זה נשמע כמו השווצה, אבל זה לא הענין

זה נשמע כמו השווצה, אבל זה לא הענין

עידן או-טו-טו בן שנה וחצי. אוצר המילים שלו הוא מעל 200, כאשר כשני שליש מהמילים הוא הוגה בדיוק ושליש מצריכות לעיתים תרגום קל. הוא מחבר משפטים בני שתי מילים על-בסיס יומיומי, ולא מזמן החל מידי פעם לחבר משפטים גם בני 3 ואפילו 4 מילים. (אתמול: "חיות לישון, זה לילה" משפט שבצורה זו הוא מעולם לא שמע. עוד דוגמא: במעון יש כעשרים ילדים. הוא כבר מזהה כמעט את כולם בשמם - מצביע עליהם ואומר את השם). בסביבתי הקרובה יש מעט מאוד הורים לילדים בגילו - כולם מדברים באופן משמעותי הרבה פחות. כשחברים או בני משפחה שומעים אותו, הם בדר"כ מתפעלים מאוד, אבל אני לא "מחשיבה" את זה יותר מידי - בכל-זאת - מדובר בחברים וקרובים. במעון הוא מדבר הכי טוב, אבל שוב - זו לא "חוכמה" כי הוא הכי גדול. השאלה: עד כמה זה באמת יוצא דופן? באיזה גיל מדברים בדר"כ ברמה זו? האם זה מעיד על משהו שמצדיק התייסות מיוחדת? תודה, כוכביתי.

zimes

New member
שוויצרית ../images/Emo3.gif עם ילד מתוקון

כתבתי ארוך, ונמחק. אוף. בשתי מילים - גן רב גילאי. או כל סביבה בה הוא יחשף לאנשים מגוונים יותר מהילדים בפעוטון. זה נכון, לדעתי, לכל ילד, אבל במקרה של עידן נראה לי שזה יהיה נחמד במיוחד - שיהיו ילדים שונים שיוכל לעשות אתם דברים שונים.

עלית על נקודת התלבטות קשה

מה עדיף? הכי גדול בכיתה או הכי קטן? אנחנו מאוד מרוצים מהמעון, ולא רוצים להעביר אותו. יש לנו אפשרות להעביר אותו, באותו מעון - לקבוצת הגדולים יותר, אבל אז - הוא יהיה הכי קטן, והכי קטן אומר מצד אחד פוטנציאל טוב יותר להתפתחות חברתית ומילולית ומצד שני סיכון שהילדים הגדולים "ירמסו אותו", והוא יצטרך להתמודד עם ה"ג´ונגל" מוקדם יותר. אנחנו כל הזמן מתלבטים בסוגייה.

לאה_מ

New member
אז את מוזמנת גם אלינו לפורום

(חינוך לגיל הרך). היו שם הרבה דיונים בנושא הזה, ואני בטוחה שזה יעניין אותך.

iris and ben

New member
אם להשוות לבן שלי אז....

זה באמת יוצא דופן אוצר המילים של המקסים שלי בן ה20 חודשים הוא אחוז מאוצר המילים של הבן שלך אז תעשי את החשבון....
לגבי התייחסות מיוחדת יש לי חברה שבנה מגיל 13 חודש מרכיב משפטים בני 2 מילים ודובר 2 שפות עיברית ואנגלית וגם היא רצתה לבדוק את הנושא ונאמר לה לחכות עד גיל 4-5 (אנחנו גרות בארה"ב אולי בישראל זה שונה...) בכל אופן תהני מהבן שלך המתוק

ציפי ג

New member
כשיש לאמא קול כמו שלך

זה לא פלא... כל מלה הגויה כראוי, בהטעמה, ברור... נזכרתי בך השבוע כשהתקשרתי להזמין גז. מענין למה.[ בכל אופן הילד יוצא דופן.

לאה_מ

New member
ודאי שזה מצדיק התייחסות מיוחדת!

הוא הילד שלך, לא? אני חושבת שזה באמת מוקדם. עומר בכורי דיבר שוטף בגיל שנה וחצי (הגה מלים ראשונות ב-10 חודשים וחיבר משפט ראשון בגיל שנה) וזה היה מאד חריג. שירה אמרה מילים ראשונות בערך בגיל 9 חודשים, אבל נשארה עם מילים בודדות המון זמן (רק אוצר המלים גדל, אבל לקח זמן עד שהיא חיברה שתי מילים או יותר יחד). ורק אורי (הטמבל המתוק
) אומר אמנם לא מעט מילים, אבל צריך להכיר אותו כדי לדעת למה הוא מתכוון, ועל משפטים אין מה לדבר. והוא כבר בן שנה ורבע... אולי נלך ליעוץ?

אחי הקטן (אחרי 2 בנות) שתק.

אמר אמא, אבא, כרמית, נילי, אבל לא ממש דיבר. לא משפטים, נאדה. אמא שלי היתה לחוצה נורא. אתן מכירות את הבדיחה על ההוא האילם, שיום אחד, כשהיה בן 30, אמר "תעבירו לי בבקשה את המלח?" וכששאלו אותו למה הוא לא דיבר עד הוים הוא ענה "לא היה לי מה לומר"? אז אח שלי יום אחד ישב וראה טלויזיה, ופתאום הוא ניגש לאמא שלי ואמר לה "מים עם פטל מאקשה (=בבקשה)". ככה, משום משפט למשפט מורכב. ולמה? כי הוא היה צריך רק להצביע על משהו ואני או אחותי היינו רצות להביא לו. אז למה לו לטרוח לדבר ממש??? מי שהילד שלה עוד לא ממש מדבר יכולה להרגע. כשיהיה לו מה לומר, הוא יאמר את זה...

יערולה

New member
השווצה? ממש לא את צריכה להיות גאה

יש לך ילד מפותח ומקסים. גם ירין כבר מדבר ממש טוב עם משפטים של 3-4 מילים, והוא יודעת להגיד בדיוק מה הוא רוצה, אמרו לי שזה מאד מוקדם, אז אני גאה שהילד שלי מפותח כלכך יפה
כן, זה קצת יוצא דופן, אבל יש כמה וכמה ילדים כאלו ואנחנו התגרכנו בהם, אחרת זה מאד קשה, כי הם רוצים לדבר ולא מצליחים ואז באים התיסכולים ויש בכי וצעקות, מאיתנו זה נחסך. בגיל כזה אין שום סיבה להתיחסות מיוחדת, לפני גיל 5 לא עושים מבחני אינטליגנציה, כי רק אז כל הילדים פחות או יותר משתווים בהתפתחות, ואז אפשר לדעת מי יותר ומי עוד יותר. תהני ממנו, זה הכי חשוב

נראה לי שזה באמת מוקדם וזה אחלה

יובל שלי התחילה לדבר בגיל שנתיים, גמגמה מאוד עד גיל שנתיים וחצי. בהתחלה חיכינו, אחר כך החלטנו לבדוק. בגיל שנתיים וחצי היינו באבחון. אמרו שהילדה אכן מגמגמת ושזו לא הפרעת שטף. רשמו אותה לסדנה מיוחדת. באותו יום, בחיי שזה היה באותו יום ממש, היא הפסיקה לגמגם ומאז אין רגע שקט בבית, תודה לאל. ואגב, לסדנה קיבלנו זימון שמונה חודשים לאחר מכן (מפחיד לחשוב מה היה קורה אם היא באמת הייתה סובלת מגמגום).

הלוואי עלי

הבת שלי בת שנה ורבע ושום מילה !!!!! טוב היא בעצם אומרת אבא ואמא, אבל זהו. וזה הכל. המון מילמולים תינוקיים מקסימים - שאני כמובן יודעת לפרש בדיוק למה היא מתכוונת ודי. אבל אני לא דואגת - יש לה זמן לפחות עד גיל 4. (הגיל הרישמי שאם לא מדברים בו, אז יש בעיה ממשית) לך אני ממליצה להיות נפוחה מגאווה ולקוות שתוכלי להמשיך ולהתנפח (מגאווה) גם לאחר שימלאו לו 4 שנים.

יונית ש

New member
שכחת להגיד

כמה היא מקסימה ומשגעת. ואני בטוחה שתדבר עוד כל כך הרבה שתתגעגעי לכל הבירבורים החמודים והלא מובנים האלה.

imale

New member
והשבוע רומי אמרה את המילה ה-1

והיא כמובן: "אור"
היא מגרגרררררררת יפה את הר´ בסוף המילה (זה באשמת סבתא שלה
) וביטוי המילה כולל הצבעה לעבר מקור האור, וחיוך מתוק מתוק
היא בת 9 וחצי חודשים...

למעלה