זה נקרא אוריגמי?<

זה נקרא אוריגמי?<

שלום אני חדש פה מעולם לא עשיתי אוריגמי ואת כל הדברים האלו אני לא יודע איך אשמח אם מישהו יוכל ללמד אותי אני מצרף פה תמונה בכדי לשתף אתכם את הברבור הזה הכינה שכנה שלי לחתונה של אחי הברבור פה אחרי שעיצבתי את התכולה שלו זה מיועד לחתונה של אחי בעוד שבועיים וזה מיועד לכלה! התכשיט בפנים! מה אתם אומרים?

Frutapao

New member
יפה מאוד לדעתי ../images/Emo13.gif

למרות שגינו (מאוד) במפגש היום (שלישי) את התחום הזה באוריגמי, שקיבל סטיגמה של פיליפיניות
אני לא יודע לעזור לך, רק דע מראש שהקיפולים הללו הם עם דבק...

yepeled

New member
משעמם ועם דבק

ראיתי עשרות כאלה - חלקם ממש יפים. שתי נקודות: 1 אני לא אוהב לקפל עשרות ומאות חוליות זהות ופשוטות. זה משעמם. 2 הקיפולים מתחברים בלי דבק אבל על מנת שישארו לאורך זמן מדביקים אותם.

bshuval

New member
בודאי שכן

זה ענף באוריגאמי שנקרא "golden venture folding". למיטב זכרוני זה הגיע דרך אסירים סיניים בספינה בשם golden venture. אין בזה שימוש בדבק כלל וכלל! יש חוליה פשוטה שמחבריםאלפים ממנה ליצירת צורות מרהיבות. הברבור הוא אחת היצירות הקלאסיות, אבל ראיתי גם כדים, ינשופים, ועוד. לאישה שאני מכיר יש בסלון ספינה מדהימה עשויה מאלפי שטרות סיניים.

Frutapao

New member
וואלה? אבל במפגש ממש קטלתם את התחום הזה...

ואמרתם שהוא עם דבק!

bshuval

New member
אני לא הייתי במפגש

ואני אומר לך במפורש שאין דבק בזה.

gvish

New member
אז מה עם קטלנו את התחום?

יהודה גם הזכיר שזה ענף אוריגמי שהגיע דרך אסירים באוניה. קטלנו את התחום מבחינת עד כמה שאנחנו אוהבים אותו (או לא אוהבים), ולא מבחינת היותו אוריגמי או לא. אגב, היחידות האלה מאוד מזכירות את יחידת סונובה (מופיע גם בחדוות אוריגמי) - גם אותן אני לא אוהב.

mirigami

New member
זה עניין של טעם אישי רק

שבאוריגאמי רוב הקיפולים דורשים תפיסה מרחבית ותלת ממדית. ואופן העבודה מאתגר קיפולי חוליות כאלה וחיבורם מזכיר את קיפולי שקיות התה בהולנד. בהולנד במשך שנים קיפלו דגמים מדהימים משקיות תה אמנות זו משכה נשים בגיל ה-50 - 60 כמו רקמה. כך גם העיסוק בחוליות הללו דבר שלא דומה בכלל לחיבור הסנובה או כל דגם בעל חוליות רבות.

למעלה