זה מאוד מעליב

שיפסלה

New member
זה מאוד מעליב

שאני שואלת שאלה רצינית ומשרשרים לי אותה לשרשור ישן שלא קופץ כך שגם התגובה שלי לא תיראה. הבנתי את הראש

lulyK

New member
בטח לא התכוונו להעליב

ולא שמו לב ששירשרו אותך לשירשור בן יותר מ-72 שעות שכבר אי אפשר להקפיץ.

מעיןבר

New member
אני מצטערת שנעלבת ../images/Emo140.gif

היות שהשרשור "ילדים זה כאן" מופיע בעמוד הראשון, לא שמתי לב שזהו שרשור ישן שאינו קופץ ואני מתנצלת על הטעות. יחד עם זאת, כלל הפורום שלנו ידועים לכל מי שכותבת כאן. היות שאינך כותבת חדשה בפורום המתנתי פחות זמן לפני ששרשרתי (בעיקרון, אנחנו סלחניות יותר כלפי כותבות חדשת שטרם התערו ונותנות להודעות שלהן, גם אם אינן קשורות, להישאר זמן רב יותר "באויר"). בכל מקרה, אם הייתי שמה
הייתי פותחת הודעה חדשה ועדיין שאלתך היתה משורשרות לשם כי זהו מקומה. בעתיד, אם שרשור "ילדים זה כאן" איננו קופץ, את מוזמנת לפתוח שרשור שכזה בעצמך - הודעה ריקה מתוכן שאליה תשרשרי את שאלתך (כפי שעושים כאן לא פעם). לגבי מה שכתבת שם - לא היתה לי דרך לדעת שמדובר על ילדה ביסודי. יש פורום המיועד גם להורי ילדים ביסודי. אני עדיין ממליצה על פורום "חינוך לגיל הרך" כי יש שם נשים רבות עם ילדים גם בגילאי היסודי והידע שם הוא רב.

מעיןבר

New member
אז תעלי את הסקר שוב ../images/Emo24.gif

לפי איך שזה נוסח הבנתי שאת שואלת לגבי ביתך ולא כסקר עלינו. מבטיחה לענות

משוש30

New member
../images/Emo41.gifההודעה המקורית: הסברה מינית

הנה ההודעה המקורית של שיפסלה אז יאללה בנות לענות לסקר! באיזה גיל לדעתכן כדאי להסביר לילדה את ההסבר האמיתי של עובדות החיים, ולא ההסבר של פרחים ופרפרים, אלא ההסבר על כך שיש מחזור חודשי ועל איך באים ילדים לעולם.
מתי אתן קיבלתן את ההסבר הזה?
מי הסביר לכן (אמא או מישהו אחר)?
מי יזם את השיחה?

משוש30

New member
הנה התשובות שלי ../images/Emo6.gif

האמת אצלינו הסיפור ממש מצחיק: בגיל 7 אבא שלי קנה לי ספר שמסביר בעזרת תמונות איך באים ילדים לעולם. נתן לי אותו וזהו. אחרי שקראתי אותו אמא שלי באה אלי ושאלה "הבנת הכל" אמרתי "כן אבל יש לי שאלה אחת. נהנים מזה?" אמא שלי האדימה לגמרי ושלחה אותי לאבא באתי לאבא שלי ואמרתי לו "אבא קראתי את הספר והבנתי הכל אבל רציתי לשאול אם נהנים מזה" אבא שלי תפס את הראש ושאל ביאוש "בשביל מה הבאתי לך את הספר ?? כדי שלא תשאלי שאלות!"... עכשיו אני לא לגמרי בטוחה שבאמת הבנתי הכל כי בגיל 12 הייתי משוכנעת לגמרי שלגברים יש שני אברים אחד לפיפי והשני מוחבא שיוצא רק בעת הצורך לקיום יחסי מין. אני גם חושבת שזה היה מאד הגיוני לחלוטין לא יכלתי לחשוב שאותו האיבר שעושים איתו פיפי אמור לשמש גם למין נראה לי מאד לא הגייני...

רות י

New member
../images/Emo6.gif כמו הפיפי של הכלבים. דרך אגב,

גם לי היה ספר עם הציורים שנקרא: כיצד באים תינוקות לעולם. זהו ספר מיתולוגי. בכל מקרה, מה שאני הבנתי שהגבר פשוט צריך לשכב על האישה, שניהם ערומים, וכך נכנסים להריון. כל הקטע של החדרת הפין לתוך הפות לא היה נהיר ומובן לי כלל ועיקר.

שיפסלה

New member
התשובות שלי:

שמעתי על זה לראשונה בגיל 10: ילדה מהכיתה סיפרה שלמי שיש וסת יכולה להכנס להריון. פחדתי לשאול מה זה וסת כדי שלא אראה בורה. היתה לי שכנה שגדולה ממני ב-3 שנים, והיא ענתה לי על רוב השאלות. לאמא שלי "ערכתי" שיחה אחרי כמה חודשים, כשנואשתי מלחכות לה שתיזום. היא כמעט התפלצה (בטח חשבה מאיפה אני יודעת על זה
) לענות היא לא ענתה לי - רק אמרה ש"יש עוד זמן". מעולם לא שמעתי ממנה שום פירוט בעניין. למדתי הרבה מספרים ומנסיון אישי

sipor

New member
לדעתי תלוי בילד וגם בזמן.

חשוב שזה יהיה בגיל המתאים אבל לא אחרי.. אם את שואלת אותי, אף אחד לא הסביר לי והייתי מאוד אומללה. לא ידעתי מה לעשות , ניגשתי לאמא שלי ונורא התביישתי, אני זוכרת את האירוע כאירוע טראומתי עד היום. לדעתי לספר על זה בפתיחות אפשר כבר בגיל 10 פחות או יותר ולהסביר מה הולך להתחולל בגופה של הילדה. הרי בערך מהגיל הזה מתחילים להשתנות כל מיני דברים עד שמגיע המחזור. ככל שהיא תקבל את זה בטבעיות ובהבנה יהיה לה יותר קל ביום האמיתי. כל מה שתעשי יהיה הרבה יותר טוב ממה שהיה אצלי, שתיקה .. לא מדברים על זה.. בושה גדולה.. ממש העולם השלישי.. לא הייתי מאמינה שאמא שלי , שנחשבה מודרנית בנושאים האלה הייתה באמת בעולם השלישי.

sipor

New member
חחחח בכלל לא הבנתי את השאלה..

למחוק את מה שכתבתי, זה התייחס למחזור. בקשר ליחסי מין.. בכלל מעולם לא סיפרו לי.. שמעתי וראיתי מחברות ומטלויזיה.. וגיבשתי דעה משם.. היום רוב הילדים יודעים עוד לפני שמספרים להם.. אבל ברגע שאת רואה שמתפתחת סקרנות אצל הילד שלך ואת מרגישה שהוא מספיק בוגר להבין ולהפנים הייתי מספרת לו.

גורבי

New member
היו לי סבים ספרנים.

קראתי את "תחרה" בגיל הרבה יותר מדי צעיר (סבתא שלי כנראה חשבה שזה ספר על בדים). אחרי זה לא היה צריך להסביר לי יותר כלום. למען הסדר הטוב, אני זוכרת שהיה לנו ספר בבית "מאין באים תינוקות לעולם" (כחלחל ומרובע כזה, עם איורים משונים של ציפורים וכלבים עשויים מגזרות נייר), ונראה לי שככה ההורים שלי פתרו את הבעייה כבר אי שם בגיל בי"ס יסודי.

lulyK

New member
הספר הזה היה להיט בסבנטיז,

גם אני למדתי ממנו שאבא מגזרת נייר נשכב על אמא קרפ ושניהם מכוסים במפית. בכל מקרה אני זוכרת ויכוח ארוך בחניה של הבנין (הייתי בת פחות מ-9 כי אז עברנו דירה) ביני לבין אחת השכנות. היא טענה שבתולה זו מישהי שלא ילדה, ואני ייצגתי את האמת כפי שאנחנו מכירות אותה.

cookie1

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo6.gif

ואני שאלתי רק אם זה כואב. השאר בהחלט היה ברור

שיפסלה

New member
הבהרה: רק שתדעו

שיש לי כבר ילדה שקיבלה את ההסבר לפני מספר שנים וישנה עוד אחת שבקרוב תקבל הסבר כך שהשאלה הזו לא רלוונטית אישית למשפחה שלי. פשוט רציתי לדעת איך היה אצלכן.

למעלה