין אלקטרוניקה, ללא עוררין - אלו שהטראנס לקח מהם את ה FORM ויש את: ASH RA TEMPLE, פינק פלויד, ו HAWKWIND שהיו אבות ה SPACE ROCK ההזוי, אלו שהטראנס לקח מהם את הרוח.

מורנא007

New member
לדעתי

יש שם (בטראנס) ,state of mind אבל אין אלמנטים פסיכדלים כמו שימוש בלולאות עיוותי קול וכלי נגינה לא שיגרתיים. הטרנס בהכללה הוא מוזיקה אלקטונית מונוטונית שחוזרת על עצמה. יש שמהדרין ומוסיפים שהיא מייצגת פרקטלים מתורת הכאוס. אני לא מסכים איתם, המונוטוניות והחזרה על אותם מיבנים מוסיקאלים, ניראת לי דטרמיניסטית למדי.

MerryRecords

New member
קבוצה חברתית

לדעתי יש מכנה משותף בין אנשי מוזיקת הטראנס של היום לאנשי הפסיכדליה של ה-60. על העטיפה האחורית של אלבום האוסף Pebbles 3 שמתעסק בגראז' פסיכדלי ( Acid Punk ) נכתב שהמוסיקה הזו היא תוצר של המפגש בין נוער צעיר ועצבני (Simple minded punks ) עם סמי הזיה. יש יסוד סביר להניח שאותו סוג האנשים הוא שעוסק כיום בטרנס, או במילים אחרות, אם רוקי אריקסון היה כיום בן 20 יש מצב שהוא היה פעיל בסצנת הטראנס. דוגמא די טובה לכך הוא למשל DJ SKAZI הלא הוא אשר סויסה שהיה מחבריה הראשונים של להקת הפאנק סרטן השד ועזב את הפאנק לטובת טראנס. כיום הוא מהתקליטנים המובילים בעולם.

Jflyaway

New member
יש בזה משהו.

בקיצור - אנחנו אנכרוניסטים...

למעלה