זה ממש לא מדעי

xbuffalomen

New member
זה ממש לא מדעי

ומכיוון שמדובר בהתרשמות בזק אולי גם לא נכון. הרושם המידי שעלה בי מהביקור בטורונטו קנדה זה שבקנדה בני אדם חשובים יותר מכסף.

debby12

New member
מנהל
וזאת להבדיל ממקום מושבך הקבוע?

<ת'אמת, לא יודעת באיזה חלק של ארה"ב אתה מתגורר>

באופן כלי אני תמיד מוצאת את קנדה מסבירת פנים. לא יודעת לגבי כסף

xbuffalomen

New member
אישית התמזל מזלי - אני מתגורר באמצע

שום מקום וכסף ממש לא משחק כאן תפקיד אלא למילוי צורך הכרחי. הכוונה הייתה להתייחסות המדינה לאנשי השוליים שלה

xbuffalomen

New member
לא זוכר במדוייק אבל למשל שכל מי שמרוויח פחות מ 70 אלף

דולר (קנדיים) מקבל מימון לפרי-סקול , ביטוח בריאות זמין לכולם (כן אני יודע שהוא נחשב פחות זמין למימוש בגלל עומס) ועוד שורה של "הטבות שוליים" כגון חוזה שכירות שנותנות העדפה לחלש

לא קבענו כבר שלא היית ממש בטורונטו?

כל בערי הלווין והערים המרוחקות יותר. משקיעים יותר באנשים. זה נחמד.
אני מבקרת אצל הבן שלי, שגר עם משפחתו ב עיר אונברסיטאית מקסימה מרחק שעה מהעיר הגדולה. תענוג. הלכתי עם הילדים לספריה. כל כך שונה מהספריות העירוניות בטורונטו, הספרנים מכירים את הרגלי הקריאה של הילדים, הילדים יודעים בדיוק היכן נמצאים הספרים שהם אוהבים לקרוא. מסתדרים לבד לגמרי, גם הקטן בן החמש. תמיד ינהלו שיחה עם עובדי המקום. במרכול, גדול, מלא כל טוב, אתה פוגש אנשים מכל שכבות האוכלוסיה. תמיד מקדימים לך שלום, תמיד מחייכים. וכשאני שם עם הילדים, ישר מקשרים ושואלים מה שלום ההורים, ומקווים שהכל בסדר. אפילו במסעדה אליה נכנסנו אחרי יום עמוס. סיפרו לנכדה שלי שאיזה כיף המנה שהיא כל כך אוהבת חזרה לרגל החגים. בטורונטו, זה לא היה קורה.
בהחלט שינוי באיכות החיים.

randomwinds

New member
זה לא מדעי. זה פילוסופי.

חברה שנוטה לסוציאליזם - שמה את ה'סוציאל' בראש
חברה שנוטה לקפיטליזם - שמה את הקפיטל בראש
קפיטל הוא ההון ש(אמור להיות) מושקע חזרה בכלכלה.
לקפיטל אין מאווים או רצונות אבל יש לו בעלים. ולהם יש.
ואידך - פירושא הוא

למעלה