זה מה ששונאי ישראל עושים בחיפה

Azazel

New member
מזוויע. אבל האמת היא שלהבדיל

ממך, שרוצה להאשים את האוכלוסיה הערבית בישראל (כי את גזענית), אני די בטוח שהמבצעים היו יהודים כשרים למהדרין. זהו נראה כמעשה בסגנון צעירים מהזרם האנארכיסטי (שבארץ הוא הרבה יותר קיצוני ממקומות אחרים בעולם, ד"א). האנארכיסטים בארץ הם תנועה מאוד בעייתית, במיוחד כי היא לא בדיוק אנשים רציונאליים (להבדיל מחבריהם ברחבי העולם, עוד פעם, חוץ מקומץ מטומטם) אני לא מסכים עם האנראכיסטים לא ברמה הסוציו-אקונומית, ולא ברמה המדינית. לגבי הrebels without a clue האלה שמתיימרים לייצג את האנארכיסטים, הרי הם בושה וחרפה לזן האנושי.

shay or eli

New member
בכלל לא יותר קיצוניים מבחו"ל

דווקא מקריאה של חומר אנרכיסטי מהארץ והעולם אני יכול לומר שאירגונים כמו "מאבק אחד" או "אוכל במקום פצצות" בהחלט מייצגים את הקו הבינלאומי של אנטי-גלובליזציה אנארכיסטית. פרובוקציות כאלה מאוד נפוצות בתנועה האנארכיסטית, לדעתי הן לא עוזרות בשום צורה אבל גם לא מזיקות. פשוט ברוב העולם הסוגיות שונות מאשר בארץ, פה הכיבוש הוא סוגיה מאוד בוערת ובשאר העולם מדיניות החוץ תופסת פחות מקום מאשר המדיניות הכלכלית. וגם בארה"ב ובריטניה היו מחאות לא פחות קיצוניות של אנארכיסטים נגד המלחמה, לטוב ולרע. ואם אתה מדבר על הפאנקיסטים "המאגניבים" שעונדים שרשראות של " -A- " , גם להם יש מקבילים בעולם. ולא הייתי מכנה אותם "אנארכיסטים".

Azazel

New member
התייחסתי ל-2 התופעות.

גם למפגרים יותר וגם למפגרים פחות.
אני מכיר אנרכיסטים מארה"ב. הם אנשים הרבה יותר רגועים, נורמליים, ומדברים ללא קלישאות ו"משפטי מחץ", גם לגבי פוליטיקה, דבר שהרגשתי כאשר דיברתי עם אנארכיסטים ישראלים. להמשיך את הנושא המקורי, אני די בטוח שזו הייתה פעולה של אחת משני הקבוצות האלו, ולא ונדליזם פרובוקטיבי ע"י ערבים. באופן כללי, אני חושב שהתאוריית החופש לא מתאימה לסוציאליזם, ולא מתאימה לשום דבר, באופן כללי, אבל זו דעתי. (אני לא אתנגד לדיון בנושא).

shay or eli

New member
אני אישית לא הרגשתי בזה

לא הרגשתי בשוני רב בין שיחות עם אנארכיסטים ישראלים (פנים אל פנים) ושיחות עם אנארכיסטים אמירקנים (באינטרנט). אם כבר, הישראלים עשו עליי יותר רושם. כניראה שזה תלוי באנשים שעמם דיברנו ולא עם כל התנועה. בכל אופן, יש אופציה שזוהי עבודתם של "מאבק אחד", אבל יש גם אופציה שלא.

Azazel

New member
כנראה שכך.

אני למשל מסתכל על התגובות של המכשפה האדומה, ולא מוצא לי ולה שום דבר משותף.

למעלה