זה כואב זה בתוך הלב

זה כואב זה בתוך הלב

המלאך שלי בא לשבת,כרגיל הגיע להוריי,הכנתי מהר מטעמים וירדתי אליו. הוא היה מאד עייף ישב איתנו עד שכמעט נרדם,לקחתי את הכביסות וחזרנו הביתה,הלב נצבט,אני חוזרת הביתה ,הוא נישאר אצל הורי. קמתי בבוקר מהר מהר להכין את כל הכביסות,המלאך הגיע בערך ב-15.00,קם בבוקר ונסע לאבא שלו,וממנו בא אלי,נכנס ישר לחדר שלי,ישבנו דיברנו ואחרי שעה כבר התחיל להתנדנד,בסוף אמר,יאלה אמא אני זז הולך לראות את המשחק עם אבא...................נחנקתי,הוא יצא ואני לא מפסיקה לבכות. האבא הזה לא היה מעולם אבא,עברתי את גידול הילדים לבד לבד .מזונות הוא לא שילם באופן מלא,אפילו טלית לבר המצווה לא הסכים לקנות לבנים. כמה מלחמות ניהלתי בבתי הספר? כמה הסעות לכל פינה רק שלא יסעו לבד? כמה לילות לא נרדמתי? בבתי חולים יד ביד איתם נלחמתי, מבחנים ,ימי הורים,כספים,מעולם הוא לא היה ולא שאל,4 שנים לא דיבר בכלל עם הבנים .ופתאום הילד גדל והאבא בא מציץ ולוקח.כמעט אמרתי למלאך שבפעם הבאה אין צורך שיבוא,אולי אבא יכבס...אבל פחדתי שיגיד טוב.... כל התיאוריות ברורות ,גם אני יודעת להגיד שזה בסדר כי הילד זקוק לאבא,אבל הכאב הוא כמעט בלתי נסבל
ממש כמו להרגיש שהכושי עשה את שלו הכושי יכול ללכת.... אני לא יודעת על מי אני כועסת יותר,על האקס החוטף ילדים,או על בעלי שלא מתקשר עם הבנים וממלא את תפקידו הגברית. תודה על ההקשבה.

אמא

אמא זה לא כושי. את תמיד תהיי אמא של ילדייך. את החום והפינוק והאהבה והחינוך. את החיים. זה אולי נראה כאילו נשכחת מאחורה, אבל לא לעולם לא! אמא זה משהו שמוטבע בנשמה, בנימים הכי עדינים של הנפש. זו את! מטבע הדברים ילד זכר מחפש דמות גברית להזדהות איתה, ואם יש אבא מה טוב, אבל האהבה לאמא היא משהו שאינו בר תחרות או מדידה. את האמא הכי טובה בעולם לילדייך! הרבה חיבוקים

רנה ../images/Emo140.gif

ראשית ברוכה הבאה תודה על התמיכה ,למרות כל המודעות והתובנות המדהימות ועם כל היכולת להבין את הצורך של הבנים בדמות גברית צבט לי בלב ..... במחשבה שניה ואולי שלישית ,אני בטוחה שהילדים הנפלאים שגידלתי לעולם אבל לעולם לא יקבלו את קיומי כמובן מאליו..... תודה על החיבוקים ועל כל מילה שחדרה לנשמתי

עלמה 3

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

נשמח מאד לראותך במחוזותיינו ולא רק בין אורחיינו ועוד יותר נשמח לקרוא אודותייך...... ברוכה הבאה... עלמה

סול11

New member
ה../images/Emo23.gif

היי יונה שנת שלום, נוגע ללב וגם כואב.דעה משלי זה הגיל פעילות הורמונלת מוסכמות כדורגל רואיםם האב או חברים "נועד לגברים"!!!!. כל הרהורייך מזונות היה אב או לא היה לא מעסיקים את ילדינו המ חיים את ההווה ומאזן הנוחות הוא מרכיב חשוב עבורם.קחי הכל בקלילות ויכאב פחות.שהריי תמיד הוא יהייה המלאך שלך, ובטוחני שאין לו מלאך מבלעדייך, אבל את יודעת "גברים" אף פעם לא מגלים. [מחוסנים מפני רגשות ומכאובים] כאילו.הכושי לעולם לא יגמור את תפקידו, אבל שוב הכל תלוי בהשקפה.כמו שכתבתי בהזדמנות קודמת. לתת עם הנשמה ועם הלב לתת למי שאניי אוהב. כעס אינו מביא מזור נהפוך הוא רק יגביר כאב. היי אופטימית אין תחרות בינך לבין ה x לכל אחד מקומו הוא. זר ענק של
ו

סול11

New member
תיקון

אחרי כדורגל רואים צ"ל עםהאב נפלו גם כמה שגיאות כתיב. המחשב לא שלי והזמן גנוב, מאחורי גבי עינייםצ סקרניות ומכאן החיפזון , שבוע טוב לכולם ונשתמע.

סולו יקר../images/Emo140.gif../images/Emo24.gif

תודה מעומק הלב ,אין ספק שגברים זה עם מאד מיוחד.....
ובשיא הכנות אני מאד מקווה שהכושי לעולם לא יגמור לתת וילך..... תודה איש יקר שלקרוא אותך מחמם מאד את ה-
שבוע טוב

rolan

New member
יונצ'

מה קרה?... לא מטיפה לך עכשיו חלילה אבל את יודעת כמה חשוב הקשר עם אביהם אפילו שהוא לא טרח, לא השקיע, לא כאב ועוד ועוד ומי כמוני יודעת אל תדאגי בנך מספיק חכם יודע מי באמת השקיע בו יודע מי באמת נתן לו כל חייו אני מקווה שלא יגיע יום כזה אבל אם יגיע היום בו תזדקקי לעזרתו הוא יהיה שם בשבילך לי זה ברור למרות שאיני מכירה אותו תמשיכי להיות אמא נהדרת ומקסימה אמא שמבשלת, מכבסת, מנקה וגם... מחנכת את ילדיה לתת ולא על מנת לקבל בהיכרותי הקצרצרה איתך הספקתי ללמוד עליך שכזאת את
והנה משהו נפלא שקיבלתי לפני כמה ימים באי מייל הוא ימחיש לך הכל...על מה הילדים חושבים עלינו - הוריהם אבא אבא הוא הילד הנוסף של אמא הוא זה שאמא דורשת ממנו לתת דוגמא לילדים אבא הוא זה שגר אצלנו, קם מוקדם וחוזר מאוחר הוא בביתנו דייר משנה, אבל הוא בהחלט שווה כל גרוש שהוא משלם אבא אוהב את אמא, אותנו והכי הרבה לישון אבא זה אחד שאוכל כל מה שאמא הכינה ובסוף עוד אוכל ציפורניים אבא הוא זה שחזק יותר אפילו משוטר אבא הכי מתרגז כשלא נותנים לו לשמוע חדשות ועוד יותר מתרגז אחרי ששמע אותן אבא אומר -שאם אמא לא היתה מתחתנת איתו הוא בטח כבר היה היום חתיך, עשיר ורווק אבל אבא כל כך נחמד שלא אכפת לנו שיתחתן אפילו עם אמא שלנו אמא אמא זה השם שאפילו אבא צועק כשקורה לו משהו אמא היא הראשונה שפורצת בבכי והראשונה שמנסה להרגיע אמא זו אחת שמעולם ועד עולם לא יהיה לה מה ללבוש אפילו אם הארון יהיה מלא עד מעבר לראש אמא היא זו שכואב לה יותר ממני כשאני מקבל מכה אמא היא זו שאבא פוחד לנסוע איתה כשהיא נוהגת למרות שהוא יודע שהיא נוהגת יותר טוב ממנו אמא היא זו שבטלפון אומרת "נו אז בואי נקצר" ואחרי זה עוד שעה לא מפסיקה לדבר אמא היא היחידה שיכולה-להלביש אותי, לדבר בטלפון, לאפות עוגה, לדבר אלי והכל באותו זמן ומבלי להתבלבל אפשר להחליף בית, שם משפחה אפילו ארץ ומין אך לעולם אי אפשר להחליף ה ו ר י ם.

רולן מתוקה ויקרה ../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif

התבלבלו לי הדמעות עם הצחוק ,מכירה את השילוב הזה של צוכה או בוחקת? אהבתי כל מילה והתעודדתי ,נתת כאן מבול של מחמאות והמון חוכמה ורגש. תודה רולן מקסימה ,שיפרת את הרגשתי מאד.

rolan

New member
בתי את צוחה או בוחקת../images/Emo6.gif../images/Emo7.gif

זה טוב לבחוק זה משחרר כל הכעסים התיסכולים הכאב הכל יוצא מהברז הזה תני לתבונה לנהל רגשותייך, כדי שרגשותייך לא ינהלו את תבונתך.... לילה טוב חמדמדת

maof

New member
יונה............/images/Emo140.gif

אני ינסה לענות לך על משהו ........ שכפי הנראה גם אני עדין לא מבין אותו........ בתקופה הראשונה שהבן שלי נולד היפסדתי חלק ניכר מהגדילה עבדתי כמו מטורף לילות וימים כדי לבסס את המשפחה והעתיד בגיל מאוחר יותר שהוא היתחיל ללכת לבית הספר כבר הייתי איתו יותר זמן בעזרה ללימודים .....ועדין לא מספיק לפי דעתי לקראת כיתה ו' הקשר ביננו כבר היה יותר ........ למרות שהגיל שהילדים מחפשים את החברה שלהם יותר מההורים קצת היפריע אבל ניסיתי להיות בחברתו כמה שיותר (אולי בכדי להשלים את החסר ) ככל שהוא היתבגר יותר לקראת הגיוס הקשר ביננו ניהיה קרוב יותר ....... בגיל 17 בכלל היינו חברים ודברים שעברו בינו וההורים של חברה שלו ......הוא היה מספר לי ושואל את דעתי בקיצור היינו אחלה חברים בתקופה שלפני הגיוס .....ובסדיר הוא חשב שאני לפחות "ראש הממשלה" ואין דבר בעולם שאני לא מסוגל לעשות עבורו .....או בכלל..... אבל לצערי יחד עם היתדרדרות היחסים עם אמא שלו גם היחסים ביננו היתקררו הוא ......מיתחמק כל פעם שאני מנסה ליפגוש אותו......... והפעמים הבודדות שהוא יוזם את הפגישה ביננו ...... זה שהוא רוצה או צריך משהו....... והשיחה האחרונה (הרצינית) שהיתה ביננו היתה קצת לפני יום ההולדת שלו........ הוא ביקש מתנה 5000 ש"ח ואני סרבתי לתת אמרתי לו ..... שאני מיצטער ........גם אין לי את הסכום שהוא מבקש ואני לא אבא רק עבור כסף......... אני לא יודע לענות לך למה?????????? אולי בגלל שעד היום לא סיפרתי לילדים שלי ....... מה היתה הסיבה שרציתי לפרק את הנישואים........ אבל דבר אחד אני רוצה לומר לך ........ אני מאמין בלב שלם .....שהילדים יודעים מי אוהב אותם ולמרות שברגעים מסוימים הדברים שאנחנו מקבלים ...מהם.... מאוד כואבים לנו .....וניראה לנו שהם מיתנכרים ......ומיתרחקים אני מקווה עבורך ......וגם עבורי........שאני לא טועה מעוף

עלמה 3

New member
יון יון , יונתי, יוניצ'קה יוניצ'

את יודעת !!!! האהבה בין ילדים להוריהם " היא אינה בת חלוף" ומהכרותינו - על אחת כמה וכמה את עם המלאך, ובגלל אהבתך למלאך, עיזבי את העבר, תני למלאך להיות עם אבא... ומאהבתי אליך, מקדישה לך שיר - לתת מילים : חמוטל בן זאב לחן: בועז שרעבי לתת את הנשמה ואת הלב לתת כשאתה אוהב ואיך מוצאים את ההבדל שבין לקחת ולקבל עוד תלמד לתת לגלות סודות בסתר להתיר את סבך הקשר כשהלב בך נצבט מכל חיוך מכל מבט. אתה נזהר אתה יודע וחוץ ממך איש לא יודע פוסע בין הדקיות וממלא שעות פנויות. לתת... אתה לומד עם השנים לבנות ביחד ביניינים לחיות עם כל השינויים לרקום איתה סיפור חיים ולעבור ימים קשים במצוקות וריגושים תמיד לדעת לוותר ואת הטעם לשמר. לתת.... לראות בתוך הנפילה שיש מקום למחילה תמיד אפשר שוב להתחיל כמו יום חדש כמו כרגיל לתת....... באהבה עלמה.

../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo51.gif

עלמתי כל מילה פילחה את ליבי,מהיכן השיר הקורע הזה? איך מוצאים את ההבדל שבין לקחת ולקבל

עלמה 3

New member
יוניצקה , אין הבדל........

לתת - לתת עם כל הלב .......ו/או הקסם שבישתוף הפעולה " לתת כל כולך כל ישותך- זו גולת הכותרת שלתשורות,... בשורתה מהדהדת במרחבי הרקיעים"......... (טאוגור רבינדראנט) לפעמים אנחנו יודעים את הדברים במלוא הפשטות, נתינה. וכל המילים בעולם וכל ההזהרות שאנחנו מקבלים על הסכנה שתהפוך אותנו לקורבן של המקבל, לא יעיבו על היופי שבחוויית הנתינה, נתינה הבאה מלב פתוח נותנת אמון, בחבר בילד ובכל בן ברית שלנו, והם מחזירים לנו בדרך שלהם. ואנחנו צריכים לדעת לקבל. חזרתי פילוסופית היום. שבוע טוב , עלמה

עלמתי הפילוסופית../images/Emo141.gif

הנתינה שלי לילדיי היא רק מהלב ואין התחשבנות,הצביטה באה ממקום של רגשות אשם ומצפון שלוחץ לי,והשלכתי את הכאב על הצורך של המלאך באביו. אחרי כל שכתבתם הפנמתי והבנתי מצויין,וזאת המסקנה שלי. את צודקת נתינה הבאה מלב פתוח נותנת אמון.....

מעוף אתה בטוח צודק../images/Emo142.gif

למרות הצביטה בלב ,אני יודעת מעוף שאתה צודק ,הילדים בהחלט יודעים להעריך,לוקח להם קצת זמן עד שגם אנחנו נרגיש זאת אבל אני בטוחה שהם יסיימו את גיל ההתבגרות ואת השרות הצבאי ויצאו לדרך עצמאית נעמוד מהצד וליבנו יתמלא גאווה ואנחנו ניצבוט את עצמנו למראה הילדים הנפלאים. אולי מעוף יש לנו רגשות אשם כבדים על הפרוק ואנחנו מחפשים שהילדים ישחררו אותנו מהם? אולי? מעוף יקר ,תודה על ששיתפת אותי ואותנו ביחסים שלך עם הגוזל שלך.... ותודה על הכל

*יערית

New member
יונתינו ,יונתו,היונה,יוניונה../images/Emo24.gif

מה לומר לך שלא נאמר עד כה?{כי כולם צודקים באבו אבואה צודקים} טוב לעבודה..תרדי למטה עוד עוד לעבודה יקירה
הנה עוד מעט את מגיעה
ואם זה לא מספיק אז ...... עוד שנייה,סבלנות......
ועכשיו ברצינות! את יודעת אני גדלתי לצד הורים שנפרדו מאז שהייתי בת 15 אימי מעולם לא קיבלה שקל אחד עבורינו.....6 אחים במספר, מעולם לא תבעה את אבי,מעולם לא ניגשה לבתי משפט או משטרה, אומנם הבית געש מזעם עצום שהיה לה נגדו......והיו הרבה הסתות מצידה נגד אבא{אולי חלקם היו בצדק},אך אחרי שנים שכבר הגרושים מאחוריהם,תקופת חיים ללא אבא,הקשר בין אבא שלי התחדש בזכותה, אבל עדיין קשה לה לשמוע אותנו קוראים לו אבא.... איך אתם קוראים לו כך?הוא לא גידל אתכם?הוא לא רץ לבתי הספר עבורכם? הו לא זה והוא לא זה.....ואת זה שמעתי ושומעת עד עצם היום הזה.... אבא שלי הוא הוא אישות ביולוגית עבורי,אישית לא מרגישה מחוברת אליו אך זה עדיין אבא שלי,ישנם תמונות עבר שיזכרו לו לטובה מילדותי, ולאמא שלי זה קשה! אנחנו האמאות מעניקות מעצמינו מבלי לבקש תמורה אנחנו באופן טיבעי מפתחות ציפיונת שביום מן הימים הם ידעו מי היה לצידם ומי גידל אותם והעניק...אך כאשר הילדים גדלים לא חשוב להם מי שילם מה,מי קנה להם מה,אבל הם לעולם לא ישכחו מי אוהב אותם עד בלי גבול וזה הכי הכי חשוב להנציח במערכת יחסים.....יש את אבא ויש את אמא..וכל מערכת יחסים היא שונה האחת מהשנייה, אולי המלאך לא מרגיש הכי בנוח ליד הבעל שלך...לכן הוא "בורח" לאביו שהוא ברירת המחדל שלו. את כמו שכבר כתבו לך מריחים את הנתינה והאהבה הגדולה שלך לילדייך.....ואת זה אל תשכחי לעולם... את היחידה...גם אם זה לפעמים צובט בלב

יערית ,יש לי פחד מעמקים../images/Emo6.gif

כל פעם אנחנו צוללות למטה ואין לי אויר,אני סובלת מפחדים והצלילה הזאת גורמת לי לחוסר ריכוז כתוצאה מחוסר חמצן. ראשית חשוב לי מאד לקרוא את דבריך ממקום של בת להורים גרושים,הייתי שמחה עם היית מחדדת יותר את הרגשות שלך לאבא,וכמובן ביחס לאמא... את כותבת שאנחנו האמהות נותנות ללא בקשת תמורה,כאן אני חולקת במעט,אנחנו בהחלט נותנות הכל ואת הנשמה,אבל ברמה מסויימת מצפות להערכה,כמובן שבגיל צעיר זה רק חיבוקי, אבל כשהם גדלים בהחלט אנחנו מצפים להערכה מצידם. ועוד דבר אחד יערית,את מאד צודקת שאבא שלו היא בררת מחדל אחרי אכזבתו מהתור באופן רגשי. אני בעניין הזה הבנתי זאת ,ואגב זה ברור יותר עם הבן השני הנשמה... תודה ושבוע טוב

blonda3

New member
יונתי היקרה../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

קראתי אותך, אבל רוצה לקרוא שוב בעיון ואז להגיב לך. בינתיים קבלי חיבוק גדול מבינה את הכאב שלך ואת הצביטה שבלב.

למעלה