זה מה שאכין היום לארוחת הצהריים

זה מה שאכין היום לארוחת הצהריים

קר היום ומה מתאים יותר ממרק חם עם כל הירקות? מקווה שכמויות הירקות לא גדולות מיידי -ניתן להכין חצי מכמות הירקות. החומרים למרק ירקות לקוסקוס דלעת (1/2 1 - 2 ק"ג) -מקולפת וחתוכה גדול מאוד 6-7 קישואים - מקולפים וחתוכים לעיגולים 1 כרובית קטנה - מקולפת לפרחים קטנים 1/2 כוס גרגרי חומוס (לא מבושל) 4 גזרים מגוררים - שלמים/טבעות תפו"א כמספר האנשים - לחתוך ל-4 כרוב לבן קטן - חתוך ל-4-6 1 בצל - חתוך לחצי 1 עגבניה - שלמה 4-5 עלים ראש סלרי 4-5 עלי כוסברה 1 כף אבקת מרק עוף (מלח מוסיפים אם צריך רק אחרי הוספת האבקת מרק) 1/2 כפית סחוג/טבסקו (לא חובה) 2 כפות חוויג' למרק אופן ההכנה מביאים לרתיחה מוציאים קצף ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כ-1/2 -3/4 שעה עם 1/2 מכסה פתוח/או ללא מכסה (מרק ירקות מבשלים ללא מכסה בזמן קצר בכדי לא לאבד מטעם הירקות) ניתן להכין את המרק עם עוף, במקרה זה מתחילים עם העוף, מוציאים את הקצף ולאחר 15 דקות מוסיפים את הירקות וממשיכים רגיל.
 
וליד המרק....קוסקוס

קוסקוס ב-10 דקות (מגרגרי סולת) / 1מדינת ישראל זמן הכנה – 15 דקות כמות – 15 מנות יש להצטייד במסננת מיוחדת לקוסקוס החומרים 3 כוסות סולת רגיל יבש 3 כוסות מים 1 כף מחוקה אבקת מרק מלח – לטעום לפני שמוסיפים 100 גרם מרגרינה לאפיה אופן ההכנה לקערה להכניס 3 כוסות סולת. בסיר על להבה גדולה להכניס - 3 כוסות מים, אבקת המרק, המרגרינה, ואם יש צורך (לטעום לפני) להוסיף מלח. להביא לרתיחה. מיד לאחר הרתיחה להכניס פנימה תוך עירבוב מתמיד בהדרגה את הסולת (לערבב כל הזמן עד לקבלת עיסה מוצקה מאוד). להעביר הסיר ללהבה נמוכה ביותר (בלהבה הבינונית מנמיכים להכי חלש) ולבשל עוד 3 דקות ולא יותר ללא ערבוב וללא הסרת המכסה!! להוריד מהאש ולהשאיר התערובת בסיר עם מכסה סגור עוד 7 דקות ולא יותר. לאחר 7 דקות בדיוק ולא יותר להוריד המכסה – הקוסקוס מוכן. לקחת את העיסה ולהעביר אותה דרך מסננת ברזל מיוחדת עם חורים גדולים לקוסקוס. חשוב מאוד להקפיד על הפעולה של ה-3 דקות ועל הפעולה של ה-7 דקות. מתכון מומלץ מעולה וקל!!!
 

נופר א

New member
קציצות ברוטב סלסה +מקרונים

זה מה שיהיה אצלנו היום. קציצות ברוטב סלסה של שוש, ומקרונים ארוכים שעליהם יהיו הקציצות והרוטב הילדים מתים על זה!!!!!!
 

oisdvib

New member
איך את מכינה את הקציצות?

גם אני הוצאתי בשר טחון. חשבתי לעשות את האורז עם תפוחי האדמה של דרומית1
 

נופר א

New member
קציצות

את הקציצות אני מכינה כמו תמיד: בשר טחון תפוח אדמה קטן מגורר על פומפייה דקה בצל קטן קצוץ דק ביצה כוסברה או פטרוזיליה קצוצה דק תבלינים מערבבים את הכל טוב טוב, ואני מכינה את הקציצות עם ידיים משומנות מעט ומבשלת בסיר עם מים בין 10 ל15 דקות ואחר כך מעבירה לסיר עם הרוטב וממשיכה לבשל. גם אני רציתי אתמול להכין את האורז המשגע של דרומית אבל אין לי אורז פרסי,יש לי מלא ותיאלנדי וכל מה שלא צריך..... ואין לי מגביה לאש,אז צריך לחכות עד שאקנה מה שצריך. אני רוצה לעשות בדיוק מה שכתוב במתכון שלה כדי שייצא לי טוב, כי הכנתי את זה כמה פעמים מספר של מישהי שלא נזכיר את שמה, ויצא לי חרבוש בלאבוש..... המתכון של דרומית נראה לי מעולה . יום נעים וטעים לכולם!!!
 
מגביה

זה מין לוחית עגולה ממתכת מרושתת עם ידית שמניחים מתחת לסיר עם תבשיל שלא רוצים שישרף או לבישול ארוך. אני שמה אותו קבוע מתחת לסיר עם האורז או הפתיתים וזה מונע את החריכה של תחתית התבשיל. את שלי קניתי בדרום תל-אביב בחנות לכלי בית. אני חושבת שיש להשיג ברשתות השיווק ובחנויות לכלי בית.
 
קציצות בשר

פסטלים – בנוסח טריפולי / 1מדינת ישראל המתכון נמצא בלוח המתכונים של הפורום זמן הכנה – ¾ שעה כמות – 15-20 מנות החומרים (תערובת א´) ½ ק"ג בשר טחון 2 בצלים גדולים קצוצים 1 ביצה ¼ כפית תבלין בהרט מלח – לפי הטעם מעט מים (לבישול הבשר והבצל במחבת) (תערובת ב´) ¼ כוס פירורי לחם 1 ק"ג תפוח אדמה לטיגון פירורי לחם שמן אופן ההכנה (תערובת א´) במחבת לבשל את הבשר והבצל הקצוץ ולכסות במים. לבשל הכל יחד על אש נמוכה עד שהמים מתאדים. (לא מטגנים את הבצל). לאחר שהתערובת התקררה, להוסיף גם את ה: ביצה, בהרט ומלח. לערבב היטב. (תערובת ב´) לבשל את תפו"א ולרסק לפירה. להוסיף לפירה ¼ כוס פירורי לחם ולערבב היטב. (תערובת זו צריכה להיות מעט מוצקה ולא דלילה, כך שאם יש צורך, אפשר להוסיף עוד פירורי לחם). עכשיו מכינים את הפסטלים כמו ממולאים מאורכים/קובה. להכין קערה עם מים – להרטבת הידיים בכל פעם שלוקחים מתערובת ב´. לוקחים מעט מתערובת ב´ ופותחים אותה על כף היד וממלאים אותה בתערובת א´. סוגרים מכל הצדדים ומגלגלים לכדור או לצורה מאורכת. ומייד מטגנים.
 

oisdvib

New member
שוש, מצאתי למעלה מתכון של ביג מאמא

לגבי המתכון שנתת, לא ראיתי אותו כנראה כי חיפשתי באות ק' - קציצות. הבשר במחבת על האש מטבעו מוציא נוזלים. חוץ מזה להוסיף עוד מיים? הבנתי שיש 2 או יותר סוגים של תבלין בהרט. לאיזה הכוונה, כי אף פעם לא השתמשתי.
 
לגבי תבלין הבהרט זה התבלין

הסטנדרטי שמתאים לקציצות. לא הבנתי את השאלה שלך לגבי הוספת עוד מים, איפה זה כתוב. רשמתי עוד מים רק להרטבת הידיים כשלוקחים מהעיסה בכדי שלא תידבק ליד מרטיבים מעט את הידיים. בסוף אפשר להכין רוטב סלסה ולבשל את הקציצות בתוך הרוטב. גובה הרוטב צריך להיות עד 1/2 מגובה הקציצות.
 
את הבצל והבשר לא מטגנים אלא

בתוך מים (ככתוב במתכון-אידוי) עד לזיגוג הבצל והחלפת צבע הבשר לאפור.
 
כן, לכסות רק את הבצל והבשר ולא יותר

את תראי שלאט לאט הבשר והבצל יספגו את המים. חייבים לערבב בכף עץ כל הזמן, כך הבשר מתבשל ע"י אידוי.
 

oisdvib

New member
לכן זה היה נראה לי משונה. כי בפסטל

אני שמה במחבת עם טיפ-טיפה שמן שהבשר ישנה קצת את הצבע ומורידה מהאש.
 
למעלה