זה כמו לראות אדם גוסס

ה מוזה

New member
זה כמו לראות אדם גוסס

שכל נשימה היא זעקת כאב מייסרת זה כמו לדעת שאין דרך אחרת ואני שם כל כך חסרת אונים כועסת ומבינה כואבת ועצובה מנסה ומנסה ומנסה לאדם גוסס אין כוחות לאחוז את היד כמו חיה פצועה היא מרחיקה את כל הידיים כמו חיה פצועה היא מחפשת ליטוף ואינה יכולה לסבול את מגע הידיים זה כמו לראות אדם גוסס מבעד לחלון זכוכית אטום הוא לא שומע שצועקים לו רעבעקקקקק תחייה אוי אני כ"כ מתוסכלת ואין כלום שיכולה לעשות רק להבין ..להבין .. להבין .. וזה קשה מיום ליום לראות את החיה הפצועה שכבר אין ב ה כוחות לזעוק או לנשום חיה מבולבלת היא רק בת אדם ואני חסרת אונים מול המצוקה האיומה מול הבלתי נמנע ....

ה מוזה

New member
../images/Emo182.gif

היא מעלה הודעות קשות דקות אחכ מבקשת למחוק מוחקת שוב מעלה הודעות קשות יותר דקות אחכ מבקשת למחוק מוחקת ורואה איך אדם דועך מולי ויודעת שחוץ מלהיות אוזן אני לא יכולה להושיט יד מה כבר שווה יד וירטואלית כשאפילו ידיים במציאות אין בה כוח לאחוז ,הודפת אותן מסתגרת עוד יותר במעמקי הדכאון השחור . ואני יודעת שאם לא יעשה עבורה מעשה היא לא תשרוד עוד הרבה ואני יודעת שאם היא לא תרצה לעזור לעצמה אני לא אוכל לעזור ,אפילו לא עם מילה היא נעולה בתיבת אטומה של שחור קודר ואני כבר לא מצליחה .. לגעת במילים ועכשיו מכתב פרידה אני לא יודעת השתמשתי כבר בכל המילים כל כך ניסיתי כל כך רציתי שהיא תרצה .. שתאמין שלא תוותר האם זה סוף? כן , זו "רק" גולשת לעולם אני לא שוכחת שיש שם בת אדם .

sh53

New member
אני חוזרת על מה שאמרת-עזרת לי

לפני ימים מספר בלבד. את יכולה לתת לה את כל העולם, עולם ומלואו, אבל המילה האחרונה היא שלה. את יכולה להושיט לה יד ואפילו שתיים, אבל אם אין לה את הכוחות לעשות מינימום של צעד כי היא תשושה, אי אפשר לדרוש ממנה לעשות את הצעד הזה בכוח, כי היא גם בת אדם ובנות אדם גם תשושות לפעמים וזה טבעי ונורמלי. את בשבילה וירטואלית, מישהי שעונה לה על גבי הפורום, היא לא שמעה אותך או לא ראתה אותך, מישהי מרחוק - אבל בעצם כל כך קרוב, ולא פחות חשוב - את הרבה בשבילה, אפילו שזה נראה קצת - זה המון בשבילה וזה כל מה שהיא צריכה כדי להתחזק ולהחזיק מעמד כל פעם עוד קצת ועוד קצת.

ה מוזה

New member
זה בדיוק מה שכתבתי בתגובה שלי

בכל זאת , עצוב לי לראות אותה עושה 20 צעדים אחורה .. מעולם לא דרשתי שתעשה חצי צעד רק.. קיוויתי עודדתי הקשבתי ... ורציתי כ"כ שהיא תצליח לצעוד צעד בעצמה מה גם , אני לא עיוורת שמה לב שיש כאן גם קצת משחק של תשומת לב בכל פעם שהודעה קשה לא נענתה בזמן של שעה מייד ביקשה למחוק .. וכן, יש תלות ללא ספק אז העלתי תגובה , והכדור אצלה . תודה על התגובות חביבותיי הרגשה פנימית שלי אומרת שזוהי רק הפסקה ולא סוף ימים יגידו .. לילה טוב

ToryMaster

New member
זו תמיד

רק הפסקה, וזה תמיד כל כך כואב לראות הודעות כאלו, כואבות כאלו. קשה לא להשקיע את כל כולך בעזרה לה, למרות שאת יודעת שאת צריכה לדאוג גם לעצמך, אבל אולי, מדי פעם, תקחי הפסקה קצרצרה, תנוחי, תצברי כוחות להמשך הדרך, הם יתמודדו בלעדייך, באמת שכן. ואולי, מדי פעם, תסבירי להם שאת צריכה הפסקה, שקשה לך, שאת נשברת באיזשהו שלב ולא יכולה להחזיק אותם על הכתפיים, כי את עצמך נופלת. הם אוהבים אותך, הם מעריצים אותך, הם יבינו. מניסיון אני מדברת, ניסיון של ניהול פורום תמיכה (פעם, מזמן), ושל חברות לטווח ארוך של מעל שנה בפורום של סה"ר, ומעל הכל - מהיכרות אישית עם הפורום שלך, ככותבת, אבל בעיקר כקוראת. מוזה, אל תתני לעצמך ליפול, ואל תתני לכאב שלהם להרוס אותך, כי בסוף לא ישאר ממך להם בכלל, ואז זה באמת יהיה חבל. פרידה זמנית של יום יומיים, היא לא נוראית כמו פרידה תמידית שנגרמת עקב חוסר יכולת להתמודד עוד עם הלחץ. בהצלחה חמודה, וכמו שאמרו כאן קודם, אם את צריכה אוזן או כתף, אני כאן.

ה מוזה

New member
אה? ../images/Emo12.gif

טורי מתוקה אמפאתיה והשתתפות ברגשות של אחרים מעולם לא שברה אף אחד ,בטח שלא אותי לא כ"כ מבינה איך ואיפה ראית שאני נשברת או שהכאב שלהם הורס אותי , או שאני נופלת .. כשעצוב לי, או כל רגש אחר שאני חווה .. בין אם זה מקריאת הודעה או בין אם זה כשאני רואה קבצן ברחוב לא ישבור אותי , אני לא רואה איך הזדהות עם כאב של אחר הבנה ואמפטיה יכולים לשבור מישהו אולי .. אבל אני כנראה בנויה אחרת , רואה ברגש ,כל סוגיו דבר לגיטימי לחלוטין , ואם עצוב אז בוכים ואם קוראים ספר עצוב או הודעה עצובה אז נעצבים זה לא אומר שנופלים נשברים או שלא יכולים לנהל .. אני לא מחזיקה איש על הכתפיים שלי .... אני חולקת רגשות עם אחרים ,פעם הם כתף פעם אני :) תודה בובה על האוזן
וכן, זו היתה הפסקה היא חזרה ..

ToryMaster

New member
../images/Emo13.gif

מכירה מעצמי את השיטה של ליפול ולהישבר כשמישהו שיקר לי או סומך עלי נשבר, משם זה הגיע

תשומת לב=קריאה לעזרה...

ניסית פעם לא למחוק הודעה?"להעלם" לכמה שעות כדי שהיא תוכל שוב ושוב להסתכל על ההודעה שלה ואולי לקבל עוד תגובות?

ה מוזה

New member
אני לא אוהבת לשחק משחקים

אם אני ליד מחשב וראיתי מסר שמבקש מחיקה אני מוחקת , קורה לפעמים שחולפות מספר שעות עד שרואה מסרים ( אני לא כל היום מול מחשב
) אבל בכוונה תחילה אני לא אעשה זאת לא רואה איזה מטרה זה משרת להשאיר הודעה שהתבקשתי למחוק עוד כמה שעות טובות .. את יודעת , אני מצד אחד מבינה אותה זה כמו לכתוב על נייר כשאת בשיא האיכסה שלך ואז לזרוק את זה לפח כי כ"כ קשה לראות מול העיניים את הרגש במילים או לראות איבוד שליטה טוטאלי ואני לא אשחק ברגשות של אדם אחר או בהודעות של אדם אחר .. מה שהצעת זה עבורי משחק ברגש של אדם אחר .. ( כן, כן אני מוזרה יודעת
)

מוּסקט

New member
היי

מתוך ניסיון, אני רק יכולה להגיד לך מה עוזר לי.
עוזר לי לדעת שזכותה לשקוע אם אינה רוצה עזרה.
עוזר לי לזכור שכדי לעזור באמת, איני יכולה לצלול למעמקים אחריה אלא להיות שם עבורה מחוץ לבור עם יד מושטת ועם רגלים על קרקע יציבה.
עוזר לי לפעמים לחשוב שקצת אולי משתמשים בי. שלפעמים רוצים לבדוק כמה אזדעזע כהוכחה למשהו.
הכי עוזר לי לזכור שגם אני רק בן-אדם עם המגבלות שלי, ושאני עושה את המקסימום במסגרת מגבלותי. מחזקת את ידייך.

למעלה