זה מה שיצא לי מקיפול "הדגם הגדול"

gaharoni

New member
זה מה שיצא לי מקיפול "הדגם הגדול"

ניסיתי לקפל את הטוג'יאנגוזאורוס (או בעברית: שפיצופלצת), מניר אריזה דק (70X70), והנה מה שיצא, לשיפוטכם. האורך הסופי: כ-20 ס"מ, הגובה: כ-10 ס"מ. התרשמות כללית: הדגם לא קשה מדי לקיפול, רוב השלבים ברורים למדי ולא מסובכים לביצוע, אבל יש הרבה שלבים, והשפיצים האחוריים קצת בעיתיים. אני לא מרוצה 100% מהתוצאה, ורוב השפיצים האחוריים (שלבים 79 והלאה) הם יותר תוצאה של אלתור מאשר של מעקב צמוד אחר ההוראות. כמו כן, הדגם הסופי מכיל הרבה שכבות, כך לדעתי, מאחר ולא נקפל אותו מרדיד משי, נהיה חייבים להדביק את השכבות הפנימיות עם סיום הדגם, כדי לא לקבל דגם בעובי של מטר וחצי... אין ספק שקיפול הדגם מנייר של 10X10 מטר יהיה חוויה חד פעמית!
 
איזה יופי

גם אני חייב כבר להצליח, אני תקוע בשלב 79. גם התוצאה שלך וגם של געד נאור יפות מאוד.
 

ג ל ע ד א

New member
אני עדיין תקוע בשלב 21-23

לא נורא אני אדביק את הנייר הגדול, אחלק אוכל ושתיה, ו... גלעד
 

giladznaor

New member
שלב 23

1. פותחים את הדגם ע"י קיפול העמק של שלב 21 2. ממשיכים לפתוח כך שלא תהיה שכבה בפנים, תו"כ קיפול שיטוח איפה שמסומן בירוק. 3.בצורה כזאת. כעת סוגרים את הדגם, תו"כ יצירת שני קפלים חדשים שלא היו קיימים קודם, 4. שמסומנים בעיגול אדום. משטחים, וחוזרים בצד השני. בהצלחה.
 

ג ל ע ד א

New member
תודה, נראה שהצלחתי, ושאלות

1. בשלב 21 יש שני חיצים שמסבירים לי לשקע מבחוץ כלפי פנים, ואילו אתה בתמונה 2 מכוון במפורש לשיקוע מבפנים כלפי חוץ. האם יש טעות בשרטוט? 2. בשלב 1 כתוב ביפנית לחלק ל-9 את האלכסון. באיזה שיטה השתמשת? 3. באתר שנתתי למטה יש הוראות איך לחלק ל-2/9. לפי מדידה עם סרגל, יצא לי 1/9. האם נכון? 4. נראה לי שאני בכל זאת אחלק מזון ומשקאות ביום שלישי כי לא נראה לי שאני מסוגל את הדגם הזה (עדיין)
 
למעלה