זה מטריד אותי כבר מיום חמישי

זה מטריד אותי כבר מיום חמישי

שימו לב הסיפור הבא הוא קצת מורכב: לפני שבועיים בערך סיפר לי א' מהעבודה שלי כי עומדים לפטר עובדת מסויימת. המנהל שלנו גילה לו והוא גילה לי והשביע אותי לא לגלות לאף אחד. בנוסף הוא הוסיף וביקש שאני לא אגלה אפילו לאחר הפיטורים את עצם העובדה שהוא ידע על כך לפני. כי דבר זה יכול לעלות לו בפיטורים. 4 ימים לפני הפיטורים פקידה של המנהל גילתה מסמך בו כתוב על הפיטורים הצפויים. היא גילתה לי והשביעה אותי לא לגלות על כך לא'. (להזכירכם, א' ידע וגם אני). בנוסף היא גילתה ל-2 אנשים נוספים. אני גיליתי לא' שהפקידה גם כן יודעת על דבר הפיטורים הצפויים. בדיעבד כדי שידע שזה לא יצא ממני. הוא ביקש ממני למסור לה בעקיפין לא לדבר על העניין עד לאחר הפיטורים. ביום הפיטורים, הוא אמר לה בצחוק מאיפה היא יודעת על הפיטורים שרואים עליה שהיא יודעת ומשקרת. היא ניסתה להסתיר ולהמשיך לשקר. אבל הוא סיפר לה שזו היתה שטות לספר. ושלמעשה גם אם היא מצאה מסמך היא היתה צריכה לשמור את המידע לעצמה. הפקידה הבינה שמישהו מבין אלה שהיא סיפרה להם לא אמין. וניסתה לגלות מי סיפר. אני כמובן הכחשתי. וזרקתי את זה על מישהי אחרת שהיא גילתה לה. כנראה שהיא לא מאמינה לי כי היא כבר מיום חמישי לא מדברת איתי. מצד אחד לא אכפת לי, כי אני חושבת שהיא נגע רע ובחורה שהורסת יחסים טובים בעבודה. מצד שני, יש לה כוח מאוד גדול. המנהל מאוד אוהב אותה והיא יודעת את זה.ובקרוב מאוד היא תקודם לתפקיד בכיר יותר במערכת. אני לא רוצה להסתבך איתה. אני לא רוצה להיות בקשר איתה. אני לא רוצה לחשוש למעמד החברתי שלי בעבודה. אני לא יודעת מה לעשות. זה מטריד אותי....

לפי דעתי

תאמרי לא' שאם הוא לא יגיד לפקידה שהוא ידע לפני, את תגידי לה! כי בסך הכל הוא אשם. מצד אחד הוא משביע אותך לא לספר, מצד שני הוא מקנטר את הפקידה כך שהיא מבינה שהוא יודע שהיא סיפרה.... הוא חסם אותך מכל הכיוונים. אז שהוא יתקן את המצב, ולא תספרי לפקידה שהוא כבר סיפר לך.

למעלה