1מדינת ישראל
New member
זה מה שאכין היום לארוחת הצהריים
קר היום ומה מתאים יותר ממרק חם עם כל הירקות? מקווה שכמויות הירקות לא גדולות מיידי -ניתן להכין חצי מכמות הירקות. החומרים למרק ירקות לקוסקוס דלעת (1/2 1 - 2 ק"ג) -מקולפת וחתוכה גדול מאוד 6-7 קישואים - מקולפים וחתוכים לעיגולים 1 כרובית קטנה - מקולפת לפרחים קטנים 1/2 כוס גרגרי חומוס (לא מבושל) 4 גזרים מגוררים - שלמים/טבעות תפו"א כמספר האנשים - לחתוך ל-4 כרוב לבן קטן - חתוך ל-4-6 1 בצל - חתוך לחצי 1 עגבניה - שלמה 4-5 עלים ראש סלרי 4-5 עלי כוסברה 1 כף אבקת מרק עוף (מלח מוסיפים אם צריך רק אחרי הוספת האבקת מרק) 1/2 כפית סחוג/טבסקו (לא חובה) 2 כפות חוויג' למרק אופן ההכנה מביאים לרתיחה מוציאים קצף ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כ-1/2 -3/4 שעה עם 1/2 מכסה פתוח/או ללא מכסה (מרק ירקות מבשלים ללא מכסה בזמן קצר בכדי לא לאבד מטעם הירקות) ניתן להכין את המרק עם עוף, במקרה זה מתחילים עם העוף, מוציאים את הקצף ולאחר 15 דקות מוסיפים את הירקות וממשיכים רגיל.
קר היום ומה מתאים יותר ממרק חם עם כל הירקות? מקווה שכמויות הירקות לא גדולות מיידי -ניתן להכין חצי מכמות הירקות. החומרים למרק ירקות לקוסקוס דלעת (1/2 1 - 2 ק"ג) -מקולפת וחתוכה גדול מאוד 6-7 קישואים - מקולפים וחתוכים לעיגולים 1 כרובית קטנה - מקולפת לפרחים קטנים 1/2 כוס גרגרי חומוס (לא מבושל) 4 גזרים מגוררים - שלמים/טבעות תפו"א כמספר האנשים - לחתוך ל-4 כרוב לבן קטן - חתוך ל-4-6 1 בצל - חתוך לחצי 1 עגבניה - שלמה 4-5 עלים ראש סלרי 4-5 עלי כוסברה 1 כף אבקת מרק עוף (מלח מוסיפים אם צריך רק אחרי הוספת האבקת מרק) 1/2 כפית סחוג/טבסקו (לא חובה) 2 כפות חוויג' למרק אופן ההכנה מביאים לרתיחה מוציאים קצף ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כ-1/2 -3/4 שעה עם 1/2 מכסה פתוח/או ללא מכסה (מרק ירקות מבשלים ללא מכסה בזמן קצר בכדי לא לאבד מטעם הירקות) ניתן להכין את המרק עם עוף, במקרה זה מתחילים עם העוף, מוציאים את הקצף ולאחר 15 דקות מוסיפים את הירקות וממשיכים רגיל.