זה נכון מה שאומרים?

עוסמים

New member
זה נכון מה שאומרים?

שברגע שנכנסים לתחום מסוים בעבודה סוציאלית ועובדים בו כמה שנים, מאד קשה לעבור אחר כך לתחום אחר?

yoyo191

New member
התחושה שלי שלפעמים

לפעמים יותר קל לקבל עו"סים ללא ניסיון בכלל בגלל הדבר הזה. כשרוצים לעבור תחום, זה עולה בצורה משמעותית בראיון עבודה ובודקים למה יש רצון לעשןת את השינוי. אבל אני מאמינה שאם מתעקשים אפשר לעשות את המעבר.

זה בודאי עולה בראיון, אבל

זה באמת מפריע? אני יכול להבין אם יש למעסיק חששות בגלל חוסר נסיון של מועמד, אבל לא לקבל לעבודה בגלל נסיון בתחום אחר??? אני צריך הסבר.

נומנומ1

New member
יש בזה משהו

קצת קשה לעבור תחום, חוץ מלחברות סיעוד, או בדירוג נמוך

עוסמים

New member
איש מקצוע שאני מאד מעריכה

אמר לי כשסיימתי את הלימודים לשקול טוב טוב באיזה תחום אני רוצה לעבוד ולא לקבל כל עבודה "בגלל המצב", כי אחרי שאתמקצע בתחום מסויים יהיה מאד קשה לעבור לתחום אחר, אם ארצה בכך. הוא אמר שבד"כ "נתקעים" בתחום וכמעט בלתי אפשרי לעבור לתחום אחר. בסופו של דבר נכנסתי לתחום שרציתי ועניין אותי (אחד מכמה), אבל אני שואלת את עצמי אם בעוד כמה שנים ארצה לעבור לתחום של בריאות הנפש (למרפאה קהילתית למשל, כדי לצבור ניסיון קליני יותר לקראת עבודה בפרקטיקה פרטית), יהיה לי קשה יותר להתקבל (בתור עו"סית שעבדה כבר כמה שנים בתחום הסמים), מאשר עו"סית צעירה שסיימה עכשיו את הלימודית ועשתה הכשרה במרפאה כזו (מי שהייתי לפני חצי שנה, בעצם).

עתליה9

New member
חבל לי ומוזר לי לשמוע את זה

הרי כל הזמן מציינים שאחד היתרונות שיש בעבודה סוציאלית זה שהתחום כל כך מגוון ואת לא כבולה לנישה אחת ספציפית.

SuperGirl 25

New member
נכון, את לא כבולה וגם לי מוזר לשמוע

זאת. אולי יש מעסיקים שמעוניינים בעובדים טריים/צעירים, כדי שיוכלו "לעצב" אותם, אבל כל אחד בעצמו יודע האם יוכל לעבור לתחום אחר או לא, כמו גם איזה תחום מעניין אותו...

reuthal

New member
אם יותר קל לעו"ס חדשה אז למה אני לא

מצליחה למצוא עבודה? כשאני כבר מוכנה לקבל כמעט כל דבר???

dardara

New member
שבוע טוב לך ולכולם ,את יכולה בהחלט

למצוא עבודה אם טיפה של מאמץ אמנם באיזור שלך יש תחרות גולה אבל אם שיווק נכון ואנטנסיבי בהחלט תצליחי בהצלחה וספרי לנו כשתמצאי

yoyo191

New member
נכון

העבודה הסוציאלית היא תחום מאוד מגוון ונכון שזה אחד היתרונות שלו אבל, יש קושי ברגע שיש התמחות בתחום מסוים לעבור לתחום אחר. בקבלה לעבודה יעדיפו את זה עם הניסיון בתחום אפילו שהוא מועט יותר ואפילו שהוא בהדרכה או משהו דומה לזה.

עוסמים

New member
אבל למה?

הניסיון בתחום הקודם מאיים על התחום החדש? אני לא מבינה..

וגם אני עדיין לא מבין.

למה שניסיון קודם בתחום מסויים יהווה מכשול לקבלה לעבודה בתחום שונה? מישהו יכול להסביר?

SuperGirl 25

New member
לא מדוייק

אין שחור/לבן-יש מעסיקים שיעדיפו עם ניסיון ויש שזה בכלל לא ישחק תפקיד. זה מאוד תלוי.

למעלה