זה מצב מבאס, כאילו אין לי בכלל הורים.

zohar175

New member
זה מצב מבאס, כאילו אין לי בכלל הורים.

הי מה העיניינים?! ההורים שלי התגרשו כשהייתי בת 9, לפני הרבה זמן. (כיום אני בת 17). לפני בערך כשנה וחצי אבא שלי התחתן מחדש ועבר לגור עם אשתו והילדים שלה. מאז, אני מרגישה שהוא אגואיסט, כלומר.. הוא לא מתיחס אלי, שאני מדברת איתו בטלפון אז היא חייבת לשמוע את השיחה ואם אני מבקשת ממנו משהו אז הוא צריך "אישור" שלה, הוא נוסע איתה לחו"ל מלא. (בחודשיים האחרונים - 6 פעמים). והקטע, שזה לא היה כזה מפריע לי, אם היה לי את אמא שלי לסמוך עליה. אבל אמא שלי ואני רבות נון-סטופ, היא כל הזמן צועקת עלי, מאשימה אותי שאני לא עוזרת לה, שאני לא עוזרת בבית,.. היא מקללת אותי וצועקת שהיא כבר מתה שאני אעזוב את הבית כדיי שהיא לא תצטרך לראות אותי יותר. היא טוענת שיש לה רק בת אחת (אחותי) ושהיא כאילו מושלמת. אני לא אוהבת להיות בבית, אני לא רוצה לחזור הבייתה שאמא שלי נמצאת, אני מסתגרת בחדר. אין לי למי לספר מה שעובר עלי, אני מממנת את עצמי - לימודי נהיגה, ספרי לימוד, בגדים שאני קונה, במקרים קיצונים גם אוכל אני קונה לעצמי, וכדומה. (כי אף אחד מההורים לא מוכן לתת לי ושאחותי ואמא שלי יושבות יחד היא לא מוכנה שאני אשב איתן.). כשאמא שלי ואני במצב טוב, אז איכשהו אנחנו מדברות ואני יכולה לספר לה אם היה לי מבחן באותו יום, לדגומה. אבל היא תמיד טוענת שאחותי טובה ממני, ושהיא מתה שאני אצא כבר מהבית כי אני רק מעיקה עליה. אני מרגישה חנוקה, אין לי לאף אחד ללכת אליו (יש לי את חבר שלי אבל הוא לא יכול בדיוק להבין מה קורה לי) ואני מתה לעוף מהבית ולשכוח שיש לי משפחה כזאת מטומטמת ואמא כזאת משוגעת ואבא שחי בעולם מושלם משלו! מה אני עושה?! איך אני ממשיכה הלאה?! איך אני שורדת את הקיץ? החופש הגדול?! איך אני שורדת עד גיל 18 בבית!?!? זה מעצבן, זה נהיה גרוע מיום ליום. אנחנו פשוט לא מדברות, בכלל לא.

לגמרי לא ברור לי

למה הורים לא מבינים שיחס גורר יחס, שאיך שהם מתנהגים אלינו, משפיע על איך שאנחנו מתנהגים אליהם, כן - ברור שאני בעד כיבוד הורים, זה עדיין לא מצדיק שהורים יכאיבו פיזית ונפשית לילדים שלהם. האם הורייך אינם מבינים כי הם מרחיקים אותך מהם, כשהם יבינו את זה, זה יהיה מאוחר יותר, הם יגלו את זה, כי החיים סימטריים, וכשהם יזקנו, ויהיו זקוקים לעזרתך, הם לא יבינו למה את רחוקה נפשית ופיזית מהם, וזה יהיה מאוחר מדי, הם מפסידים אותך. איך שורדים? או שמתחייסים לזה כאל גל גדול, ומחכים לגיל 18 כדי לצאת מהבית. או שמוצאים פתרון, סבא/סבתא, דוד/דודה, ובמקרה קיצוני - פנימיה טובה שבה תסיימי תעודת בגרות בצורה הכי טובה. והכי חשוב העתיד, שעבדי שתלמדי ובמיוחד שתקימי משפחה אוהבת וטובה ולא תחזרי על השגיאות של ההורים שלך, ותתני לילדים שלך אהבה. חיים רק פעם אחת.

zohar175

New member
יש לי התלבטות...

אני לומדת עכשיו בכיתה י"א, הלוואי והייתי יכולה להריץ את הזמן קדימה ישר לגיל 18, האם יש אפשרות לעבור לפנימיה ולהמשיך ללמוד בביה"ס הרגיל שלי?!

morkie20

New member
קודם כל- ../images/Emo24.gif

אכן מצב לא פשוט... :( ובאמת, אף אחד מהחברים שלך לא יכול להבין.. גם אם הוא ירצה.. זה קשה כשהבית, המקום שאתה אמור להיות מוגן בו, זה המקום שעושה לך רע, שאתה רוצה לברוח ממנו. תראי, לבד את לא. כי תמיד יש למי לפנות, אבל אני חושבת שאם תצליחי ליצור מצב שאת הרבה מאוד לא בבית, אני מדברת על מצב שאת רק חוזרת לישון וגם זה לא תמיד, אולי אמא שלך תבין שיש לה עוד ילדה, והיא שם, למרות שהיא מתעלמת מזה. הכוונה היא להיות הרבה אצל חברים, גם אלה שלא יודעים על המצב, להיות הרבה אצל החבר, לעבוד.. את לא צריכה להוכיח לאמא שלך כלום! זה כולו ההפסד שלה! והיא תתחרט על זה, ובגדול, גם אם זה לא נראה ככה עכשיו. יש לך את הבגרות שלכל החברים שלך אין.. וזאת עובדה. תנצלי את זה! אני לא מכירה את אמא שלך, אבל אולי מכתב, פוגע ככל שיהיה, שתאמרי בו את כל מה שאתה חושבת עליה, על הילדות שנהרסה לך, על זה שאין לך במי לבטוח, אולי כן יעשה לה משהו. שווה לנסות, כי אין יותר מדי ברירות. חוצמזה, את עוד מעט בת 18, אוטוטו בחוץ! שיהיה לך המון בהצלחה, אנחנו תמיד פה כדי להקשיב...

zohar175

New member
לתקן את היחסים זה לא יעזור...

מכתב - כבר ניסיתי בעבר, זה סתם עצבן אותה עוד יותר ורבנו על זה עוד יותר. היא טענה שאין לי זכות לאמר לה את הדברים הללו, שזה לא נכון וכדומה, את הדברים הרגילים. אני כבר לא רוצה לנסות.. הקטע הוא, שזה תמיד היה ככה, אבל תמיד היה לי את אבא שלי לברוח אליו. עכשיו, את זה גם אין לי. הלוואי והייתי יכולה פשוט לברוח, נגיד לא להיות פה בחופשת הקיץ מתחילת שנת הלימודים להתחיל בפנמייה. אני עובדת במלצרות, אני מבררת על עבודה בערים אחרות בארץ למשך החופשה, ובכלל על עבודה אפילו בחו"ל. העינין הוא, שזה היה ככה מאז שאני זוכרת את עצמי בגיל 13-14, אבל ככל שאני גדלה זה נהיה יותר גרוע.ברוך השם ואני יוכל לעזוב בגיל 18. פשוט אין לי כוח לאמא שלי, אני רוצה להתנתק ממנה, אני רוצה שהיא פשוט תעלם, אני לא רוצה שהיא תהיה בחיים שלי שאני אגדל. (לפעמים היא טוענת שככה סבתא שלי, אמא שלה, הייתה גם מתנהגת אליה, אבל זה ממש לא מזיז לי ולא נראה לי צודק, או תרוץ, לכך שהיא ממשיכה בזה). אהה, ותודה לכולכן. :)

morkie20

New member
היי

שמעתי שבדיוק עכשיו נפתחה ההרשמה לפניומיות בארץ.. ויש כמה מעולות! אם את בקטע של אומנות, יש את בויאר וכו'... ויש מלא כפרי נוער ופנימיות אחרות, עם אחלה אנשים! בהצלחה!

zohar175

New member
בררתי

תודה. בררתי בקשר להדסים וכנראה זה מה שאני אעשה.

morkie20

New member
אחלה בחירה!

אגב, חוץ מכל העניין שפנימייה זה בריחה בשבילך, אני באמת חושבת שזה חוויה מדהימה לגור בפנימייה.. שקלתי בעצמי כבר כמה פעמים! שיהיה לך המון בהצלחה, ותהני מזה!

תרגישי כאן בבית גם בהמשך

את יותר ממוזמנת להצטרף אלינו ולעזור גם לאחרים. בהצלחה ושיהיה לך טוב - מכל הלב!

zohar175

New member
תודה רבה

באמת שתודה על העצות והתמיכה. זה הרגשה מאד טובה לבוא ולמצוא פה אוזן קשבת ומי שמבין. אני אחזור ובאמת שאשמח לעזור גם למי שיהיה לו בעיה.. תודה :)

היי זוהר

תראי, המצב שלך באמת מצב מאוד קשה. בהרבה מאוד בתים ומשפחות, בנות רבות עם האמהות שלהן. אבל במקרה שלך, כשאמך חושפת בפנייך את המחשבות שהיא טוענת שאחותך טובה ממך, זה מצב לא טוב. דבר ראשון, את יכולה להתלונן עליהם במשרד הרווחה (אם אני לא טועה קוראים לזה כך) בקיצור, במשרד לשלום הילד או מה שזה לא יהיה, כי מבחינה חוקית- חד משמעית, הורים חייבים לדאוג (כלכלית וביתית) לילד שלהם עד לגיל 18. אם עוד אין לך 18, הורייך חייבים בראש ובראשונה לדאוג לך לאכול, ולמקום טוב לישון, במקרה שלך יש לך בית. וחדר לבד, שגם זה טוב. אם את מרגישה שאת לא שורדת, נסי לדבר עם אחותך (המוצלחת כבייכול) ועם אמך. נסי להוציא אותן משגרת החיים שקבעה ש"זוהר תמיד בחדר, בצד, לבד, זוהר ככה וזוהר ככה" זה לא הולך ככה! אם יש לך מספיק כסף ואת רוצה להשתמש בו, תוציאו אותו על בגדים וכדומה. אבל אם את לא רוצה, אז את יכולה בהתחלה לבקש מאימך שתנהג אלייך אחרת, ולא, את יכולה ללכת להתלונן ולקבל את זכויות הילד בבית. בהצלחה מתוקה... (אשמח אם תספרי אם התוכנית עבדה)

varui

New member
אבא ואמא

אם את רוצה להיות בקשר טוב אם אבא אני הייתי מציעה לך לתפוס אותה לשיחה מאוד ארוכה לשאול אותה מה הוא רוצה עכשיו אחרי שהוא היתחתן האם את יכולה לסמוך עליו בקשר לאמא שלך אני הייתי מציעה לך לעשות אותה דבר אבל להדגיש למה היא אוהבת יותר את אחות שלך אבל פחות כך אני הבנתי אותך ואני רוצה לציין בגיל 18 לא יפתרו לך את כל בעיות שלך אם את רוצה לעבור לגור לבד אני כרגע לא מציעה לך כי אהייה מאוד קשה להיתקיים כלומר את עכשיו לומדת אומנם את יכולה למצוא עבודה בנוסף אולי אחרי גיוס את יכולה לבקש להיות בבסיס סגור אז אולי אהייה יותר קל לבמחינת אמא שלך

למעלה