זה לא שאני בעניין של לחרב ת'שמחה

bodysculpt

New member
זה לא שאני בעניין של לחרב ת'שמחה

וחגיגות הבשר (החתולה שלי עדה שהכנתי אי אלו ארוחות מתוך מתכונים של חברי הפורום כאן).... אבל- זוגתי צמחונית למהדרין, ובכל פעם כשעושים עלה-אש אני מוצא עצמי ממחזר מנות "קלאסיות" לעייפה. האם יש למישהו רעיון/מתכון צמחוני מעניין למנגל/פויקה? תודה:)

אליה ל

New member
לאו דווקא מתכון צמחוני אבל...

שיפודים עם ירקות עליהם - עגבניות/בצל/חציל/קישוא - חתוכים לקוביות - אפשר כמובן חלק מהם כמו חצילים למשל להשרות אולי באיזו מרינדה, לא ניסיתי אבל חצילים הרי מקבלים טעם של כל דבר שבו הם מצויים כך שזה יכול להיות מעניין. אפשר כמובן לפרוס את הירקות ולהניח אותם על המשטח. אם זוגתך שתחייה אוכלת גבינות אז אפשר כמובן להוסיף לשיפודים קוביות של גבינת חלומי. אם נמשיך את הנושא הצמחוני, אפשר להשתמש בדמוי בשר של טבעול וליצור המבוגרר, נדמה לי שיש להם נקנקיות אז אולי אפשר גם נקנקיות על האש.................... לפויייקה - גיבץ' למשל?

danbaratz

New member
קבב עדשים

מתכון בשלף לא הכי מדויק עדשים ירוקות מבושלות מסוננות ויבשות בצל מטוגן (עדיף בחמאה אפשר בשמן) ביצה פירורי לחם שום נענע קינמון, כמון פפריקה מלח פלפל צנובר קלוי כף טחינה גולמית במעבד מזון, לטחון העדשים, הבצל שום נענע וטחינה עד שמתקבלת עיסה דביקה ואחידה להוציא לקערה, להוסיף תבלינים צנובר ביצה לערבב טוב (עדיף ביד) ולהוסיף פרורי לחם עד שהעיסה מספיק יציבה ליצור קבבים על שיפוד או רגילים, ולצלות על האש

danbaratz

New member
פויקה צימחוני

לסיר 3 בערך חריץ דלעת (כמו שקונים בסופר) חתוכה לקוביות גדולות (5 ס"מ) בצל גדול 4 תפו"א קלופים מחולקים לארבעה לאורך שני ראשי שום שלוש כוסות עדשים כתומות שתי עגבניות 5 קישואים מכול מיני סוגים (רגיל, "זוקיני", צהוב) מחלוקים לארבע שמן ליטר בירה קוקוס יבש מגורד מדרס קארי לקציצות: לחם מושרה במים/חלב, קמח, שתי ביצים. לסחוט את הלחם ולערבב בקערה עם הקמח והביצה עד שמתקבלת עיסה דביקה ואחידה. ליצור קציצות שטוחות בעובי שני ס"מ. לטגן, הבצל, קוקוס וקארי להוסיף דלעת, עדשים ועגבניות לשים מעל תפו"א ושום ולשפוך בירה מדד הנוזלים הוא שהשום נמצא חצי מעל המים . לבשל שלושת רבעי שעה עד שהעדשים רכות, לשים לב שיש מספיק נוזלים, להוסיף מלח, קישואים ואת קציצות הלחם. לבשל חצי שעה עד שהקציצות מוכנות.

../images/Emo13.gif

קיבלת אחלה רעיונות. סתם רעיון (למרות שלא ניסיתי), אולי פיצה על המנגל? (אם פיצה פיתה או מבצק טרי?), טבעולים זה רעיון טוב (יש גם המבורגרים מוכנים כמובן, הקציצות בטעם בשר לדעתי טעימות מאוד ואישית אני מתה על הנקניקיות שלהם), ופיתה עם חומוס וסלטים זו גם ארוחה, כמובן :)

עושים צחוק מהעבודה

ביקשתי שיביאו פויקה הביאו אחת של חצי ליטר (מיניאטורה) צ'י

למעלה