זה מדהים...

זה מדהים... ../images/Emo4.gif

מדהים איך ב-2 דקות של שיחת טלפון מהארץ לחו"ל אחרי חודשיים שלא דיברנו, אחותי מסוגלת לכופף אותי ולגרום לי להרגיש שאני לא שווה כלום
. אני באמת שמתחילה להתייאש מהקשר ביננו- אני מנסה להתעלם, מנסה לסנן, מנסה לא להיפגע אבל גם לי יש את הגבולות שלי, אני באמת מרגישה שאני מאבדת אותה בגלל ההתנהגות שלה. והנה רק היום באחד הקורסים יצא לי לדבר עם חברה לכיתה שסיפרה על אחותה שנהרגה בתאונת דרכים והרצון שלי לשפר את הקשר ביננו מתחזק, אבל איך אפשר כשככה היא גורמת לי להרגיש. איך??

היי שירי../images/Emo201.gif

אני לא מבינה למה את צריכה לספוג את כל הדברים האלה שהיא אומרת לך.. את מסכימה עם כל מה שהיא אומרת עליך
אני בטוחה שלא. אז למה שלא תתקפי אותה בחזרה
למה את שותקת ונותנת לה לעשות ממך מה שהיא רוצה
אני אדם בוגר, כבר לא ילדה.. ועם כל הכבוד שהיא אחותך הגדולה יש גבול לכבוד שאת צריכה לתת לה. אל תורידי מהערך שלך. תראי לה כמה את יותר שווה ממה שהיא מציגה אותך
זה לא פעם שאני קוראת על האכזבות שלך ממנה, ובאיזשהו מקום זה מכעיס גם אותי באופן אישי. כמה בנאדם יכול להיות אגואיסט, להסתכל רק על עצמו ולהוריד לאנשים את הבטחון על עצמם
יקירתי, יש לך בן זוג אוהב, דירה משלך, את לומדת, את עובדת, את מסורה לכל מה שמעסיק אותך מסביב ורק מלקרוא אותך בפורומים השונים ניתן להבחין שאת אדם מאוד חביב ואוהב, חבל שהיא לא רואה את זה. ואת לא צריכה להוכיח לה שום דבר. פשוט תעמדי על שלך
ואני יודעת שזה לא כלכך פשוט. אבל את חייבת את זה לעצמך אל תתני לה לעשות ממך בובה פלסטלינה ולעצב אותך כמו שהיא רוצה שתהיי. הגיע הזמן שהיא תכבד אותך על מי שאת. ובהחלט הגיע הזמן שתקבלי את המקום המגיע לך במשפחה. מחבקת אותך חזק

אחותי אדם מאוד ביקורתי-

תמיד יש לה מה לומר על איך שנושמים, זזים ומה שמחליטים. שתביני שאפילו אחרי שכבר התחלתי את הלימודים שלי, היא רדפה אחריי כדי לומר לי כמה אני טועה בבחירה של המקצוע וזה נובע מדאגה ואיכפתיות, אני יודעת, אבל הדרך...
, כאילו מה שאני מחליטה/חושבת/רוצה לא חשוב אלא מה שהיא חושבת- קובע. אני בד"כ מתעלמת ומסננת אבל לפעמים היא באמת שוברת אותי.

אז אל../images/Emo70.gif

את הרבה יותר חזקה ממנה
כל מה שהיא עושה נובע מחולשה שלה בלבד
היא בנאדם חלש שיודע להסתכל על אחרים ולהשתלט עליהם כאילו היא זו שיודעת מה הכי טוב בשבילם. מה שלא נכון בכלל
אולי היא מנסה לתקן החלטות שגויות שהיא עשתה בחיים על החשבון שלך [
] אני אף פעם לא הייתי במצב כזה עם אחות, אבל פעם היה לי ידיד שחשב שהוא יכול לנהל לי את החיים, וברגע שהרגשתי שאלו לא "עצות חבריות" מתחתי קו ואמרתי לו "עד פה
זה החיים שלי ואני יודעת מה טוב לי ומה לא" זה לא היה קל, כי אני בנאדם כזה שמעדיף לשתוק מאשר לפתוח וויכוח, אבל הרגשתי שאני לא מסוגלת יותר, לקחתי נשימה ושמתי לזה סוף אחת ולתמיד. ואני לא רואה סיבה למה את צריכה להמשיך לשמוע אותה [
] אני אולי לוקחת את זה אישי מדיי עם כל הסימני שאלה וקריאה.. אבל בגלל שהייתי במצב הזה וקראתי אותך לא פעם, אני חושבת שזה מחובתי להגיד לך את הדברים האלה בתקווה שתביני שאת לא צריכה לאכול את הדייסה שהיא בישלה. בסופו של דבר היא תבין איך היא פיספסה אותך ואת תחליטי אם זה מאוחר מדיי או שיש מקום לתקן דברים. פה בשבילך תמיד

למעלה