זה לגיטימי בכלל?

דורי 1981

Active member
לא אחת נכנסתי לסניף אלמה מרקט בדיזנגוף מול הנביאים (פעם היה מולו סניף דואר). בעבר אחד העובדים העיר לי כמה פעמים על כך שאני נכנס עם עגלה שלי וביקש ממני להשאיר אותה בצד-וקיבלתי את הבקשה. אתמול נכנסתי ועובד אחר פתאום ביקש ממני לשים את התיק (שכולל מפתחות וארנק בצד). הבקשה הזאת לגיטימית? אני לא חושד שהוא רוצה לגנוב ממני ובכל זאת, בשום מקום חוץ משם (בסביבה שלי) לא ביקשו ממני משהו כזה. מה אתם חושבים שכדאי לעשות?

Harrington

Well-known member
מנהל
לא אחת נכנסתי לסניף אלמה מרקט בדיזנגוף מול הנביאים (פעם היה מולו סניף דואר). בעבר אחד העובדים העיר לי כמה פעמים על כך שאני נכנס עם עגלה שלי וביקש ממני להשאיר אותה בצד-וקיבלתי את הבקשה. אתמול נכנסתי ועובד אחר פתאום ביקש ממני לשים את התיק (שכולל מפתחות וארנק בצד). הבקשה הזאת לגיטימית? אני לא חושד שהוא רוצה לגנוב ממני ובכל זאת, בשום מקום חוץ משם (בסביבה שלי) לא ביקשו ממני משהו כזה. מה אתם חושבים שכדאי לעשות?
לגיטימית או לגאלית, מה אתה שואל?

lemner40

Well-known member
לא לגיטימי ולא חוקי
מצד שני
זה המקום שלו
99 אחוז מהאנשים היו, פשוט יוצאים באותו הרגע
מצד שני אפשר להבין מאיפה זה מגע
כנראה שרבים באים ומכניסים מוצרים לתיק

Harrington

Well-known member
מנהל
בניגוד לחלק מהתשובות שקיבלת, אין שום בעיה חוקית עם דרישת בית העסק. בית העסק רשאי לקבוע את המדיניות והכללים שלו ואתה כצרכן רשאי לקבוע אם אתה מוכן לקבל אותם אם לאו.

כלומר, אם בית עסק מחליט שאסור להיכנס אליו עם תיקים ועגלות, זה חוקי למהדרין. אולם זאת הקביעה שלו. הוא לא קובע עבורך להשאיר את התיק בכניסה. זאת כבר החלטה סובריינית שלך. באפשרותך להגיע ללא תיק, להשאיר את התיק ברכב, להשאיר אותו בכניסה, להשאיר אותו אצל חברה בחוץ וכל אפשרות אחרת שתוכל להעלות על הדעת.

אגב בדרך כלל הדרישה תהיה אכן לגבי תיקים וכמובן שלא ידרשו ממך לרוקן כיסים. כלומר ארנק ומפתחות וכדו', גם במקומות שמונעים הכנסת תיקים ועגלות (ודורשים את השארתם בכניסה), אין שום בעיה להכניס אותם.

רוב הזמן נח

Well-known member
בעגלות לגיטימי לבקש רק הם מהסוג הקטן שיש שם שק שאליו מכניסים דברים שאי אפשר לראות מה שיש בתוכו.

אם זאת עגלת קניות גדולה ממתכת שאפשר לראות שהיא ריקה, אין בעיה.

בקשר לתיק, כנראה יש שם גנבות. אני לא הייתי מסכים להשאיר תיק.

evike

Well-known member
מנהל
להשאיר תיק?! בחיים לא. הייתי יוצאת משם בלי לקנות.
לפני המון שנים גנבו לי את כסף המשכורת מתוך התיק, את התיק לא גנבו. (באתא ז"ל) מאז, התיק צמוד אלי בכל מקום, לא מוכנה להפקיר אותו.
נכון, יש גנבים, אבל ביניהם גם גנבי תיקים ומתוך תיקים.

דורי 1981

Active member
להשאיר תיק?! בחיים לא. הייתי יוצאת משם בלי לקנות.
לפני המון שנים גנבו לי את כסף המשכורת מתוך התיק, את התיק לא גנבו. (באתא ז"ל) מאז, התיק צמוד אלי בכל מקום, לא מוכנה להפקיר אותו.
נכון, יש גנבים, אבל ביניהם גם גנבי תיקים ומתוך תיקים.
זה מה שעשיתי בסוף.

למעלה