זה קורה בתוך השינה

mazal4

New member
זה קורה בתוך השינה

אני שומעת מה קורה סביבי ואני רוצה לקום ולא מסוגלת, לא יכולה לפתוח את העיניים ואת הגוף ואני לא יודעת למה, לאחר כמה דקות ממש בכח אני מקימה את עצמי ונכנסת לחרדה שלא יקרה לי שוב. דרך אגב שאלתי את שאר בני הבית אם הם דיברו כשאני ישנתי והם אמרו שלא, אבל בשלב הזה שאני רוצה לקום אני שומעת שהם מדברים, מה זה הזיה ?

שלבים שונים בשינה ../images/Emo1.gif

ידוע שלשינה שלנו יש שלבים. היא אינה אחידה. יש שלב של שינה פחות עמוקה כשרק נרדמים ואחכ מגיע שלב החלומות שנקרא שנת REM rapid eye movement שפרושו שהעיניים זזות וגלי המוח משתנים ונעשים פחות ארוכים ואנו חולמים וחווים דברים דרך החלום ואז מגיע שלב של שינה עמוקה וגלי מוח ארוכים ומסונכרנים, ללא חלומות ושוב השינה הופכת קלה לקראת היקיצה. ייתכן שמה שאת מתארת קשור לשלב בשינה בדיוק לפני העוררות. זה שלב בו את כבר מקיצה והמוח כבר קולט ומודע למה שסביבו, אולם השרירים עדיין משותקים ואת מרגישה משותקת וחסרת אונים. תופעה מוכרת ולא נעימה אך לגמרי לא מסוכנת ולא צריכה להדאיג. כמו תמיד, בגלל העדר הכרות אישית, הייתי ממליצה לפנות לרופא המשפחה כדי שיאבחן את הבעיה וכדי להרגיע את חששותייך. לילה טוב!!!!!!!!!!!!

אגב, זה השלב של הסיוטים

כיוון שהגוף משותק והראש עובד והכל נראה חי והתחושה היא שערים ורוצים לזוז ולצעוק- ולא יכולים וזה החלום המסוייט.

בוזיקית

New member
אגב - חצי הכוס המלאה...

לפחות יש לה שלב של סיוטים... זה אומר שיש לה גם שלבים בלי... וזה אומר שהיא בכלל ישנה... אני כבר שנתיים לא זוכרת מה זה לישון בכלל...

למעלה