לשיריתה-אוטיזם במשפחה
המשפחה שלנו קטנה. אמא, אבא, אחי גיל ואני. אחי היה אוטיסט גבולי ואף אחד לא ידע לאבחן זאת, הוא למד בבי"ס רגיל, היה מנודה ואני התביישתי בו. אמא שלי זה כבר ברור גם סובלת מאותה תסמונת ויש לה קשיים רבים, ואפילו האחיין שלי שהוא בן 15 היום לא טופל. זה הגיע למצב שהוא הגיע לאבחון של כף היד, ושם גילו שיש לו בעיית תקשורת, שהוא בדיכאון במצב קרוב להתאבדות. הסיפור קשה, בעיקר בגלל שההורים לא היו מוכנים להתמודד,ולא קיבלו את זה שלילד שלהם יש בעיה.(אז מה אם הוא מוזר קצת) וכשהציעו להם לשלוח אותו לחינוך מיוחד או כיתה קטנה, הם ברחו מהעיר, עברו לגור במושב וכל זה רק על מנת לא להגיע איתו לחינוך המיוחד. היום התוצאות ניראות לעין. הייתי רוצה לעזור לו ואני לא יודעת איך. הוא לומד בבי"ס תיכון רגיל, ילדים מתנכלים לו, צוחקים עליו, מכים אותו. משפחתו של האחיין שלי גרה בעיר אחרת והיה עליו לעבור לכאן, אלי או לסבים שלו, כדי ללמוד בבי"ס חדש, מכיוון שבבי"ס הקודם כבר לא יכל ללמוד (בגלל התנכלויות חברתיות) כל זה היה בהמלצת פסיכולוגית שבכלל הציעה לו לעזוב את הבי"ס, להפסיק ללמוד, עד שיעבור ללמוד בעיר אחרת הרחק ממשפחתו הקרובה. הילד הזה מבריק וכואב לי שלא מצליחים בקלות לראות את זה. ולצערי הוא סובל מאוד. הצעתי לו שיבוא לגור אצלי, רציתי לשלב אותו בבי"ס מבלי שירגישו, לארגן טיולים לכיתה, להזמין חברים וכול', אולי זה לא היה מצליח, מכיוון שזה כבר די מאוחר, אבל היה רצון לנסות. זה לא קרה וחבל. זה בקטן, אחי זה סיפור יותר קשה. אף אחד לא שחרר אותו מבי"ס בגלל התנכלויות חברתיות, ואפילו אחותו התביישה בו. הוא המשיך לחיות התחתן עם אישה מקסימה, שבזכותה נשאר בחיים עוד 20 שנה. וזהו... האחיין שלי אני גיליתי את הבעיה של הבן שלי, בגלל שהבנתי שהסימפטומים שהיו בעבר לאחי ולאחייני, (למשל הבחירה שלו היתה לשבת בגנון לבד, כל הזמן לבד ואם מישהו היה מתקרב אליו, הוא היה צורח צרחות אימה.) כשהבנתי שאלו אותם דפוסים, מיד הזמנתי את אחות טיפת חלב שתיצפה בו, ומאז ועד היום אנחנו יודעים שיש בעיה, אנחנו יודעים שאפשר לטפל בה, ואנחנו מתקדמים כל הזמן.