BOOGY BOOGY
New member
זה קורה גם אצלנו! ../images/Emo13.gif
המשפחות הכי טובות.. למי שלא יודעת אז אני ממוצא מזרחי, אצלנו בחג אוכלים דגים (חריפים) ממולאים (עם קוסברה) תפוחי אדמה (עם עגבניות, בצל, פפריקה, פלפל, מלח) עוף או צלי (בתנור) ולקינוח עוגות מתוקות או תותים ובננות במיץ תפוזים. לעומת זאת אישתי ממוצא אשכנזי, אצלהם אוכלים בהתחלה כבד קצוץ! את הכבד קצוץ שמים בצלחת ובצד קצת חזרת ואז לוקחים חלה ומורחים קודם את הכבד ועל זה שמים את החזרת.. אחר כך מגיע הגפילטע! את הגפילטע שמים על הצלחת ובצד שמים קצת חזרת ואוכלים את הגפילטע יחד עם החזרת! אחר כך אוכלים מרק עוף צח, מוזגים את המרק לקעריות ושמים קצת אטריות (בלי חזרת
). אחר כך מגיע תור העוף. מוציאים את העוף (המכובס) מהמרק, שמים אותו בצלחת ובצד קצת חזרת! ואוכלים את העוף עם החזרת! לפעמים מוסיפים קצת תפ"א אפויים או ירקות מבושלים.ולקינוח קומפוט מישמישים או שזיפים. את החג הקודם עשינו אצל סבא של שרית בדיור מוגן.. בדיור מוגן כולם אשכנזים אז היה לנו את כל האוכל שמתאים לחזרת! בחג שלפני הקודם עשינו איחוד משפחות אז היה את כל האוכל שמתאים לחזרת ואת כל האוכל שלא. החג הזה עושים אצל המשפחה שלי.. וכאן מתחיל סיפורנו.. להלן שיחת טלפון שהתנהלה אמש ב17.30 : אישתי: מה יהיה לאכול? אני: מרק ירקות, ממולאים, עוף בתנור, תפ"א אפויים, דגים מטוגנים עם רוטב קוסברה ושום ולימון, סלטים, וכו' אישתי: אני לא רגילה לאוכל הזה בחגים, אני רוצה את העוף כמו שסבתא שלי היתה מכינה! אני: אבל אצלנו אוכלים אחרת.. אישתי: אני רגילה לאוכל של אשכנזים! אני: אז לכי ותמצאי לך אישה פולניה! אישתי: אז אני הולכת לחפש! ביי! אני: ביי! אז נכנסתי לסופר וקניתי חזרת והתקשרתי לאחותי ואמרתי לה שתכניס עוף למרק ואחותי אמרה שהיא גם תקנה קרפעלך או קניידלעך.. אני אף פעם לא יודעת מה זה בדיוק קרפעלעך או קניידעלעך.. קניידעלעך זה כמו הקובה שאוכלים בפסח וקרפעלעך זה כמו הכיסונים? או להפך? וחוץ מזה לא פשוט יותר לכתוב את הקרפלעך והקניידלעך בלי ה-ע' קניידלך וקרפלך? למה האשכנזים נהגו לדחוף מלא ע' למילים ? לסיכום, שאלה יהיו הצרות שלנו
אני מאחלת לכולכןם, חג שמח ושנה טובה. מיכל
המשפחות הכי טובות.. למי שלא יודעת אז אני ממוצא מזרחי, אצלנו בחג אוכלים דגים (חריפים) ממולאים (עם קוסברה) תפוחי אדמה (עם עגבניות, בצל, פפריקה, פלפל, מלח) עוף או צלי (בתנור) ולקינוח עוגות מתוקות או תותים ובננות במיץ תפוזים. לעומת זאת אישתי ממוצא אשכנזי, אצלהם אוכלים בהתחלה כבד קצוץ! את הכבד קצוץ שמים בצלחת ובצד קצת חזרת ואז לוקחים חלה ומורחים קודם את הכבד ועל זה שמים את החזרת.. אחר כך מגיע הגפילטע! את הגפילטע שמים על הצלחת ובצד שמים קצת חזרת ואוכלים את הגפילטע יחד עם החזרת! אחר כך אוכלים מרק עוף צח, מוזגים את המרק לקעריות ושמים קצת אטריות (בלי חזרת
![](https://timg.co.il/f/Emo13.gif)
![](https://timg.co.il/f/Emo13.gif)
![](https://timg.co.il/f/Emo13.gif)