זה פשוט מפחיד אותי!

MariaL

New member
זה פשוט מפחיד אותי!

למרבה ההפתעה, מה שמפחיד אותי כרגע זה לאו דווקא המצב הפוליטי- ביטחוני, אלא המצב החברתי. אני מסתכלת על האנשים ומקשיבה לשיחות שלהם וזה פשוט מפחיד. אנשים שאף פעם לא היו קיצוניים במיוחד או גזענים במיוחד (או אנטי- ערבים במיוחד), פתאום מתחילים להישמע כמו הימין הכי קיצוני שרק יכול להיות. המון אנשים לא יכולים לראות את הדברים בפרופורציה הנכונה. אנשים רואים את כל הערבים כקבוצה אחת גדולה ששונאת יהודים ורוצה להרוג את כולם. מצד שני אנשים גם רואים ביהודים חבורת פנאטים שגונבים לפלשתינאים את אדמתם ועוד רוצים להרוג את כולם. אני נורא מצטערת להיות יוצאת דופן, אבל לא כול היהודים, פנאטים ושונאי ערבים, בדיוק כמו שלא כול הערבים, פנאטים שונאי יהודים. גם החיפוש הכול כך אינטנסיבי אחר אשמים- אין אשמים!!! וחוץ מזה מה יצא אם יהיה לנו את מי להאשים? נהרוג גם אותו?! במצב בו אנחנו נמצאים כרגע, אין צורך לנסות לחפש אשמים או להחליט מי פגע במי יותר. עכשיו, צריך לחפש דרך להפסיק את כול זה! אני כל הזמן שומעת שצריך לעלות על עזה עם טנקים ומטוסים ולפוצץ את כול השטח שלהם! מה זה ייתן לנו? תתחיל מלחמה, אזרחים חפים מפשע (משני הצדדים) יפגעו, חיילים ישראלים ימותו (וזה מה שבעצם כל כך מפריע לכל אותן נשמות טובות שטוענות שצריך להרוג את כל הערבים) ובסופו של דבר הכול יסתיים ואנחנו נישאר עם עוד מלחמה מאחורינו. נשאר עם ארץ הרוסה ועם דור נוסף שצריך להתמודד עם מציאות שבה מאבדים חברים במלחמות. אז תחשבו על התוצאות לטווח הרחוק לפני שאתם מודיעים שצריך לפוצץ הכול... מריה

Ey@L

New member
welcome to the world

ככה זה שנים, יהודים ערבים חילוניים דתיים אשכנזים - ספרדים כ-ו-ל-ם ק-י-צ-ו-נ-י-י-ם- לא סתם במיוחד עכשיו יש הרבה תשדירי שירות בין חילוניים לדתיים.... לי אישית אין בעייה עם ערבים..אבל להרבה מאד יש

י.קטן

New member
בדיוק!, אבל ממש!

זה בדיוק מה שאני אומרת לאנשים פה כבר יומיים! טוב לדעת שיש עוד אנשים כמוך. יערה

בלאונט

New member
נכון. צריך לדבר איתם...

אתם צודקים. צריך לדבר איתם. אם לא נתקיף נחסוך מלחמה, אבל האם נחסוך הרוגים? לא. ההבדל יווצר כאשר אנחנו כן נתקוף ונלמד אותם פשוט מאד שהאלימות לא תשיג להם כלום. שזאת לא השפה שנדבר בה ושאנחנו לא מוכנים לספוג הרוגים - אף פעם. מצד שני, אם נרפה, הלינץ` האכזרי הזה יגיע גם למשפחותינו, לעוד ועוד אזרחים יהודים. והסיבה העיקרית שהוקמה המדינה הינה כדי להפסיק את הטבח שנעשה ביהודים בגולה. אין מה לעשות, חייבים להוכיח להם שאלימות לא עובדת. זה לא עובד. אהה, ואגב, סקר שנערך מצביע שכשמונים ותשע אחוזים מפלשתינאים מעוניינים בהשמדתה של מדינת ישראל. יתר האוכלוסיה הם בטח תינוקות ואילמים. הרבה פחות אחוזים אצלו כ``כ שונאים אותם. ברוכה הבאה למציאות.

Black Star

New member
כתבתי בדיוק אותו דבר

באחת ההודעות הקודמות שלי... אין לי כוח למצוא אותה עכשו :) אבל את/ה צודק/ת במאה אחוז.

למעלה