אני יכול להעיד כעצמאי שבחודשיים-שלושה האחרונים יש מבול של פניות מלקוחות. כמות כזאת שאני לא זוכר כבר שנים. את רובם נאלצתי לדחות מחוסר בעובדים (אין צורך לעזור לי למצוא מתכנתים. אלא אם כן יש בקהל מתכנתי node full stack מנוסים שרוצים לבוא לפרוייקטים של כמה חודשים).
בכל מקרה, כולנו ב100-120% כרגע ומנסים לדחוס בכל דרך אפשרית.
יש לזה כל מיני הסברים. אחד הלקוחות, אדם שאני מחזיק ממנו מבין בענייני שוק (היה איש פיננסים בכיר בכל מיני קרנות) אמר שהרבה פרוייקטי תוכנה שמטבע הדברים מציעים ללקוחות שירותי און ליין כלשהו העלו את הפיתוח להילוך גבוה בגלל הקורונה. פתאום לקוחות חייבים דחוף לעלות לאוויר עוד פיצ'רים, שירותים בענן שקיבלו "בוסט" של משתמשים תובעניים שעברו לעבוד מקוון, וכו'.
יש גם עוד תופעה של יזמים שמרגישים שעכשיו זה הזמן להכות בשוק: כבר פנו אליי פרוייקטים בתחום הרפואה המקוונת שרוצים "להוציא את המוצר דחוף", פרוייקטים בתחום המשלוחים והלוגיסטיקה, איקומרס וכו'.
ובצד ההיצע, יש עיוותי שוק לא צפויים. חבר טוב שממש רציתי שיבוא לעשות פרוייקט אמר לי באדישות שהוא מקבל אבטלה עד יוני 2021 אז למה לו למהר? בנתיים הוא יושב בבית ועובד על איזה סטארטאפ עם חברים. הוא אגב פוטר מהעבודה האחרונה שלו כמה שבועות לפני הקורונה ולגמרי בלי קשר לנגיף אבל אם לא היה את הדמי אבטלה המשופרים, הוא כבר מזמן היה אצלי או אצל מישהו אחר כותב קוד.
בקיצור, מה שקורה בשטח זה שלפחות בתחומי הפיתוח האפליקטיביים יש מלא עבודה. זה לפחות מהצד שלי וגם אצל 4-5 קולגות-שותפים שבדקתי איתם וגם הם עמוסים מעל ומעבר.
מה יהיה בעתיד אין לדעת.