זה מה שקורה למי שמתחיל לחקור על קבלה ומשיחיות

DANIAVNI

Well-known member
מה יקרה אם מחר אכנס לחדר כושר ואתחיל להרים משקולות שמרימים אנשים שמתאמנים כבר שנים ?

כנראה שאקרע לעצמי כמה שרירים בגוף וייגרמו לי נזקים פיזיים.
מתאמן מתחיל במשקלים קלים .

ככה גם כאן, קבלה זה משהו שמתחילים בו רק אחרי שלמדת את כל התורה על בורייה כולל יתר ספרי הקודש .

אתם תוקפים תחום שאתם לא מבינים בו דבר וחצי דבר, אני גם לא מבין רק שאני מכיר בחוסר הבנתי וידיעותיי בתחום .

Cranio

Well-known member
ככה גם כאן, קבלה זה משהו שמתחילים בו רק אחרי שלמדת את כל התורה על בורייה כולל יתר ספרי הקודש .

אתם תוקפים תחום שאתם לא מבינים בו דבר וחצי דבר, אני גם לא מבין רק שאני מכיר בחוסר הבנתי וידיעותיי בתחום .
קשקוש מקושקש

certified.woke

Well-known member
מן הכתבה לכאורה עולה כי מדובר בחולה (מאותגר נפש?).
חולה אינו אשם במחלתו, אלא אם כן הוא מתחלה.
טוב שאותר בטרם עשה משהו קצוני בלתי-הפיך.
אתורו שבועים, חי, לאחר העלמו - חסך ענויי-נפש ויסורים למשפחתו.
השווה למשל עם מקרה העלמו של גיא חבר ונסה לדמיין מה עבר/עובר על משפחתו של נעדר זה כ-28 שנים.

נטען כי חקר "כל מיני נושאים כמו קבלה ומוזיקה".
כל תחום מתחומי התענינות המין האנושי עשוי להיות ראוי למחקר באנתרופולוגיה, אך נראה כי הנעדר לא היה credited researcher.

העסוק בקבלה, בעקר למטרות חשוב הקץ ובׂא המשיח, נולד בסוף המאה ה-13 עם "גלוי" הזׂהר על ידי ר' משה דה-לאון מאוילה שבספרד.
הגלוי הסעיר את עולם היהדות המעונה והכָּמֵהַּ לגאולה...אך אין לו קשר לרשב"י.

הזהר הוא דוגמה בוטה לטקסט שהתקדש על אף שאין לו מסורת מסירה.
איש מגדולי ישראל של לפני 1286 לא הזכירו בכתביו או באגרותיו ולו ברמז.
איש מגדולי ישראל שלאחר 1286 לא ראה את כתב היד המקורי.
משה דה לאון לא הראה את כתב היד לאיש אך מכר דפים מועתקים בכתב-ידו מדפים של כתב היד שהחזיק, עליו טען שהוא של הרשב"י.
שליח מישראל, ר' יצחק דמן עכו, נשלח לחקור את משה דה לאון והגיע לאוילה ב- 1305, לאחר מות דה לאון.
הוא חקר את אלמנתו, אך היא טענה כי אין שום כתב-יד של רשב"י, וכי בעלה כתב הכל בעצמו.

ר' Berel Wein, חרדי אורתודוקסי ליטאי, איש "אש התורה", מדבר על אותנטיות הזהר ומסביר מדוע לא יתכן כי הזהר המוכר היום, נכתב על ידי רשב"י.
ארך ההרצאה 9:16 דקות בלבד...מאלף ביותר...

נערך לאחרונה ב:

ai27

Well-known member
זה באמת נשמע נחמד - העבודה כיפית, השכר גבוה, וכולם מקנאים בך

אבל בפועל אנשים מוצאים דרך לקלקל כל דבר טוב.
מנהלים משגעים אותך על שטויות.
חברים לעבודה מתעקשים על קטנוניות במקום לאתגר עם לימוד והפרייה הדדית
המון כסף נשרף על שכר דירה, למרות שתל-אביב בכלל לא מעניינת אותך (החלופה היא לגור רחוק או למצוא עבודה מחוץ למרכז)
ובמקום להמשיך ללמוד כל הזמן (כמו שהתרגלת עד סיום התואר) - אתה מרגיש תקוע בנישה פינתית

במצב כזה,
אם מפסיקים ללמוד פשוט מתחרפנים - כי לאדם שזאת ההנאה שלו - להפסיק ללמוד זה סבל
ואז מגלים שיש בארץ קבוצה גדולה של אנשים
שגם הם אוהבים ללמוד.

היום הוא כבר לא נראה ככה:

אלא ככה
1742140044536.jpeg

certified.woke

Well-known member
מדובר באיש הייטק בשם אור לנדאו מתל-אביב.שנעדר שבועיים.
סיפור פלילי מעניין.
אפשר שהטרחת המשטרה ומתנדבי החפושים במקרה זה יש בה משום פלילים, אבל אינני בטוח בכך.
אינני יודע איך זה בארץ בחיוג 100 למשטרה (או 112), אבל בארה"ב, שיחת שווא ל- 911 היא עבירה פלילית...

ai27

Well-known member
מה זה משנה? יש לו משכורת יפה.
למי שאין תואר - קשה למצוא עבודה אחרת שתכיר ביכולות שלו

וכל החלפת עבודה - מכה קשה במשכורת למשך שנה...
ומה קורה למי שמחליף עבודות בקצב גבוה יותר? תסכול

נערך לאחרונה ב:

דיברגנט חדש

Well-known member
למי שאין תואר - קשה למצוא עבודה אחרת שתכיר ביכולות שלו

וכל החלפת עבודה - מכה קשה במשכורת למשך שנה...
ומה קורה למי שמחליף עבודות בקצב גבוה יותר? תסכול
אין שום בעיה להחליף עבודה בהייטק וכל החלפת עבודה משפרת לך הן את התפקיד והן את השכר וממש לא מכה קשה.
בהייטק, החלפה כל שנתיים עבודה זה דבר שכיח ואין שום בעיה עם זה למעט באסה להתראיין כי כאשר אתה מתראיין אתה תמיד ה-|טמבל|

ai27

Well-known member
אין שום בעיה להחליף עבודה בהייטק וכל החלפת עבודה משפרת לך הן את התפקיד והן את השכר וממש לא מכה קשה.
זה נכון לרוב העובדים בהייטק - שיש להם תואר.
עובדים בלי תואר - זה עניין יחסית נדיר. הרי לעובד באיכות גבוהה - קל להשלים תואר תוך כדי עבודה.

ולמי שאין תואר - יש בעיה להחליף מקום עבודה.
לעומת בעלי תואר - הם נתקלים בחשדנות לגבי תיאור המשרה המדוייק, ולרוב זה מוביל לירידה בשכר, עד שהעובד מוכיח את עצמו.
בהייטק, החלפה כל שנתיים עבודה זה דבר שכיח ואין שום בעיה עם זה למעט באסה להתראיין כי כאשר אתה מתראיין אתה תמיד ה-|טמבל|
בהחלט - למי שיש תואר.
למי שאין תואר - התחלופה איטית בהרבה (כי הטיפוס בשכר הוא יותר פנימי, לאחר שהעובד הוכיח את עצמו).

פה מדובר על עובד בלי תואר שבתוך שנתיים החליף פעמיים מקום עבודה.
אז זה לא מפתיע שהוא היה מדוכדך

דיברגנט חדש

Well-known member
זה נכון לרוב העובדים בהייטק - שיש להם תואר.
עובדים בלי תואר - זה עניין יחסית נדיר. הרי לעובד באיכות גבוהה - קל להשלים תואר תוך כדי עבודה.

ולמי שאין תואר - יש בעיה להחליף מקום עבודה.
לעומת בעלי תואר - הם נתקלים בחשדנות לגבי תיאור המשרה המדוייק, ולרוב זה מוביל לירידה בשכר, עד שהעובד מוכיח את עצמו.
אתה עדיין בהייטק?
נראה לי שקפאת "קצת" במה שהיה ההייטק פעם,
היום יש הרבה עובדים בהייטק ללא תואר שמרוויחים מאוד יפה, יש גם כאלו שמרוויחים יותר מבעלי תואר.
היום יותר מסתכלים על ניסיון, מה עשית, מי שבא מהצבא מתקבל בזרועות פתוחים, או מי שעבד במקום אחר שעסק במשהו דומה למה שהחברה צריכה.
בהחלט - למי שיש תואר.
למי שאין תואר - התחלופה איטית בהרבה (כי הטיפוס בשכר הוא יותר פנימי, לאחר שהעובד הוכיח את עצמו).
מה שכתבת מתייחס בעיקר ל-QA ולחלק מאנשי תמיכה הטכנית ולא ל-R&D.
פה מדובר על עובד בלי תואר שבתוך שנתיים החליף פעמיים מקום עבודה.
אז זה לא מפתיע שהוא היה מדוכדך
לא התעמקתי במקרה שלו, אך מאוד ייתכן שלגביו אתה צודק, כי מי שלא מצליח לשרוד בעבודה לפחות שנתיים, יהיה קשה לו למצוא עבודה אחרת, מה גם שאצלו מדובר כבר ב-2 עבודות, בהנחה שהמידע שלך מדויק.

ai27

Well-known member
אתה עדיין בהייטק?
נראה לי שקפאת "קצת" במה שהיה ההייטק פעם
אני מדבר על מה שאני מכיר
אני מכיר תכניתני FIRMWARE ותכניתני FULL-STACK שזה המצב אצלם
היום יש הרבה עובדים בהייטק ללא תואר שמרוויחים מאוד יפה, יש גם כאלו שמרוויחים יותר מבעלי תואר.
סיפורים כאלו תמיד היו - השאלה היא כמה השכר הגבוה מחזיק כשהם עוברים מקום עבודה
מנסיון של אנשים שאני מכיר - הוא לא.
היום יותר מסתכלים על ניסיון, מה עשית, מי שבא מהצבא מתקבל בזרועות פתוחים, או מי שעבד במקום אחר שעסק במשהו דומה למה שהחברה צריכה
רק לעיתים נדירות שבהם הנסיון שלך קולע בדיוק למה שהחברה עושה.
בכל מקרה אחר - הם צריכים להסתמך על יכולת למידה עצמית - בידיעה שאין לך בכלל בסיס תיאורטי
מה שכתבת מתייחס בעיקר ל-QA ולחלק מאנשי תמיכה הטכנית ולא ל-R&D.
לרוב לא מתייחסים לטכנאי בדיקות או עובדי קו ייצור בתור הייטק
זה כח עזר - כמו שכח עזר ברפואה זה לא רופאים ואחיות
אני מדבר על פיתוח
לא התעמקתי במקרה שלו, אך מאוד ייתכן שלגביו אתה צודק, כי מי שלא מצליח לשרוד בעבודה לפחות שנתיים, יהיה קשה לו למצוא עבודה אחרת, מה גם שאצלו מדובר כבר ב-2 עבודות, בהנחה שהמידע שלך מדויק.
מקור המידע שלי זה חשבון LINKED-IN שלו (הוא לא כתב שם את המקום שהוא בדיוק עזב, רק את הקודם שהוא התחיל בו לפני פחות משנתיים)
זה לא בהכרח מייצג את היכולות שלו, אבל זה בהחלט מתסכל

למעלה