זה לא קיטור זו שאלה

cookie1

New member
זה לא קיטור זו שאלה

מה עושים עם חמות שהיא באמת טובת לב, ורוצה לעזור, ומאד תשמח לשמור על הגוזל שיוולד בשעה טובה עוד חודש. אבל היא כבר מבוגרת (62), ודי דוחה אותי מבחינה פיזית (הריח, הבגדים וכו´). ומה גם שאני לא ממש סומכת על שיקול דעתה בנוגע לילדים. ובעלי שיחיה, כל הזמן אומר שהיא מאד תשמח לעזור, ואני כמובן לא מספרת לו על הסתייגויותי. מה עושים ?

הי איילת..

האמת שיש כמה פנים לסוגיה. מצד אחד, ילד שגדל עם סבתא זה אידיאלי וחוץ מזה שזה חוסך כלכלית זה גם יכול לתרום יופי לשקט הנפשי שלך. אצלי שתי הסבתות העתידיות עובדות משרה מלאה אז אין מה לדבר אבל הייתי שוקלת את העינין אם הן יכלו. מהצד השני, אם היא ממש מלוכלכת אז אול עדיף להסביר לה בעדינות שאת מעדיפה שילדך בן השלושה חודשים ילך למשפחתון ושם גם יבוא במע עם ילדים נוספים בני גילו, דבר שתורם להתפתחות. אני אישית הייתי מרגישה ממש חייבת אם חמותי הייתה שומרת לי על הילד על בסיס קבוע. נראה לי נורא מחייב. אבל, אני מציעה לך לשקול את זה, ולו רק לכמה חודשים הראשונים אחרי החופשת לידה כשהם ממש קטנים. בכל מקרה, תחשבו טוב, את ובעלך, ותחליטו ביחד מה הכי מתאים לגוזל ולכם בלי לחשוש אם תפגעו בה כי היא בהחלט לא המרכז כאן.

Almost me

New member
סבתא תמיד טובה יותר ממטפלת...

לגבי הריח , תתאפקי לגבי הבגדים, בכסף שתחסכי תעשי לה הפתעה ותקני משהו לטעמך... לגבי שיקול דעת, תסבירי לה מה מותר מה אסור ועל מה היא יכולה להפעיל שיקול דעת, כמו שמסבירים לכל מטפלת (אם את רוצה להיות מעודנת תדאגי למשל את לקנות את האוכל שאת רוצה שהילד יאכל או תספרי לה סיפורי זוועות על ילדים שזחלו ללא השגחה וכו´). ואם כל זה שאני לא סובלת את חמותי, מלבד העובדה שהיא עישנה כמו קטר, היא היתה מטפלת נהדרת, סמכתי עליה, ידעתי שהילדים בידיים הכי טובות שיכולות להיות... (קשה לאמר אבל נכון) והייתי מסוגלת להשקיע את כל מירצי בעבדה בזמן הזה (שהיה קצר כאמור)

הו יקירתי.....יש לי סיפור בישבילך

גם חמתי אישה מבוגרת שגידלה 3 ילדים ו 6 נחדים,היא מאוד היתלהבה מהלידה שלי....וכמובן מאוד רצתה לעזור. אני ביכלללא היתלהבתי....אומנם היא ניראת טוב וגם הרח בסדר.....אבל רק מהמחשבה שהיא "תעזור" לטפל יכולתי להישתגע,חוץ מיזה שהיא מבוגרת ואני ביכלל לא סמחתי על זה שהיא ביכלל תחזיק את התינוקת. בעלי ואני רבנו המון על הנושא,כל פעם שהיא היתה באה אני לאלא נתתי לה להרים את נועה,אלה רק "להגיש"לה אותה כשהיא ישבה. היא מאודדדד כעסה עלי על זה וגם בעלי.אבל אני אמרתי שאני האמא ואני לא מרשה ואני יודעת מה הכי טוב לתינוקת שלי בקיצור,יום אחד הלכתי אלה לבד עם נועה,הילדה ישבה על הריצפה ושיחקה ואני דיברתי אם חמי,וכל הזמן אמרתי לחמתי לא לא לא להרים את נועה,פיתאום ברגע שלא סמתי לב,היא הרימה אותה מהריצפה.....איבדה שווי מישקל ונפלה עם נועה על הידיים אוי....אני צרחתי,הילדה צרחה.....חמתי קיבלה מקה כזאת שהיה צריך לפנות אותה באמבולנס.....בקיצור.....חבל על הזמן הילדה היתה בסדר,רצתי איתה לרופא....והכל ניגמר בשלום לנו...אבל חמתי בפיזרוטרפיה עד עכשו(עבר כבר כמה חודשים טובים) יותר היא לא מעזה!!!! להרים אותה רק צוצי פוצי על הריצפה בקיצור, על על על תיתני לאף אחד להגיד לך מה ואיך!!!!! אם את לא מרגישה בטוחה שהיא טטפל בא אז לאא!!!!!!! רק את יודעת מה טוב לתינוק שלך!!!!! ץ

Almost me

New member
באותה מידה שזה קרה לה

זה היה יכול לקרות חלילה לאמא שלך, או לך או לכל אדם אחר מהישוב. אז מה, לא תרימו את הילדה בגלל זה? סבתא היא סבתא באשר היא!!! ומגיע לה זכויות כמו להרים את הנכדה וסליחה שאני אומרת את זה מרינה (ובעיקר בגלל שאני לא מכירה אותך) אבל זו לא התייחסות לחמות, אמא של בעלך, היא צריכה להיות שטן, על מנת שתוכלי להצדיק התנהגות כזאת. סבתא היא סבתא היא סבתא והיא בטח לא התכוונה להפיל את הילדה. שאני אגיד משהו בעד חמות?????????????

הגנובה

New member
לדעתי אתן נסחפות!!!

מה זה משנה איזה ריח יש לה ואילו בגדים היא לובשת?? היא אישה טובה? היא מתייחסת אלייך בצורה הגונה ונורמלית? את מסתדרת איתה? אין ביניכן חיכוכים על שטויות? ולמה את מתכוונת על "שיקול דעתה בעניין הילדים"? הרי היא זו שגידלה את בעלך/אהובך שיחיה!! הוא מוצא חן בעינייך!! היא הרי תאהב את גוזלך אהבה מושלמת!!! אם ענית על כל השאלות לעיל לשביעות רצונך.... לעולם, לעולם, לעולם לא תהיה מטפלת שתאהב, תדאג ותטפל בילד כמו סבתו!!! אם היא מכשפה - תעיפי אותה!! אם היא בסדר... תלמדי לקבל את הרע (במיעוטו) ותדאגי שלגוזל שלך תהיה סבתא נהדרת שתאהב, תפנק ותעניק לו מה שסבתות אמורות להעניק לנכדיהם!! יום נעים לך!!!

לדעתי את כן צריכה לתת לחמתך לטפל

לך בילד, הרי אל תשכחי שהיא גם אמא, ועוד ציינת שהיא טובת לב ואוהבת לעזור, אני מאמינה שילדך יקבל ממנה טיפול מצויין, ואל תשכחי שבנך יעסיק אותה גם במשך כל היום, בקשר לריח ולבגדים בואי נאמר שזאת גם בעיה, אבל עזבי אותך משטויות, את לא יכולה לדעת אם תקחי מטפלת איך היא תטפל, אין כמו טיפול של סבתא, אני רואה את זה על עצמי אבל עם אמא שלי כמובן, בהצלחה

עדי 4

New member
אמא שלי גם בת 60 ומשהו

והלואי והיתה יכולה לשמור על הילדים שלי, כנ"ל גם חמותי. הייתי הולכת לעבודה בלב שקט.

ציפי ג

New member
גם אם חמותי היתה מוכנה לכך

אני בעולם לא הייתי מסכימה. וגם לא שאמא שלי תטפל לי בילדים. הן טפלו בשלהן, ועכשיו בגיל זקנה הן צריכות לעשות משהו אחר בחיים, ולא לנגב לילדים שלי את הנזלת. אני לומדת כעת, ומי ששומר לי על הילדים, זה אבא שלי, שכאשר היינו קטנים ממש לא התעסק, ובשבילו יש בכך משום החידוש והכיף.

ashlaya

New member
וזאת תשובה

קוקי יקרה עזבי את ההבטחות והתכנונים בצד כל דבר בשעתו כשאני הייתי בהריון חמותי רק חלמה ליום היוולד הגוזל שלנו הבטחות עד השמיים בפועל היא נורא פוחדת לגעת בו ומתנערת ככל שהיא יכולה אז....חכי עוד יהיו לך הפתעות חוצמזה את תמיד יכולה להגיד שהוא עוד גוזל ואת לא מעוניינת שיעבור מיד ליד

cookie1

New member
תודה לכולכן

ואני באמת אחכה ואראה מה ילד יום. מסכימה אתכן שעם אהבה של סבתא אי אפשר להתווכח ואין לה תחליף, אבל שיקול דעת זה נושא בעייתי במקרה הזה (תאמינו לי) . ושוב תודה

חינוך, חינוך ועוד חינוך.

הצלחתי לחנך את ההורים שלי לא לתת לילדה לאכול דברים חדשים בלי לשאול אותי קודם, ולא לקחת אותה באוטו בלי כיסא בטיחות, ולחנך את סבתא שלי לא לתת לה ענבים שלמים. זה לא היה פשוט, הם מאוד נעלבו בכמה הזדמנויות, אבל סבתא היא לא בייביסיטר מובן מאליו ואם רואים שאי אפשר להשאיר אותם ךבד עם הילד, לפחות בהתחלה - אז לא משאירים. אבל דברים משתנים וכן אפשר לחנך אותם (תאמיני לי!). אולי בהתחלה תתחלחלי מהמחשבה שהיא תיגע בתינוק שלך, אבל כשיהיה בן שנה היא דווקא תשמח לצאת איתו לגינה. כל דבר בזמנו.

Almost me

New member
אני מאמינה לך אבל שוב...

אחרי שאת שומעת אינספור סיפורים על מטפלות שמטלטלות, מנערות,מכות, נותנות אקמולי על מנת להרדים, מתעללות ועוד ועוד... אני לא הייתי סומכת על אף אחד מלבד הסבתות, ושוב שלא תחשבי לרגע גם לי יש הסתייגויות (חמותי מעשנת כמו קטר, היא לא מי יודע מה היגיינית, אין לה שליטה בכל מה שקשור בממתקים, מבחינתה תינוק טוב הוא תינוק בלול ועוד ועוד) אבל כשהיא שמרה על הילדים אני הייתי רגועה שכן קודם כל הנחיתי אותה בהתאם וידעתי שכל דבר שהיא תעשה יהיה מאהבה ולא מרצון להרוויח כסף (ואגב בדיוק אותו דבר עם אמא שלי היום - שהיא בכלל מטפלת נהדרת)

שאלה שתוכלו לפתור רק אחרי

שהגוזלול יגיע. קודם כל... כל עוד הוא ממש זערורי הייתי מסתפקת בלומר שאני לא מסוגלת להשאיר אותו עם אף אחד. אחר-כך... תני לה להיות איתו כשאת בבית. אם היא שמחה לעזור, שתקפל כביסה ותביא לך את הטלפון! תראי איך היא איתו. אולי תגלי שבכל זאת היא יותר בסדר ממש שחשבת. בכל מקרה, מה שלא יהיה היא הסבתא לו, ואם היא גם רוצה לעזור - תנצלי את האוצר הזה!

popo11

New member
אומרים לא.

בלי להסביר. לא מתאים לי, תודה. "ככה אני מרגישה, אין לזה הסבר רציונלי" הוא משפט שעובד בשבילי תמיד.

למעלה