זה לא יגמר אם לא תספר...

לי28

New member
זה לא יגמר אם לא תספר...

ראיתי אישה עצובה מול המסך, שדמעות לה בעיניים, דמעות שזולגות, סימני חבלה, סימנים כחולים על הפנים והעצב יוצא מבעד למסך. זה לא יגמר אם לא תספר ... אבל לא תמיד אפשר לספר, לפעמים פוחדים מהתגובה, לפעמים פוחדים מהסביבה. אני מכירה אישה שהיתה בסרט, לא בפרסומת... אלה בסרט אמיתי בחיים והיא לא סיפרה (רק לבודדים..ממש) אני מכירה חברה שחטפה וספגה, חטפה ושתקה. בכתה בשקט בפינה, יצאה החוצה ושוב חייכה. היום היא מקווה שזה כן נגמר, למרות שהיא אף פעם לא סיפרה, אולי בודדים יודעים ולמזלה גם הם שותקים. אומרים שמי שמרים יד פעם אחת זה לא עובר לו בחיים... אז כל יום שעובר היא בלב אומרת אמן.

ומי שיש לו כזאת חברה

חייב אבל פשוט חייב!!!!! לחזק את ידיה, לעודד אותה ולתת לה ביטחון בעצמה.. אסור לשתוק.. אסור שתחיה כל יום בתחושה של ``אוי ואבוי, אולי זה יקרה היום``.. זה לא נורמלי בכלל.. והסביבה??????? לא הסביבה חוטפת את המכות לא הסביבה עוברת את ההשפלה לא הסביבה חיה בפחד!! זאת היא שנאלצת להתמודד עם זה.. ומי שיש לה חברה כזאת חייבת לעזור לה לצאת מזה. לא כ``כ הבנתי מהסיפור אם היא יצאה מזה ואיך אז הגבתי באופן כללי. חג שמח.

לורה...

New member
עצוב.....

לפני שנתיים הכרתי מישהי,התיידדנו,ואחרי תקופה ראיתי אותה עם סימנים כחולים מתחת לעיניים,שאלתי לפשר הדבר והיא ענתה כי נפלה,וכך,כל פעם סימן אחר וכל פעם תשובה אחרת...לבסוף,לאחר שיחות רבות שניהלנו,היא הודתה כי בעלה מכה אותה-אגרופים בבטן,חבטות בפנים , משיכות שיער ועוד,הזדעזעתי, וביחד עם עוד חברה שכנענו אותה לקחת את ילדיה ולעזוב מיד למעון לנשים מוכות,והיא אכן עזבה....אבל,היה לה קשה בלעדיו,הוא גילה שהיא שם,ושכנע אותה לחזור וביקש סליחה על מעשיו ואמר כי לא יחזור שוב על כך,שוחחנו אני והיא , והיא , היא האשימה את עצמה במכות שקיבלה , טענה שהוא בעל טוב ופשוט היא,היא מוציאה אותו מדעתו...דיברתי על ליבה,ניסיתי לדבר אל הגיונה,אבל הוא...השיג מה שרצה....היא חזרה לביתם עם הילדים,היא חזרה לסימנים הכחולים,לפנים הנפוחות,ורק אחרי שהיא הפילה ולד כי הוא הלם בבטנה בהריון ,היא....עזבה,היא כרגע בהליכי גירושין...!!! כמוה,כמו ידידתי,יש הרבה,שמאשימות את עצמן בהתנהגות האלימה של הבעל, כמוה,יש הרבה שעוזבות וחוזרות. עצוב לי עליהן,כואב.... הוא פוגע בך,הוא אלים כלפייך,הוא מתייחס אלייך בחוסר כבוד.... קומי,עמדי על רגלייך ועזבי.... לא אחד כזה את צריכה ! לורה

דספרדו

New member
מה שבטוח

שכל המכים למיניהם והאנסים {חופשי מצרף} בטח לא שרים את השיר של להקת כוורת ``קיבלתי עונש קצת מוגזם..`` אבל בזה אשמה המדינה, הממשלה, המישטרה, החברה כמה קל לזרוק אחריות על אחרים כולם אשמים רק לא אנחנו?!

למעלה