היתה של שמאלנית היתה של הבלגה ..כמו שקרה עכשיו...מי שדאג להביא את הבטחון לישראל שיהיה פה חיים נורמלים הוא הליכוד...לציבור יש זיכרון קצר...הוא התרגל לחיי הבטחון ..הוא שכח את כל יום שני וחמישי שהיו פה פיגועים תחת מדיניותם של מפלגת העבודה...בגלל זה הליכוד נבחר והוא באמת הביא לפה בטחון...אז מאז הוותרנות של אריאל שרון וממשכי דרכו הטרור רק עלה...מי שישלם את המחיר זה אנחנו בחיינו
מי שעשה זה הליכוד ..אריאל קיבל מנדט מהליכוד להלחם בטרור ואם ראש הליכוד אחר היה נבחר אז הוא היה עושה בדיוק אותו הדבר...אז הליכוד הביא את הבטחון ...ואריאל שרון רק החמיר את הבעיה והיום אנחנו רואים את תוצאותיה שמדיניותו התחיל מהתנתקות,וותרנות,והמשך התכנסות, ...אתה תראה שהאמון של העם יחזור לליכוד ..כי לפני שעושים בכל נושא אחר תעסוקה בריאות חינוך צריך קודם בטחון ואת זה הליכוד ורק הליכוד יכול
ואריאל עם ההתנתקות שלו רק הרס את בטחון המדינה ...עם כל הכבוד שהוא נלחם במלחמות ישראל ..עכשיו הוא רק נכנע לטרור העביר שטחים לאל-קאיידה בשטחים וחוץ מטרור המדיניות שלו לא הביאה כלום..זה ההבדל בינו לבין ביבי אתה תראה שתבחירות הבאות קדימה כבר לא תהיה בראש
מה קדימה מעניינת עכשיו, כאילו שאני מקבל תמורה אישית מזה שהיא תהיה בראש או לא תהיה בראש
כל שאני מבקש או שתפסיק לחרטט ותודה שבזכות מרכז הליכוד והח"כים לשעבר גורולובסקי, חזן וגבריאלי נחליאלי - יצאנו ממציאות בטחונית קשה של 453 הרוגים בשנת 2002, אל תקופה בה יש 52 הרוגים - 2005. תודה לגורולובסקי, חזן וגבריאלי נחליאלי
גם אני לא הייתי מאושר מזה שהיו חברי כנסת מטעם הליכוד שהם מבזים את המפלגה..אבל תראה לי מפלגה שאין בה ליצנים? ועמיר פרץ הזה ..בדיחה אחת מהלכת ואותו אנחנו שמנו שר בטחון...כאילו בקדימה חשבו וחשבו בוא נראה מי הכי הבנאדם הכי לא מוכשר והכי לא מתאים לתפקיד שר הבטחון אותו אנחנו רוצים ויש לי בעיה עם קדימה לא רק ברמת הביטחון ..אלא במדיניות הכלכלית שלה שדואגת לעשירים וכל המעמד הבנוני -נמוך סובל...כל הקטע של שרים בלי תיק ..כל הקטע של משרדי ממשלה שמבזבזים מליוני שקלים ללא שום תועלת..קדימה בראשות אולמרט הופכת את המדינה ליותר ויותר למקום שמגעיל לחיות בו...אולמרט לא מזמן דיבר שהוא רוצה לעלות לפה עלייה יהודים מחו"ל ..הלוווווווו קודם תטפל בכל המסכנים והרעבים שיש במדינה ..לאן תעלה אותם שהם ירצו בחזרה לברוח מפה??? העיקר לעלות אותם בעוד שיש אתיופים שהמדינה מתייחסת אליהם כאל עבדים שאפשר להתעלל בהם וזה רק בגלל צבע עורם...כבר אמרתי שזה מדינה שמגעיל לחיות בה ??
סה"כ דיברתי על כך שלאריאל שרון אין שמץ של קשר למעבר מ-450 הרוגים ישראלים לשנה ל-50 הרוגים ישראלים בשנה ממעשי טרור, אלא בכלל לחברי מרכז הליכוד, לחברי מזכירות הליכוד ולח"כים המצטיינים (שמרוב היותם פופולריים הוזכרו בתקשורת יותר מכל ח"כ אחר) - מיכאל גורולובסקי, יחיאל "המוח" חזן וגבריאלי נחליאלי.
אבל אין לי טענות לאריאל שרון, הוא נכנס לתקופה קשה ולא הוא זה שאחראי לה. המבחן שלו היה בכך שהוא הביא אותנו ממספרים כאלה, לירידה הדרגתית ב-2003 וב-2005 עד ל-52 הרוגים ב-2005. אגב, אם לא הבנת, רוב התגובה שלי אליה הגבת הייתה צינית (אינך באמת מאמין שחברי מרכז הליכוד וחברי מזכירות הליכוד הם אלה שאחראים לירידה המדהימה הזאת במספר ההרוגים ממעשי טרור..).
בשנה קשה זו, מבצע חומת מגן היה מבצע קשה שאמנם גרר אחריו אבדות רבות אבל מפירותיו של המבצע אנו נהנים עד היום. אני גם שם לב שאתה בוחר להשוות נתוונים רבים לנתונים ב2002 שזו לא חומה גדולה לאור המצב הביטחוני- מדיני העדין שהיה באותה שנה, עלייך לציין זאת כשאתה משווה נתונים לשנה זו.
השוואה אני חושב שנתתי רק כאן (לעומת שנת 2005). מעבר לזה, השתמשתי בנתון זה לאחרונה כשטענתי שאין אנו רוצים לחזור לתקופה נוראה זו, למרות המציאות הקשה הנוכחית של הקסאמים בשדרות ושאר יישובי הנגב הצפון-מערבי ועוטף עזה.