זה לא יאמן

Black ON Sun

New member
זה לא יאמן

איך דברים קורים מהר בעולם הזה שלנו. לפני שנים רבות - משהו בסביבות 1999, קראתי לראשונה את "אורות צפוניים" של פיליפ פולמן. זה ספר שהשאלתי מהספריה בזמנו, והוא סחף אותי וריגש אותי כמו שהרבה ספרים לפניו ואחריו לא עשו. ואני לא חסיד גדול של פנטזיות ומדע בדיוני. לפני כשנתיים נזכרתי שוב בספר ועלה בי פרץ של געגועים, ותשוקה עזה להוסיף אותו לאוסף הספרים שלי. ידעתי כבר אז שהוא חלק מטרילוגיה, והוא היחיד שתורגם לעברית (זה היה כאמור ב 1999). הסתובבתי הרבה בחנויות ספרים ושאלתי וביקשתי שיחפשו במחשבים שלהם (לא זכרתי את שם המחבר) והעלתי חרס. היום בבוקר מחיפוש מהיר בגוגל מסתבר שכל הטרילוגיה תורגמה לעברית, ושבכלל יש אתר מעריצים לטרילוגיה הזו ואפילו פורום שלם. אז הנה אני פה, מרגיש צורך לשתף אתכם. היו בטוחים שעד הערב יפארו את הספריה שלי 3 ספרים שאין לי ספק שאני אהנה מהם רבות. שיהיה יום מקסים לכולם.

האבק

New member
דבר ראשון, ברוכים הבאים ../images/Emo24.gif

האם אתה קראת רק את הגרסה הישנה של הספר הראשון "אורות צפוניים"? או שאחרי זה המשכת לקרוא את שאר הספרים באנגלית? בכל מקרה - אני אומר לך בשיא הכנות שהתרגום החדש של הספרים הרבה יותר טוב והרבה יותר כיפי לקריאה, ואני יודע שהמון הושקע בו. תתחדש על הספרים החדשים ונשמח לראות אותך פה

Black ON Sun

New member
תודה איש יקר

הרכישה כבר בוצעה..זה בטח יגיע השבוע... וכן , רכשתי את התרגום החדש. קראתי רק את התרגום הישן של אורות צפוניים ולא את מצפן הזהב בגרס החדשה. אני ממש מצפה לזה. לא יודע למה...אבל ממה נסחפתי והתאהבתי בספר. אני מקווה שזה לא בגלל שהייתי צעיר יותר ושעכשיו אני אתכזב...

האבק

New member
אני בספק

הספרים הם ספרים מצויינים, שמבגורים וצעירים כאחד נהנים מהם. מה גם שהתרגום החדש הרבה יותר טוב מהקודם. אני אישית לא נהנתי מהתרגום הישן.

Black ON Sun

New member
וואו - תודה רבה לכולם

דבר ראשון - מצער שנעלמתי ליומיים. עבודה..לימודים..אתם בטח מכירים את זה. דבר שני - ממש מלהיב ומרגש לראות הרבה התייחסויות למשהו קטן שהעלתי פה. אני לא חסיד גדול של פורומים ואין לי הרבה זמן פנוי לכל זה... אבל ממש מחמם את הלב לראות את היחס והתגובות של כולם. אני ממש מצפה שהספרים כבר יגיעו. אני חייב לציין שממש ממש נהנתי מהתרגום המקורי של אופוס - לפני שהיה משהו אחר בכלל. ואם אתם טוענים שהוא לא משהו והתרגום של כתר הרבה יותר טוב - אני ממש מצפה כבר לספרים! ושוב תודה רבה לכולם. אני אשמח להשאר כאן ולעדכן. יום מקסים.

ברוך הבא!

גם אני מקווה שתהנה. קראתי אותם כבר בתור מבוגרת, והם מאוד סחפו אותי. שאלתי בספריה את השניים הראשונים ביחד, וגמרתי אותם תוך יומיים. כשהחזרתי, סיפרה לי הספרנית שהשלישי בדיוק הגיע, והיא נתנה לי אותו עוד לפני שהוא נרשם במחשב!

סֵג

New member
גדול! אני חושב שככה זה גם היה איתי?

הזיכרון שלי במצב רע.. אבל אני בטוח שלקחתי אותו ביום שהוא הגיע לספריה, נתתי להם את המס' שלי, ביקשתי שיתקשרו שהוא מגיע.. ואספתי אותו באותו יום..

Fairywitch

New member
ברוך הבא../images/Emo70.gif

אני חנה
רגע- "אורות צפוניים" ו"חומריו האפלים" זה אותו הדבר?
כלומר- אותה טרילוגיה? שמחים לראותך כאן, תישאר איתנו

האבק

New member
אחח, חבל שלא היית בהרצאה של יעל

הסבירו שם פחות או יותר מה הולך. בגדול - אופוס תרגמו את הספר "Northern Lights" שזה השם של "המצפן הזהוב" בגרסתו הבריטית (כמו שיש "הארי פוטר ואבן החכמים" ו"הארי פוטר ואבן הפילוסופים" - שונה בין הבריטים לאמריקאים). הספר תורגם כ"אורות צפוניים" וממש לא הצליח. גם התרגום לא משהו, וגם זה היה לפני יציאת הארי פוטר, כלומר לא היה את כל הפרסום הזה לספרי ילדים. בשלב כלשהו "כתר" קנו את הזכויות מאופוס והספר תורגם מחדש כ"המצפן הזהוב" (כמו הגרסה האמריקאית - The golden compass) ושני ספרי ההמשך תורגמו מיד אחריו.

למעלה