"זה לא מהחיסון" - תובנות של אמא

"זה לא מהחיסון" - תובנות של אמא

"זה לא מהחיסון" - תובנות של אמא שהתמודדה עם ילד שנפגע מחיסון, עמדה מול המערכת, מול ההכחשה ומול האטימות, והתמודדה גם איתם. מי שלא היה שם - יתקשה להבין, או להאמין, אבל ככה המערכת שלנו מתייחסת לחיסונים ולאנשים. לקורבנות.

zlp

New member
אלה לא "תובנות של אמא" אלא מניפסט של חסון.

אמירת אמת לא מזיקה. רוצה לקשר למאמר באתר שלך? קשר. אבל לפחות תן כותרת נכונה לפוסט.

rainbow i

New member
מעניין. התובנות כאן מוכרות לי מגוף ראשון...

ואני לא היחידה.
היסטוריית הפורום מלאה בתובנות כאלו.
שנביא קישורים?
אם אתה מכיר מסלול אחר, או שיש לך מאמר כלשהו שמציג אמת אחרת - הייתי שמחה לראות אותו.
בימים הארוכים שבהם התמודדתי עם בדיוק הקשיים האלו לא מצאתי אפילו אחד כזה. חרשתי את הרשת שתי וערב בנסיונות להבין מה קרה, והאם יש משהו שאפשר לעשות כדי לתקן את זה.
דווקא את הקישור לאתר של חסון נתן לי רופא ילדים שחשב ששם אולי אמצא...

שהאמא שכתבה את זה תסלח לך

אני לא יודע אם אני אוכל לסלוח לך על שאתה רומז על כך שאני שקרן. כמובן תחת מעטה אנונימיות של פחדנים ברשת.
אתה אוהב אמירת "אמת"? בוא תתחיל מלחשוף לנו מי אתה באמת? מה השם המלא שלך?
מי אתה, אנינומי ברשת שמרשה לעצמו לשבת על העץ עם מסכה ולפגוע, לזלזל, לזרוק רפש ולהשמיץ אחרים, תוך עבירה על החוק.
אמירת אמת לא מזיקה, אתה יודע...

zlp

New member
אתה טוען שאתה השורות הבאות (כדוגמה) כתבה האם?

"בדים נוספים בשכבת האמון של ההורים מתכרסמים כאשר רופא הילדים שלהם מאבחן אבעבועות רוח, למרות שילדם חוסן נגד אבעבועות. הורים אלו לא מקבלים שום הסבר המניח את הדעת, מהי הסיבה ההגיונית לכך שהם מתבקשים לחסן שוב את ילדם נגד אבעבועות רוח למרות שחלה, ולמרות שחוסן. הורים נוספים מבינים שגם החיסון נגד שעלת לא מבטיח מניעת המחלה, כאשר הם שומעים על התפרצויות של שעלת בקרב אוכלוסיות מחוסנות היטב, בישראל ובמדינות מערביות אחרות."

אם כן- מה הקשר בין ה"תובנה" הזו לתופעת לוואי (אחת היחידות) שמתוארת בקטע.
אם לא- אז מדוע קישרת לקטע תחת "תובנות של אם"?

אגב, אני לחלוטין לא אנונימי. אנשים מכירים אותי. העובדה ששם המשתמש שלי ב"תפוז" אינו שמי המלא לא מעלה ולא מורידה. להבדיל מכל מיני אנשים אחרים שכותבים בפורום שלך.

בכל אופן, הייתי מצפה ממך להתייחס עניינית לביקורת במקום להפנות ביקורת אחרת ולא קשורה למי שמבקר אותך.

אני לא יודע מי אתה

אתה לחלוטין אנונימי עבורי, והעובדה שאתה עובר על חוק לשון הרע מבלי להזדהות כאן, בהחלט מעלה (את החשדות נגד מניעך) ומורידה (מערך הגיגייך). ובעיקר חושפת את הפחדנות שלך להתמודד עם השלכות ההתנהגות שלך.
העובדה שאתה לא מעלה על דעתך שאמא יכולה לכתוב משפט כזה, מורידה עוד כמה דברים אצלך, אבל זה פחות רלוונטי עכשיו - קודם תזדהה כאן בשמך המלא, אם אתה רוצה התייחסות עניינית ממני למשהו.

zlp

New member
לא. הטלת ספק אינה עבירה על חוק לשון הרע.

אדרבה, אם אתה חושב שעברתי על החוק- פנה לגורמי החוק. הרי אתה אדם אמיץ.

אם היית כותב בפייסבוק, שם השמות אמיתיים- הגיוני. אבל אתה בא למערכת שבהגדרתה הניקים בה לא מזוהים ודורש זיהוי כתנאי לדיון?

קוראים לזה חוצפה.

אפנה, מי אתה?

אני לא דורש שתזדהה בפומבי כאן בפורום. אתה באמת לא חייב.
שלח לי, אפילו בפרטי, את השם המלא שלך והכתובת, ואפנה.
או שרק אני האמיץ מביננו?
&nbsp
&nbsp

zlp

New member
למה לי לעזור לך להטריד אותי?

שכנע את בית המשפט שנעברה כאן עבירה ותקבל את כל הפרטים.
&nbsp
&nbsp

rainbow i

New member
כל מי שכותב כאן תחת כינוי הוא אנונימי

אני בטוחה שיש אנשים שמכירים אותך, אבל לא כאן :)
איך אפשר להתייחס בצורה עניינית לבקורת לא עניינית? או אולי לפי השקפתך אמהות או נשים לא אמורות להבין? בכל השנים שאני כותבת וקוראת בפורום הזה כמעט לא ראיתי שאתה כותב משהו על *חיסון*. אתה כותב רק על *מור סגמון*.
אני אמא, וגם אשה. ובכל זאת אנסה להבין מה התובנה כאן.
משקיעים המון בהסברה לאנשים על חיסון גיל שנה, נחיצותו ובטיחותו. חלק מתקציב ההסברה מתבזבז בלשכנע אנשים שהחיסון אינו גורם לאוטיזם, למרות העדויות הרבות המצטברות בכל העולם. וחלק מופנה כדי להסביר את חשיבות המניעה של מחלות "קשות" כמו אדמת שכמעט נעלמה מן העולם, ונשים רבות מגלות במהלך ההריון שמשם מה אין להן נוגדנים למרות שקיבלו חיסון. מפחידים את הנשים שחשיפה לאדמת עלולה לפגוע בעובר ולגרום למומים מולדים קשים. ואז הן צריכות להיבהל כהוגן כשהבדיקה מגלה שהן לא מחוסנות למרות שהן קיבלו חיסון. מסבירים לאנשים שאבעבועות רוח היא מחלה מסוכנת הרבה יותר ממה שהיא באמת והפצעים עלולים להזדהם, ועלולים לחטוף שלבקת חוגרת בגיל מבוגר וההורים לא מבינים למה הילדים נדבקים בכל זאת? הם גם מפחדים שזה יהיה מאוד מסוכן. שהפצעים יזדהמו, ושלילדים שלהם תהיה שלבקת חוגרת. והם גם לא מבינים למה ילד שכבר חלה במחלה צריך לקבל חיסון נוסף נגד המחלה. זו הרי מחלה שחולים בה רק פעם אחת בחיים, נכון?
אני בטוחה שיש לך הסבר עינייני שמתייחס לחיסון עצמו.

zlp

New member
משום שאין שום טיעון בדף המקושר

הכל חומר לעוס עד זרא וממוחזר. תערובת של דמיונות וחלקי אמת שהותכו יחד לאג'נדה בתוספת סיפור אנקדוטלי על תופעת לוואי אמיתית שאיש לא מכחיש.

כל ה"טענות" נטחנו עד דק ונענו בעבר. להעלות אותן שוב לא עושה את הכותב/ת לצודק/ת או חכם/ה יותר.

rainbow i

New member
אם לעסת עד לזרא למה אתה ממשיך?

גם למיחזור המלה "אנקדוטה" יש איזה רף עד כמה בודדת יכולה להיות האנקדוטה.
הנה חומר למחשבה. מה תגיד לו?
שהוא קונספירטור הזוי? שהחיסון נגד שפעת השנה...?
ש"רבים של אנקדוטה זה לא דטא"?
תנוח ממחזור ידידי, נראה לי שהמאמר מיועד לאנשים שעוד לא נעקצו - תרתי משמע.

פולספגן

New member
אפשר שלוח את זה כחומר לארץ נהדרת ששם הם מראים שהפוליטיקאים

לומדים כל פעם מילה חדשה

rainbow i

New member
כמה עליבות. איפה הרופאים?

עם כל הסיפורים על "חשיבות כיסוי העדר" הייתי מצפה שהם יעמדו על ההכרח בטיפול שורש בנושא הזה.
לא מחר, לא "אחרי הבחירות", עוד לפני שנים...
עצוב.
הייתי במקום הזה תקופה ארוכה מאוד.
אנשים מאבדים את עולמם בסרט המאוד רע הזה.
זה לא רק התינוק שנרעד וקורס, זו משפחה שלמה שקורסת יחד איתו. בהכרח הוא נעשה מוקד הרעש וההורים שנכנסים למירוץ הבהול של נסיון להבין מה קרה, והאם ואיך אפשר לחזור משם, מתעוררים אחרי כמה חודשים, לפעמים שנים, כדי לגלות שרעשי המשנה הכו גם אותם.
אני יכולה לשתף כאן ולספר שעד גיל שלוש בערך, פגשנו מעל 20 רופאים שונים - אל רובם הופנינו כדי להמשיך בירור. רופאי ילדים, אימונולוג, נוירולוגים, גסטרו, רופא עור, אף אוזן גרון, רופא עיניים, עוד נוירולוגים. את האחיות שנגעו בבן שלי הפסקתי לספור, לא כי הן פחות חשובות - לפעמים הן אפילו סיפקו לי מידע בעל ערך מזה שנתן רופא כזה או אחר, רק ממש קשה לזכור את כולן. בכל פעם מחדש מצאתי את עצמי צריכה לספר את כל התיק הרפואי מחדש, תמיד מעל הראש של הילד.
בערך סביב הגיל הזה לקחתי החלטה שבכל בירור נוסף שדורש פגישה עם רופא שעדיין לא מכיר את "התיק" אלך לפגישה מקדימה לבד, בלי הילד. כמה פעמים אפשר לדבר, שיחות ארוכות ומפורטות, על חולי בלתי הפיך מעל לראש של נשוא הפגיעה?
תשים את עצמך במקום של הילד. כל הזמן מדברים לידו, ועליו, על מה ש"לא בסדר" איתו. מה הוא אמור ללמוד מזה?
מדברים על "בעיות תקשורת" של ילדים, אבל יוצרים בעיות תקשורת להורים, הלא כן?

למעלה