זה קורה ב"חיל האוויר הטוב בעולם"....

טל ר

New member
כל דבר קורה בכל מקום

השאלה היא מה עושים כשמגלים שזה קורה - מטטאים מתחת לשטיח או מתמודדים עם מה שקרה.

שאולי46

New member
חריג לחלוטין

חיל האוויר מאז הקמתו מתגאה בתרבות של דיווחי אמת בתחקירים ובכלל, ולקיחת אחריות לטוב ולרע - מה שאפשר למידה מטעויות ושיפור מתמיד. תרבות זו יצרה רמה גבוהה של הטסה, לחימה, ובטיחות טיסה.
לא יודע מה הסמ"ט חשב לעצמו - אבל בהחלט מגיעה לו בעיטה חזקה בתחתונים כדי להעביר מסר ברור לאחרים שהאירוע חריג, ושאין זו דרכו של חיל האוויר.

שאולי46

New member
אמנם הייתי בגף הטכני,

אבל אני מכיר את מתק"א מתקופת קלטות ה- VHS שהיו מתוחקרות בתום אימוני קרבות האוויר.
צריך לשאול את הטייס אם הוא מכיר את המערכת...
ומה הוא חשב שישיג מעריכת הוידאו אם ממילא המתק"א יראה שאין הפלה.

ethanr

New member
דעה שונה

בלי לדעת כלום על חיל האוויר או על הקצין הנ״ל או על המקרה הנ״ל, אני רוצה להעלות תיזה הפוכה. תרצו לקרוא לזה פרובוקציה - לא אעלב. אבל חומר למחשבה.
הקצין הנדון לפי הכתבה - סגן מפקד טייסת באחת מטייסות הקרב המובילות של חיל האוויר - בודאי איש רציני ולא טיפש, אחרת לא היה מגיע לדרגה כזו. עצם העובדה שהוא נהג כפי שנכתב בכתבה, מעיד כי הוא האמין שהוא יצליח לצאת מזה בלי להתפס. ענין זה מלמד (לפחות אותי..) שלנהוג כך לא היה נוהג מאוד יוצא דופן וחריג, אחרת הוא לא היה לוקח סיכון כזה גדול, בפגיעה בקרירה שלו בח״א ובעתידו. עצם העובדה שהא נהג כך, תוך לקיחת סיכון כזה (כפי שאנו למדים בדיעבד), מלמדת אותי ששיטת התיחקורים הנדונה די פרוצה, ושלנסות לרמות כפי שהוא ניסה לא חרג מהנורמות המקובלות. אחרת הניסיון שלו לרמות פשוט איננו מתישב עם התנהגות הגיונית, והסיכון שהוא לקח לא מצדיק את הרווח שהוא היה יכול להפיק מכך.
מבלי לנסות לנפץ את מיתוס ח״א, כפי ששאולי46 מצטט ורבים אחרים ירצו להאמין, מה דעתכם על התיזה הזו?

שאולי46

New member
לא רואה בדברייך פרובוקציה איתן,

אלא היגיון בריא. מעריך כמוך שסמ"ט בטייסת קרב מן הסתם יהיה בחור רציני וחכם, אך (לדוגמה - אינני בקי בפרטי האירוע) אם הוא צבר רצף כשלונות ו"הופל" באימוני ק"א (בפרט ע"י "צעירים"...)- הוא עלול להיות נואש מספיק כדי לנסות להטיל ספק בנתוני מתק"א באמצעות וידאו מפוברק. הסמ"ט הנו חלק מהסגל הוותיק המכשיר צעירים להיות לוחמים, והמשמעות של כשלון מולם די ברור עבורו.
בחיל תחרותי ורווי אגו - דיווחי שקר לבטח יפגעו במקצועיות ובבטיחות טיסה - ולכן, אני מעריך שפיקוד החיל (לדורותיו) לא יאפשר שימוש במערכת תחקור פרוצה, בוודאי לא בעידן בו קיימת טכנולוגיה מתקדמת היכולה למנוע זאת.

ethanr

New member
בהחלט יתכן שהיא שגויה

העליתי תיזה זו כגירוי לדיון, ולא כעמדתי הנחרצת.
אך אם לדעתך היא שגויה, אנא הוסף את תרומתך לדיון, ופרט כיצד אתה מסביר שאדם רציני בתפקיד יחסית בכיר במערכת, עושה מעשה כ״כ חריג, בעל השלכות כ״כ חמורות לקריירה שלו? טענתי שמעשה כזה אינו מתיישב עם סבירות הגיונית, אלא אם כן הוא היה פחות חריג ממה שנדמה.
נודה לך אם תתן לנו הסבר לסתירה לכאורה זו.

mayafit

New member
בערך כמו שראשת עיר עושה זאת

האיש מעד, מסיבות שאיני יודע.
כל מה שניסיתי לומר הוא שהמערכת בח"א מקיאה מקרבה אנשים כאלה.
עד היום הוא היה בסדר (או שלא תפסו אותו), בתי הכלא מלאים באנשים שניסו לקפוץ מדרגה באופן שקרי.

ethanr

New member
טוב, הכותרת שלך רק מחזקת את טענתי

ראשי ערים רבים ו(לא כ״כ) טובים נתפשו על שחיתות, וגם פוליטיקאים רבים. הפיתוי כנראה גדול, והגבולות בין חוקי וכשר לבין פלילי או מסריח - די מטושטשים.
זה שהמערכת בח"א מקיאה מקרבה אנשים כאלה, יתכן שזה נכון, וטוב שכך. השאלה היא כמה נוספים כאלה יש שלא נתפסו, וכמה לרמות זו נורמה, על כך אין לי תשובה - רק ספקות.
בצבא הירוק ובמשטרה יש לי תשובה נחרצת על נורמות של אמירת אמת. אומרים שח״א זו חיה אחרת בתוך צה״ל. האומנם?

mayafit

New member
אכן חיה אחרת

ולכן כתבתי למעלה שהתזה שלך לא נכונה.
התפוח הרקוב הושלך מהסל ברגע שהתגלה. יושרתו לא עמדה ברף של החיל. היו לא מעט מקרים בהם חניכים בקורס טייס הודחו, גם בשלבים מתקדמים, כשהתגלתה עבירה שעברו ולא דיווחו. מאידך, חניכים שדיווחו על עבירה, נענשו והמשיכו בקורס. כל האמור בא להדגיש את החינוך אותו מקבלים אנשי צוות האוויר כבר מיומם הראשון בקורס על יושרה ואמירת האמת, גם כשהיא לא נעימה.

mike300L

New member
לא רק בחה״א! בבית ספר לצניחה היה בדיוק אותו נוהל...

בהצנחות, הטלות נמוכות, הצנחת אפסניה, צניחות חופשיות, מגרש האימונים...כל טעות היתה מדווחת באופן עצמאי גם כשידעת שתחטוף עונש, אי דווח היה מוביל להדחה!

למעלה