זה נשמע כמו לופוס?

clueful

New member
זה נשמע כמו לופוס?

לפני כמה שנים, כשעוד הייתי נשואה לגבר שהתעלל בי נפשית, סבלתי פעמיים מהתקפים עזים של כאבי פרקים. כאלה שממש גרמו לי לכך שתפקדתי בקושי. הלכתי לראומטולוג אשר בדק אותי ואמר שיש לי דלקת פרקים בכל הגוף, ואיבחן לופוס על בסיס ההתקף, ANA חיובי, ופצעים בפה (שיש לי מדי פעם). מאז, שינו את בדיקת ה-ANA בקופ"ח מכבי, וכעת יוצא לי שלילי. אני אמנם סובלת לפעמים מכאבי פרקים, אבל ממש ברמה נמוכה (לא לוקחת שום תרופה). אני *כן* סובלת מחום כמעט כל יום, אך לא יודעת אם זה קשור. האם זה נשמע כמו לופוס? אני מתכננת הריון כעת וחשוב לי לדעת עד כמה סביר שבאמת אני סובלת מהמחלה הזאת.

ל3

New member
הי גלופול

וברוכה הבאה לפורום- שמחה שמצאת אותנו לופוס היא מחלת "אלף הפרצופים" ולכן נורא קשה לאבחן אותה בגלל מגוון הסימפטומים הרבה. ישנם 11 קריטריונים לפיםה הראומטולוגים מחליטים אם אכן מדובר ללופוס כמובן בנוסף לבדיקות מעבדה והסימפטומים שהחלוה מתאר ומראה. בין הקריטריונים יש גם כאבי פרקים חום ופצעים כפי שתארת אבלזה גם יכול להיות משהו אחר. אני חושבת שהכי כדאי שתגשי לרופאת המשפחה ותבקשי הפנייה לראומטולוג להמשך בירור. מאחלת לך בהצלחה שירי נ.ב כדאי שתפני את השאלה שלך גם בפורום של אתר האירגון שם יש רופאה ראומטולוגית שעונה על שאלות וישנם גם קישורים למאמרים מחקריים רבים הכתותב היא www.lupus.org.il

gaia20

New member
הי, ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

שירי ענתה לך אחלה תשובה ולי נשאר לך לאחל לך ברוכה הבאה, שמחה שבאת להתייעץ איתנו אני אשמח אם תעדכני אותנו במה שקורה

קאריני21

New member
מומלץ בירור מקיף ../images/Emo45.gif

תראי בגלל שה ANA היה חיובי והפך לשלילי מומלץ לעשות בדיקות מקיפות. אם ברצונך להכנס להריון, יש לעשות לדעתי בדיקות הקשורות לקרישת הדם בנוסף לבדיקות אחרות שהרופא/המטולוג/ראומטולוג יתן. בהצלחה וכמובן, ברוכה הבאה

קרני22

New member
היריון

רצוי שאם את מתכננת להיכנס להיריון שתיידעי את הרופא בעניין הזה לפני כי דבר ראשון הוא יכול לומר לך שזה לא זמן טוב כל כך בשבילך להיכנס להיריון (ואז אני ממליצה לשמוע לו ) ודבר שני הוא יתן לך לעשות כל מיני בדיקות ויגדיל לך מינונים של תרופות (אם את לוקחת) ודבר אחרון כמובן שהוא יפנה אותך למרפאת היריון בסיכון גבוהה בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה

למעלה