זה קורה מחר - תחרות ארץ הקודש

4Z1PF

New member
זה קורה מחר - תחרות ארץ הקודש

הודעתו של KX חברים זה קורה מחר!! ברצוני להזכיר לכם שהאירוע שחשוב לנו כחובבים ישראלים, יתקיים בתאריך 18 באפריל 2009. ביום זה כולם מתפנים מעיסוקים חשובים ונוטלים חלק להצלחת תחרות HOLYLAND. השתתפות מסיבית שלנו בתחרות תביא לנו ולכם כבוד והערכה בין אמיתינו בעולם שמחכים בקוצר רוח לתחרות. תחרות HOLYLAND תתחיל בשבת בתאריך 18 לאפריל בשעה 03.00 זמן מקומי ותמשך 24 שעות. התנאים של התחרות מפורסמים בעיתון "הגל" האחרון באתר האגודה אני מאוד מבקש מכם למצוא זמן פנוי באותה שבת ולהשתתף בתחרות. בהצלחה לכולם! בכבוד רב, מארק 4Z4KX מנהל התחרות

קצת מאוחר מדי לפרסם. יש אנשים שתדירות ההצצה שלהם בפורום נמוכה מאוד. מה גם שחלקם צריכים להכין את התחנה בעוד מועד. באתר האגודה אין קישור לעיתון הגל האחרון והאתר אינו מאורגן לוגית כלל.

4Z7DHD

New member
ארץ הקודש - מיקומים

השאלה היא לאינפורמציה - לא לניגוח או וויכוח שמתי לב שבתחרות ארץ הקודש משתמשים במצייני מקום לפי מפה שיש באתר הישראלי, ומיוחדת לצורך התחרות. מאידך - יש את מערכת ה - GRID LOCATOR הבינלאומית , הבנויה בצורה הגיונית ואם הבנתי נכון - הפכה לסטנדרט דה-פקטו בתקשורת בין חובבים. אפילו בלווין AO-51 זה בשימוש - קצר ומובן לכולם. האזנתי לו - ושם זה ממש חיוני - כל קשר הוא קצרצר, וכל האינפורמציה נמסרת. למה בעצם שלא נשתמש בשיטה הבינלאומית גם לתחרות ???

mot264

New member
אני מוסיף להערתו של רון>>

נניח שאני קיבלתי את חוברת הגל בזמן. נניח שאני לא פעיל כל כך ואיני רוצה לחזור לתחרות כמשתתף. נניח שבמשך השנה הכנתי תחנה ניידת כדי שיהיה לי קצת נחת. אני חושב שעם כבודו של מארק, כנראה שהגיל וניתוק מהמציאות עשה את שלו ולעניות דעתי היה רצוי מאד שיפורסם גם בחוברת הגל את ה"בלטות" הנכספות כדי איך שהו לנסות לקבל איזה גביע מתקדם. אני הייתי עורך את הכתבה של העמוד 9 בצורה אחרת לצורך זה על פי שיטת "איך ניתן לקבל ניקוד גבוהה יותר" כולל קישור או מפת הבלטות מצורפת. לא רק הפעלה של התחנה הניידת או נישאת. אני חושב שהיום לאור ההתפתחיות בשוק התקשורת בארץ, אני הייתי הופך את שיטת הניקוד ודואג למכפיל דווקא בתחנה נייחת, הרי קשה יותר להקים אחת כזאת בימינו. ממליץ לראות את הסרט המצורף עד הסוף !

4Z7DHD

New member
"בלטות"

למען הסר ספק - השאלה היתה בעניין השימוש בשיטת "בלטות" פרטית ולא לגמרי מובנת לעומת שיטת "בלטות" בינלאומית סטנדרטית - מנקודת המבט של זיהוי QTH. נושא המכפילים הוא נושא אדמיניסטרטיבי - ושם כמובן יש כר נרחב לדעות מדעות שונות.

תענוג.

רק בתור אחד שלא כל כך מבין, אפשר לקבל קצת הסברים על התחרות, מה עושים, והאם אני בתור מאזין חובב, יכול להאזין לשידורים הללו דרך מקלט חובבים? תודה.

4Z7DHD

New member
תחרות

שים לב לאתר הבא : http://www.qrz.co.il/4xradio.php?pid=99 הכללים אמנם לשנה קודמת, אבל הרעיון זהה. יצירת מירב הקשרים במירב שיטות העבודה עם מירב היבשות שבעולם. כמובן שיש ניקוד שונה לגבי כל תחנה או כל סוג הפעלה - אבל הרעיון הוא של מרתון , בדרך כלל של 24 שעות, שבסיומו מוכרזים המנצחים בכל הקטגוריות. תחנות נדירות "שוות" יותר, ותחנות "פושטיות" כמו למשל השכנים מאיטליה, מזכות רק בנקודה אין כמובן מניעה להאזנה של כל מי שחובב מאזין ויש לו את הציוד. השנה הגלים עמוסים למדי, ובחד-פס שמעתי פעילות כמעט על כל הגלים. היחיד שאכזב היה הלווין - עדיין אין לי מגבר UHF , ומעשה שטן - היום היה שם שקט.........מבחינתי כמובן יותר מזה - במידה ואתה מאזין באופן מסודר , רושם LOG ויש לך כרטיסי QSL - שלח למי שקלטת, הוא ישמח ובוודאי יענה. הכרטיסים האלה הם חלק חשוב מההנאה בתחביב הזה.

למעלה