זה נכון שכשהיוגורט 0% שומן הסידן לא נספג ?

זה נכון שכשהיוגורט 0% שומן הסידן לא נספג ?

תזונאית של קופת חולים זרקה את זה לאוויר ונעלמה...האם זה נכון ? האם זו הסיבה למספר המצחיק של 1.5% שומן במוצרי חלב ? העיקר שזה לא יהיה 0% כדי שהסידן לא לא ייספג ?
 
מדובר בעיוות של כמה דברים נכונים

לכדי יצירת מיתוס שאינו נכון. סידן זקוק לויטמין D כדי לשפר את ספיגתו. ויטמין D זקוק לשומן כדי להיקלט מהמזון. אבל, ויטמין D גם נוצר בגוף כתוצאה מחשיפה לשמש ולא מגיע רק מהמזון, וסידן לא זקוק לויטמין D באותה ארוחה איתו כדי להיספג. כך שבקיצור, אין שום בעיית ספיגת סידן במוצרי חלב 0%.
 

d a p h n a

New member
לעומת זאת...

במוצרי חלב עם 0% שומן מחליפים את השומן בעמילן ובכל מיני חומרים מייצבים כדי שיהיה להם מידה מינימאלית של מרקם אכיל, כך שייתכן שעדיף לאכול קצת פחות יוגורט שיש בו כמות מסויימת של שומן במקום את ה-0%.
 
*לוקחת ליד דיאט יופלה*

סיבים תזונתיים - ידידיו הטובים של האדם. פקטין - מייצב טבעי לחלוטין ומוכר לנו מריבות טעימות שכן הוא נמצא בפירות. E406 = אגר, מופק מאצות וידידו הטוב של הצמחוני נמנע הג'לטין. חומרים מייצבים ועמילנים הם לא מילה גסה, אלה חומרים שקיימים באופן טבעי כמעט בכל מאכל שאנחנו אוכלים ולרוב אין בהם שום בעיה.
 

d a p h n a

New member
תראי....

את כנראה מבינה יותר בבריאות ממני (פשוט כי את מהתחום)... אלה שחושבים שפחמימות הן אויב האנושות (אני לא שייכת אליהם) מדגישים שעדיף לאכול יוגורט עם יותר שומן ולהמנע מתוספת הפחמימות שיש ביוגורטים דלים יותר, אבל כאמור אני לא דוגלת בשיטתם. אבל בתור מישהי עם ניסיון עתיר בדיאטות, אני אישית דוגלת בשיטה שבה עדיף לאכול משהו עם טעם "אמיתי" וקצת יותר קלוריות, מאשר משהו שירגיש הרבה פחות טעים והרבה יותר מזוייף ומכיל 0% שומן, ללא סוכר וכו'. למשל אני מעדיפה לאכול כמות קטנה של שוקולד אמיתי ביום ואוכל קצת פחות באותו יום מבחינה כמותית, מאשר לנסות לעבוד על עצמי שקרטיב נטול שומן וסוכר עם 7 קלוריות זה ה"מתוק" של אותו היום.
 
אז זה כבר באמת עניין של העדפה ושל גישה

האופציה שאני הכי מעדיפה היא יוגורט עם אחוז שומן נמוך (בין 0.5 ל 1.5), בלי סוכר, אבל עם טעם - ממתיק, פרי, טעם כלשהו. (זה כי אני לא סובלת את הלבנים הנקיים, וכי אני לא רוצה סוכר ביוגורט). מכיוון שדבר כזה לא בנמצא, הדרך היחידה היא להכין אותו לבד, ואכן היו תקופות שהייתי קונה יוגורט טבעי 1.5% ומוסיפה לו שקיק סוכרלוז או כפית ריבה 100% פרי, וזה באמת הכי טעים שיש. מאז נהייתי קצת עצלנית
אז עברתי ליוגורטי דיאט, כי מבחינתי יוגורט עם סוכר זה לא בא בחשבון. התפריט שלי גם ככה מצומצם בקלוריות, ומבחינתי אין סיבה לבזבז עוד 100 סתם על סוכר לבן כשאין לי שום בעיה עם טעם של ממתיקים. יש כאלה שההבדל בטעם עבורם משמעותי וזה שווה להם, וגם זה לגיטימי - פה זה באמת לגמרי עניין של העדפה אישית. אצלי מוצרי דיאט עובדים לא רע רוב הזמן, ומוצרים רגילים באמת זוללים לי מהר את כל הקלוריות היומיות... (החיים קשים כשאתה בן אדם קטנצי'ק
) מבחינה בריאותית, אני לא חושבת שיש הבדל מהותי בין היוגורטים השונים. פשוט באמת יש להם תכולה שונה מבחינת פחמימות, סוכרים, חלבון וכו', וכל אחד צריך לשלב אותם בצורה נכונה בתפריט שלו ולהתאים את שאר הדברים.
 

d a p h n a

New member
טוב, אני דווקא אדם גדולצ'יק

כלומר גם בדיאטה צריכת הקלוריות היומית שלי צריכה להיות די גבוהה כדי לשמור על מצב של ירידה בריאה, בגלל שהמשקל שלי גבוה. בכל מקרה, בכל הנוגע לממתיקים מלאכותיים אחרי שנים של צריכה שלהם החלטתי שלא מתאים לי יותר, לא רק בגלל הטעם אלא גם בגלל שהיתה לי הרגשה לא טובה מהם. אני בכל זאת מעדיפה סוכר (לבן או חום) מאשר איזה כימיקל לא ברור.
עכשיו כאשר אני צורכת מתוק אני מעדיפה שזה יהיה עם סוכר מאשר עם ממתיק. המקום היחיד שבו אני עדיין צורכת ממתיק (ובכמויות די גדולות), זה במקור הרעל העיקרי שנכנס לגוף שלי - דיאט קולה. זו התמכרות רעה שכרגע ממש לא בא בחשבון להפטר ממנה, מבחינתי, למרות שאני יודעת שזה די נורא.
 

lightflake

New member
רק לצורך הפרוטוקול

אמנם הגישה המבוססת-מדע עדיין לא מצאה נזק מוכח מממתיקים מלאכותיים, יש גישות שונות שלפיהן בהחלט מומלץ להתרחק מחומרים אלו. הסיבות הן שונות ומגוונות ואני לא מכיר את כולן, שתי סיבות שנראות לי טובות הן א. יכולה להיות בעיה לגוף להפטר מחומרים מלאכותיים מסויימים מה שעלול לגרום להצטברות לא רצויה של חומרים אלו ברקמות. ב. הגוף האנושי כפי שאנו מכירים אותו היום הוא תוצר של מליוני שנות אבולוציה בהן התפתח קשר בין הטעם המתוק לבין עלייה מהירה ברמות הגלוקוז בדם. השיבוש של המערכת הזו ע"י מאכלים מתוקים ללא סוכר עלול לגרום לבעיות. אלו רק חלק מהטענות אז מי שקורא שיקח גם את זה לתשומת לבו.
 
למעלה