זה פשוט לא הוגן.
|מיוחדת|

buffgirl

New member
זה פשוט לא הוגן. ../images/Emo80.gif|מיוחדת|

זה לא הוגן... אני כבר לא יכולה עם זה יותר, אני נשבעת... אפילו במקצוע שאני הכי טובה בו עוברים אותי אנשים שלא כאלו טובים. אנגלית. המקצוע שתמיד בא לי בקלות. אני קוראת באנגלית, מדברת באנגלית, שומעת באנגלית, כותבת באנגלית, רואה סרטים ותוכנית בלי תרגום באנגלית, והכל על בסיס קבוע. אני יודעת את החוקים, אני יודעת אנגלית כמעט שוטף. איך זה יכול להיות שמישהו שאנגלית זה המקצוע אחד הגרועים שלו מקבל ציון הרבה יותר טוב משלי? זה פשוט לא הוגן. זה פשוט לא הוגן, ובא לי לבכות. אפילו במקצוע שאני הכי טובה בו, אני לא כזו טובה. אין שום דבר שאני מתבלטת בו, אפילו בדברים שבאים לי בקלות, אז מה אני באמת שווה? מה אני שווה, אם בכל דבר שאני עושה עוברים אותי גם אלו שפחות טובים ממני? מה אני באמת שווה? אני יושבת פה עכשיו, בוכה, כי זו לא הפעם הראשונה, זו לא הפעם הראשונה. אני מרגישה הכי אפס שבעולם וזה תמיד קורה לי. אני לא טובה בכלום?

buffgirl

New member
הוא לא כזה נמוך. ../images/Emo80.gif|מיוחדת|

אני חושבת שאני יכולה יותר, אבל הוא לא כזה נוראי. זה לא משנה. למה אנשים שפחות טובים ממני במקצוע, שכל השנה אני משיגה אותם בהישגים שלי, שמקצועות שהם חורשים אליהם ימים ולילות באים לי בקלות, למה םה תמיד מקבלים בסופו של דבר יותר קרדיט ממני? למה הם מקבלים ציון יותר גבוה ממני? ובשיא האובייקטיביות [עד כמה שאפשר], ציון שמגיע לי, ולא תמיד מגיע להם?

noosh

New member
כי השיטה שבוחנת שליטה באנגלית

היא גרועה.

yuval k

New member
אז כנראה שהמבחנים בודקים "חרישה"

ובהקשר הזה: אני לעולם לא אשכח (חלק מ)שיחה שהיתה לי בסוף כיתה ו' עם המחנכת שלי. לא זוכר איך זה עלה, אבל אמרתי שאני לא לומד למבחנים. היא שאלה למה, אז עניתי שאני חושב שמבחנים אמורים לבחון מה אני יודע ולא עד כמה אני יכול לשנן. התשובה שלה היתה שזה לא נכון, מבחנים אמורים לבדוק גם את יכולת הלמידה אליהם.

noosh

New member
אממ...

אני גם כמוך - מדברת באנגלית, קרואת באנגלית, חושבת באנגלית, שומעת באנלגית.. אפילו היו תקופות שהייתי חולמת באנגלית. ואנגלית היה אחד המקצועות החלשים שלי בתיכון. אמנם כן - הייתי בודברי אנגלית, אבל לא הייתי על ציונים טובים בכלל. סביבות ה-70. פשוט המבחנים באנגלית לא בודקים את האנגלית שלך. הם בודקים את הבנת הנקרא, או את היכולת שלך להבין בדיוק איך הם רוצים שתעני על השאלה. אני מתנדבת בצבא בפרוייקט שהולכים לבתי ספר וחונכים בני נוער... ואמרתי שאינ יודעת אנגלית, והתחרטתי - אינ לא רוצה לקחת אחריות וללמד בני נוער לבגרות באנגלית, כי אני גרועה בזה ממש. וזה לא שאינ לא יודעת את השפה - אינ יודעת את השפה מעולה, ברמה של שפת אם. זה פשוט שאני לא יודעת לענות על אנסינים ומבחנים בשפה. מה שאני מנסה להגיד לך, זה שזה שאת לא מקבלת ציונים טובים באנגלית לא אומר שאת לא טובה. וזה נכון כמעט לגבי כל דבר שאת בטוחה שאת טובה בו. מה את שווה? תקשיבי, אינ לא אהיה צבועה כי לא זכיתי להכיר אותך לעומק. אבל אינ בטוחה שאת שווה המון. באמת, את שווה כי את יודעת דברים וכי יש לך את התחומים שלך שאת חזקה בהם. את לא חייבת להתבלט כדי להיות שווה במשהו. התבלטות זה עניין של טיימינג. של תחרות. של השוואה לאחרים. את שווה בלי השוואות לאחרים. את שווה בזכות עצמך, בזכות המעלות שלך והמגרעות שלך והסיכום של שניהם יחד. אל תתני למקצוע כמו אנגלית להוריד לך את הבטחון העצמי, כי את יודעת שאת טובה בזה. זה שאת לא יודעת לענות "נכון" על אנסין ולהעתיק את התשובה כמו שהם מבקשים, לא גורם לך לדבר פחות טוב או להבין פחות.

lollapalooza

New member
כנ"ל ../images/Emo45.gif

גם אני די חיה באנגלית, ובסוף לא הצלחתי להוציא פטור בפסיכומטרי... יש הבדל בין אנגלית שמדברים (או שומעים, או חולמים, או חושבים...
) לאנגלית של מבחנים, שזו זנות מוחלטת. זה בטח לא קריטריון לכמה את שווה או חכמה. ממש לא.

yuval k

New member
אני כל כך מסכים

המון מבחנים בודקים הבנה דקדוקית שלא לכולם יש ולא כולם צריכים. אני במקרה מבין את זה עכשיו (בגלל שאני לומד את זה בכל מיני שפות אחרות שבהן זה חיוני), אבל עד לפני פחות מחצי שנה לא יכולתי להבדיל בין הזמנים השונים, למשל. אפילו המורה שלי לאנגלית, שלמדה ואמורה ללמד בדרך הכי פורמאלית שיש, לא משתמשת במושגים שכתובים בספרים כי אין להם שום משמעות מעבר לקונטקסט הצר של מבחנים. אני יכול לתת עוד המון דוגמאות, אבל הרעיון עובר. דניאלי, אנגלית זה הרבה מעבר למקצוע שלומדים בביה"ס, ואת אדם נהדר גם אם זה לא רשמי שאת יודעת אנגלית מצויין.

NitsNats©

New member
קודם כל - ../images/Emo24.gif

אני לא בדיוק יודעת מה להגיד לך. אבל אני יודעת כמה את שווה. ואם תשאלי אותי, אני אגיד שאת שווה המוני המונים. ואני מבינה את התסכול, כי גם לי זה קורה... גם אני התאכזבתי לא פעם מציון שלא היה נמוך בהכרח, אבל היה פחוּת משל האחרים. זה מתסכל, בהחלט. אבל לעולם אל תחשבי שאת שווה פחות מהם רק בגלל הציון הסופי. בעיקר לא עם מערכת החינוך של היום.

I Love Paige

New member
תקשיבי, דני

קודם כל- מבחן.. בגרות באנגלית, במתמטיקה או בכל מקצוע אחר לא קובעת כמה את שווה. כי את שווה המון, דניאל. את בנאדם נהדר, וגם אם היית מקבלת 30 היית בנאדם נהדר.
גם פה, וגם מחר תקבלי אחד.

Islington

New member
מבחנים לא קובעים את מי שאתה

גם אני כמוך. מדבר, שומע, קורא ומדלג באנגלית. אבל יש מבחנים שאני לא מצליח בהם. הרבה כאלה. יש הרבה אנשים שאני מקבל פחות מהם. זה קשה וזה פוגע באגוף אבל זה רק מבחן. מבחן שנכתב על ידי אנשים ונבדק על ידי אנשים. לא תורה מסיני, רק ציון. כל שיטת הציונים הזו מטופשת. כל שיטת המבחנים.

מבחנים

בגדול, בוחנים את היכולת שלך להיבחן. כלומר - מעבר ל"חומר" שאת אמורה לדעת, הם בוחנים את היכולת שלך להוציא אותו בזמן קצוב וביעילות מרובה. יש אנשים רבים שזו הבעייה שלהם. לא הידע, ולא היכולת לאחסן ידע, אלא היכולת להוציא אותו כומו שצריך בשעה היעודה. יכול להיות שכמה שיעורים באסטרטגיות למידה יעזרו לך מאוד.

De-Panther

New member
אה?? את אחד האנשים שאני הכי אוהב...

ואני לא אוהב סתם אנשים הערך של הבנאדם לא נקבע לפי ציונים אבל אם את צריכה ציון אז אני נותן לך 100 מתוך 10

TheBeast

New member
אומיגוד..

המשפט האחרון היה אחד מהחמודים ששמעתי לאחרונה

buffgirl

New member
תודה לכולם../images/Emo13.gif ../images/Emo24.gif ../images/Emo80.gif|מיוחדת|

למעלה