זה כל כך לא הוגן!

זה כל כך לא הוגן!

אני מכירה המון אנשים שלא עושים מילואים, וזה בלי שום סיבה מוצדקת. והאיש שלי כל שנה, בלי להתחמק, בלי להתלונן- במקומות מסוכנים, בקור, בחום, בתנאים גרועים כל כך. אבל הפעם זה עבר כל גבול. הוא עשה מילואים בספטמבר, 28 ימים, והיום לקחו אותו שוב. אמרו כי זאת שנה אחרת. אבל הפעם גם ללא התחשבות בנסיבות. אני עם תינוק על הידיים, אמא חולה שאני מנסה לטפל בה, והבוס הקשה עורף שלי שעושה לי צרות על איחורים או לבקש חופש, בתקופה קשה כל כך ביקשנו לדחות את המילואים או לפחות לפצל (לא שוב 28 ימים רצוף) וקיבלנו תשובה קרה - אי-אפשר. ואם הוא לא ילך- הרי יקחו אותו לכלא. וזה אחד שכבר 12 שנים עושה מילואים, בלי לפספס פעם אחת, בלי להתחמק. המדינה הזאת כולה, וצה"ל בפרט, יורקים לבאר ממנה הם שותים. ונמאס כבר מכל פרוטקציוניסטים וסלבריטי ואמא/אבא/בן/אחות של הנ"ל, שחייהם קלים על חשבוננו.

אכן זה לא הוגן...

למשפחה שכזו, ראשית קבלי בחום, שלי ולאחרים בפורום זה ובתנועת בלת"מ בפרט, יש הרבה מאד אימפטיה וסימפטיה לתאור שלך. עכשיו אשתי תאמין לי, שדברים שעברנו כמשפחה לוחמת כשלך (12+ שנות נישואים, 4 ילדים, תואר ראשון ובוסים קשים וכו'...) קורה גם לאחרים, ושאנחנו זן מיוחד ונכחד של פראיירים. אתם לא לבד. רק חבל שהמערכת טרם הצליחה להפנים קצת רגישות לפרט, ועל זה בדיוק מלחמתנו! לעצם העניין, אכן זו שנת מילואים חדשה, וניתן לקרוא לו שוב לדגל, אך היכן מפקדיו הישירים של אישך??? למה את מתכוונת ש"היום לקחו אותו שוב" זה לא בהפתעה? היה צריך להיות צו כבר לפני חודשיים. חבל שלא פנית קודם והיינו מנסים לראות מה ניתן לעזור!

asaflevi1

New member
מה הבעיה בכלל?

שיגש לרופא משפחה, יביא אישורים שהוא חולה, חלש וזקוק למנוחה ועוד בולשיטים,להחתים את ספח ג' לצו הקריאה ולשלוח בפקס למשרד הקישור. הוראות הזימון לשמ"פ קובעות מפורשות שחייל שלא יכול להתייצב ישלח את האישורים + ספח ג' לצו הקריאה בפקס עד לשעה 17:00 ביום ההתייצבות. לאחר מספר ימים לגשת שוב לרופא המשפחה שמכיר את בעלך היטב ולקבל עוד ימי מחלה ביד טוב ליבו של הרופא המשפחה. ןשןב לשלוח בפקס ולכתוב מכתב נלווה שהוא (בעלך) חולה, מרותק למיטה וגו'. על כך נאמר - בתחבולות תעשה לך מלחמה... כל הכבוד לצה"ל. אסף

חחחח זה מתכון להשתמטות זה?

מה שכתבת ידוע לכל מי שמקבל צו קריאה למילואים, ויש עוד תוספת קטנה: צה"ל יכול לזמן חייל מילואים, המקבל חופשת מחלה, לבדיקות אצל רופא צבאי מטעם היחידה.

asaflevi1

New member
תגובה לעמית ירון

ידידי, אינני עד כדי כך טיפש. שים לב - לא ניתן, טכנית, לכפות על אדם להגיע לבדיקות רופא צבאי. הרי ציינתי כי מדובר באדם המרותק למיטה לא? אל תקפוץ למסקנות- הצבא אותו צבא, שמן וטיפש ועלינו לנצל זאת. אסף

asaflevi1

New member
לא כלא ולא נעליים

חבל על הזמן. ראו תגובה שלי קודמת. אסף

נמאסת

אסף- אתה לא מרגיש שאתה לא רצוי? מילא שכולם פה מתלכלכים עליך- אבל לכתוב את אותה הודעה פעמיים ועוד בסמיכות? תתבגר- לך חפש מקום שיעניין מישהו מה שאתה אומר. זה פורום מילואים- עם דגש על מילואים ולא לאנשים כמוך שמחפשים פורום "לא מילואים". כמה פעמים אפשר לבקש? לא מעניינים אותנו הטריקים הפאתטים שלך- ממש גאון הדור- ללכת לרופא המשפחה ולהגיד שיש לי שפעת- תשמע, נפלתי מהרגליים מהרעיון. חאלס. עוף מפה- או תשנה גישה...

נפלת מהרגליים? לך לרופא

ותשתחרר ממילואים, למה אתה מחכה?
סתם, אל תיקח אותי ברצינות. חחחח, לספר לרופא שיש לי שפעת? חשבתי שהוא זה שצריך לספר לי את זה. לכן, אני לא מתרגש מהמתכונים האלה להשתחרר ממילואים.

TJSBZ

New member
זה אכן לא הוגן

וכמו שכבר כתבתי פה פעמים רבות: המערכת יורה לעצמה ברגליים. ככה יוצרים משתמטים חדשים וסרבנים חדשים, על ידי יריקה בפרצופם של אנשים. אמרי לאישך לגדל חוט שדרה מול הצבא, ומהר. הם לא מבינים שום שפה חוץ מכח.

ליבי איתכם

כולנו מכירים אנשים שלא "עושים מילואים" בלי סיבה, אבל האם אנחנו מסכימים איתם? לגבי שנה חדשה, אומנם זה נכון, מחזורי השנה במילואים הם כמו הלוח הלועזי ולכן יתכן המצב שמתואר אך בהחלט לא מתקבל לפי השכל הישר. התחשבות של מערכות הצבא ובמיוחד המערכות האזרחיות לא תמיד בנמצא. לידיעתך, תנועת בלתמ פועלת לשינוי חוקים ותקנות גם לטובת בני\ת הזוג של משרתי המילואים, כמו למשל יציאה של בן\ת הזוג מספר שעות קודם ממקום העבודה להשלמת הפער. אני בטוח שפניה למפקדיו והסברת הענין יוביל לתוצאה חיובית, בהתאם לנסיבות והאילוצים הקיימים.

נכון. המפקדים צריכים לתת את הפטורים

לאלה שזקוקים להם באמת. בכל מקרה כדאי שיפנה למפקדון, כי יכול להיות שייש עודף כח אדם בתעסוקה ואז המפקד יקבל על הראש מאלוף הפיקוד.

פראיירים .. אין מה לומר ..

פשוט מתסכל . גם אני סובלת מזה שנה אחרי שנה . למה אין לי מילואים אולי אם החזק היה חווה על בשרו את ההשלכות של חודש מילואים שלו כל שנה (ולא רק מתלונות שלי)הוא לא היה כל כך מורעל והיה מנסה לעגל פינות , למה ,למה אין לי מילואים? מתה לצאת לחודש מילואים , עם כל הלגיטימציה להשתחרר מהעבודה לחודש, לצאת מהשיגרה , מהבית מעול היום יום .

הפתרונות הכי יעילים רק במסגרת...

...הפלוגה... שם האוזן הכי קשובה לבעיות... לעשות "דילים" עם המ"פ והחבר'ה...תמיד ניתן להגיע לפשרה כל שהיא...

TJSBZ

New member
גם זה לא תמיד יעיל

האיש שלי קצין שכל שנה עושה מילואים כמו ילד טוב, התקשר למ"פ שלו להודיע שאשתו (אמתכם הנאמנה) חולה מאד ואי אפשר לעזוב אותה לבד. ואכן, היו לי 40 מעלות חום שלא ירד מעל שבוע, ואיבדתי את הקול לחלוטין, כך שאפילו לקרוא לעזרה לא יכולתי. לקצר סיפור ארוך: המ"פ שלו נתן לו נאום ארוך על פטריוטיות ועל חובות ועל המדינה ועל מה לא, ובשום פנים לא הסכים להתחשב. כמובן שזה לא עזר לו, האיש נשאר איתי עד שיכולתי לתפקד לבדי ואז הצטרף לחבריו. המעניין בסיפור הוא שעמיתיו הקצינים אמרו לו חזור ואמור "הישאר בבית, דאג לאשה, אנחנו מסתדרים בקלות". בדיוק כמו שהוא אמר להם כשהם היו צריכים להיות יותר בבית ופחות "שם".

תודה לכולם על העידוד

האיש שלי חזר לשישי שבת עכשיו, דווקא ימים שפחות מצריכים עזרה. אבל גם זה משהו. הכי מעצבן בכל הסיפור שהוא מספר כי רוב הזמן בכלל אין לו מה לעשות שם, הם 5 נגדים בתפקיד שמצריך מקסימום 2, והם מעבירים את הזמן במשחקי שש-בש וקריאת עיתונים!
למי ששאל מה זה אומר שלקחו אותו שוב אז זה לא אומר שזה בא בפתאומיות אכן הוא קיבל צו חודשיים לפני אבל כל הזמן הזה הוא דיבר עם קצינת קישור ועם מפקדיו ולא הצליח לדחות או לפצל את זה. צבא זה גוף לא מתחשב, אבל קיווינו שהאנשים שבו כן מתחשבים. לא!

למעלה