"זה לא רלבנטי"

Harrington

Well-known member
מנהל
מונח טעון, כי אם אני טוען שמשהו שאדם מסוים אומר הוא לא חשוב- אולי עבורו זה הדבר החשוב ביותר בעולם.
חשוב ורלוונטי זה לא אותו דבר. אם אנחנו דנים למשל על אדם א' ולפתע מישהו כותב שאדם ב' אמר כך וכך, יתכן שאמירתו של ב' מאוד חשובה עבורו אישית ואף יתכן שאמירתו של ב' חשובה לכולנו. אבל זה לא הופך אותה רלוונטית לדיון על א'.

ברור, כל עוד אתה לא בחקירה משטרתית. אתה חייב משהו למישהו? אפשר גם לשתף באופן חלקי, לשים פילטר על מה שאתה רוצה.
אם אני רוצה להגן על עצמי ולא להפליל את עצמי, אצטרך לא למסור את המידע. אם חושדים בי, כמו בחקירה משטרתית, שקר לא יעבוד ויכול רק לסבך אותי יותר. כשאין ברירה, עדיף לשתוק.

נערך לאחרונה ב:
לפעמים מידת הרלוונטיות מורכבת וקשה להחליט עליה, ולכן שואלים מה הרלוונטיות. אם מדברים על אדם א', ייתכן שהתכוונו לדבר על אנשים בכלל או על קבוצת אנשים עם נתונים משותפים ולא בנפרד על האדם הזה.

דורי 1981

Active member
לפעמים מידת הרלוונטיות מורכבת וקשה להחליט עליה, ולכן שואלים מה הרלוונטיות. אם מדברים על אדם א', ייתכן שהתכוונו לדבר על אנשים בכלל או על קבוצת אנשים עם נתונים משותפים ולא בנפרד על האדם הזה.
גם אצל אדם זו או אחר הרלבנטיות משתנה. אין צרכיו של ילד או נער כצרכי אדם מבוגר, בטח בזוגיות ועם ילדים (או בלי אחד מהם או שניהם). גם אם תיקח את כל האנשים מאותה משפחה (קירחים, אשכנזים, עם משקפיים ומאזור המרכז, למשל) נמצא שונות ביניהם.

דורי 1981

Active member
משפט מפוצץ, תוכל להסביר אותו? אני דווקא חושב שלאדם יש אישיות חזקה.
כמו לעם או לארגון, לכל אדם יש נרטיב על עצמו והוא יכול להשתנות. היום אני מספר לעצמי שאני נורא מוכשר- ומחר שאני מאותגר. כלומר, אתה משדר (במילים ובשפת הגוף) את השווי שלך לאחרים.

לאדם יש אישיות חזקה שנשמרת. בדרך כלל אדם אוהב את עצמו וזה טוב, אז הוא משדר לאחרים אנרגיה של הערכה עצמית. אדם צריך להוכיח את יכולותיו במעשים. הבחנתי שאני נוטה בזמן שיחה עם אנשים לחקות באופן טבעי את התנהגותם ואת אופיים.

למעלה