זה קורה רק במשפחה שלי!

EdisonGirl

New member
זה קורה רק במשפחה שלי!

בכל משפחה יש מסורת מסוימת או הרגלים שאין בשום משפחה אחרת, לפעמים אפילו כמה

זה יכול להיות מאכל שנוהגים לאכול ביום מסוים בשבוע, בדיחה פרטית או מילה שרצה במשפחה ואף אחד בחוץ לא מבין, הרגל משונה, בילוי הזוי כלשהו, ועוד ועוד.. היריעה בהחלט קצרה מלהכיל.

אז לכבוד יום המשפחה, בואו שתפו אותנו מה יוצא דופן במשפחה שלכם!

וווואווווו!

טוב, אבא שלי הוא אחד משני האנשים שהכי מצחיקים אותי בעולם (השני זה אחי). יש לו בדיחה לא מצחיקה שכשהוא מספר אותה אני נשפכת מצחוק (פעם היו שני אחים, אחד ניגן על פסנתר וגם השני אהב גבינה צהובה. גדול!), או שהוא סתם עושה קטעים מביכים (קטע טרי טרי מהיום אחרי הצהריים: ההורים שלי נסעו לסרט. בכניסה לחניון עצרו אותם לבידוק. אבא שלי פותח את החלון למאבטח, המאבטח שואל אותו:"נשק, אדוני?" ואבא שלי, במקום להגיד לו סתם "לא", עונה "לא, תודה" כאלו המאבטח מנסה למכור לו נשק. כשאמא שלי סיפרה לי את זה נשפכתי מצחוק בסביבות הרבע שעה ואחר כך סיפרתי את זה לאחי וצחקתי עוד 10 דק')

בכל מקרה, יש לו הוויה ושפה משלו. הוא מקים לתחייה מילים שאליעזר בן יהודה בעצמו כבר שכח (פש, לדוגמא), הוא מתנהל בצורה פולנית מצחיקה בטירוף (חייב לשתות קפה ב-5 אחה"צ, כשנגמר לו הפתי בר בעבודה הוא מחזיר שקית עם פתי בר אחד, כדי שהוא לא יישכח) ובכלל, הוא פשוט... מצחיק.
סביר להניח שאם מישהו מכם יהיה איתנו סופ"ש אחד הוא לא יבין על מה המהומה, אבל אנחנו לא מסוגלים בלי השטויות של אבא שלי, שסוחפות את כולנו למצב רוח שטות.
חוץ מזה, יש את הארוחה המשפחתית בשישי, שתמיד תמיד מתקיימת, לא משנה באיזה הרכב. ואם קורה שאני ואחי לא בבית, אז תמיד יש טלפון להורים ואחד לשני של "שבת שלום".

וזהו. עכשיו שוב נזכרתי שאני תקועה פה בסופ"ש הזה במקום להיות בבית

EdisonGirl

New member
מגניב לאללה! נראה לי שהייתי מסתדרת אתכם

אגב, לגבי הפתיבר, זה מזכיר לי שכשאני עושה (טעות, ועורכת..) רשימת קניות סמוך ליציאה לסופר, ולא כותבת במהלך השבוע ישירות מה חסר, אז תמיד אני בבלאקאאוט. דייוויד (בעלי) מציע שאני אלך למטבח ואראה מה חסר, וזה כל הזמן מטריף אותי: "איך אתה רוצה שאני אראה מה חסר? זה הרי חסר...". אז אני ממש מבינה אותו. גם אני צריכה משהו שיזכיר לי מה חסר, ולכן דואגת לקנות דברים לפני שהם מסתיימים, כי אחרי זה אני לא אדע שהם חסרים.. חחח

יש לו גם קטע עם הרשימת קניות,

הוא עושה קניות וכל הזמן נוזף (גם מילה שלו) באמא שלי שהיא לא רושמת ברשימה ואז באמצע הקניות משגעת אותו...

EdisonGirl

New member
כשאני הייתי מבצעת את הקניות בבית ההורים

תמיד נזפו בי (
), שלא הבאתי שום דבר מעבר למה שכתוב ברשימה, עד שהבינו, שאם הם רוצים מותרות, הם צריכים לכתוב לי את זה ברשימה

אגב, לכתוב, לרוב הרשימה הייתה מוכתבת למוח שלי ולא על הדף. עדיין, לא חרגתי.

אישתי גם ככה .. תמיד נזכרת כשאני בסופר ולא משנה כמה אני אומר לך שתבדוק קודם בבית אם היא רואה שחסר לנו משהו היא תמיד מכינה לי רבע רשימה ואז כל רגע מתקשרת "תוסיף גם ..."
אבל בגדול אני תמיד חורג מהרשימה כי לפעמים יש מבצעים או דברים חגשים שרוצים לנסות ...

EdisonGirl

New member
אנחנו משפחה מוזרה

ולכן קצרה היריעה מלהכיל, אבל הנה משהו הזוי שאבא שלי התחיל- תיבת המציאוֹת - הייתה לנו תיבה שהיינו אוספים לתוכה כל כסף שמצאנו, ואחת לחצי שנה, בראש השנה ובפורים, מחלקים את הכסף שנצבר כדמי כיס שווה בשווה בין ארבעתנו. גם אם מישהו מאיתנו היה זוכה בלוטו או בחיש גד, היינו מחלקים את זה שווה בשווה.

EdisonGirl

New member
שלא תעז. אנחנו קפיטליסטים לגמרי

הכסף הזה הוא בגדר משחק, כי הוא לא שלנו אם הוא מזכייה או ממציאה ברחוב.. והערכנו אותו כרולטה שבסופה אנחנו בודקים כמה יצא

the mush

New member
וואו, יש לי חתיכת משפחה.

מדברים רק על המשפחה המצומצמת, כן? כי אם נדבר על המורחבת זה לא יגמר.
אז כמו שאמרו פה לפני^ אבא שלי הוא לחלוטין ליצן הבית. הוא הבן היחיד כי אנחנו שלוש אחיות. קשה שהוא יוצא מילה מהפה ולא נמות מצחוק.....
הכנת ארוחה שישי זה טקס אצלינו בבית, תמיד מוסיקה ברגע [לרוב מוסיקה ברזילאית] ותמיד נגמר לפחות בקבוק יין אחד [בהכנות!!!] אז אתם כבר מבינים איך הארוחה עצמה נראת....
יש לנו מאכלים שמלווים אותנו מאז ומתמיד, כמו "חיילים של שבת" שזאת המצאה של סבא שלי [שנפטר היום לפנות בוקר, זכרונו לברכה, ואני לבד בבית- מחפשת תעסוקה] שזה פשוט לחם עם ירקות, אבל זה מדהים. או לביבות של טל, לביבות גבינה לבנה על שם השכן שלנו בעבר, עוף שבת של אסתי, שאת אסתי אני בכלל הכרתי אבל את העוף שלה אני טורפת......
אנחנו משפחה נורא מיוחדת, עשינו המון שינויים ביחד כמשפחה. עד 99 אבא שלי היה איש צבא וכל שנה עברנו דירה. כשהשתחרר, טסנו לשליחות בברזיל... הרבה שיגעונות, אין רעיון שאני לא אעלה בפני הורי שהם לא יאהבו [כמעט] מתוך ההוויה המשפחתית...

אז לסיום,
מאז שאני בגן חובה, כל יום שישי אנחנו מדליקים נרות [ואנחנו חילוניים לחלוטין!!] עם הברכה מהגן "שתי נרות הדליקה אמא, את ידיה היא הרימה- ואמרה בכל קורא- שבת שלום ומבורך!!!"

משפחה בהפרעה

רקע קצר.. אנחנו 3 ילדים (אני 26, אחי 23, אחותי 19) ו2 הורים שהתגרשו איי שם בתקופת התיכון.

אבא שלי עם השנים הולך וניהיה יותר ויותר מצחיק, אני זוכרת אותו כאדם רציני וקשוח.. היום יש לו כבר לקסיקון משלו:
בנאדם שלא מזיז תצמו או לא מבין דברים ״ביצה קשה״. אם מישו הוא לא יוצלח אז הוא אומר ״הוא לא פוגע״. אם אדם הוא אמיתי וישר אז הוא קורא לו ״פלס״ (כמו המכשיר למדידות רצפה או חפצים אם הם עקומים) ואם האדם שקרן אז ״הוא לא פלס״. לי בילדות הוא היה קורא ״פצצולה״ (מבולגנת) ושאני ואחי היינו מפוצצים אחד את השנייה מכות הוא היה קורא לנו ״נינג׳ות״.. ובמקום חלונות הוא אומר חלונים!!! לא משנה כמה אתקן אותו!
יש עוד רבים וטובים, עם השנים הוא רק משכלל את השפה ואני ואחים שלי כבר מבינים אותו לגמריי.. ומתפוצצים מצחוק כל פעם מחדש.

לי ולאחי יש קשר ממש ממש טוב, הראתי לו איזה סרטון של משפטים שאוחצות אומרות במועדון (סרטון ממש מצחיק, כדאי לכם לראות) כל פעם שאנחנו נפגשים ואומרים איזה משו שיש שם בסרטון אז אנחנו חוזרים על אותו משפט ומתחילים לצטט וצוחקים בלי סוףףף!
וכמובן שאני והוא חזית מאוחדת מול אמא שלי אז בארוחות שישי (אנחנו נפגשים בעיקר בארוחת שישי) אנחנו מתחילים לצחוק על דברים מוזרים שהיא עושה.. כמו לקנות 4 חבילות של קורנפלקס אותווווו הדבר כי זה במבצע או לאגור בקבוקים של שמפו כל קנייה, למרות שהארון מלא.. אנחנו גם צוחקים על זה שהיא שותה יין בארוחה ומקצינים את זה עד כדי כך שיוצא שהיא אלכוהוליסטית חחח ושהיינו ילדים היא העדיפה לחבק את הבקבוק מאשר לטפל בנו. (זה לא נכון כמובן היא אמא אש, קולית כזו שמקבלת אותנו לסבית והומו כמו שאנחנו מגיל קטן..אבל אנחנו עדיין מאוד נהנים מהטקס החוזר ומהצחוקים)
ואחרי שאנחנו מסיימים עם אמא שלי אנחנו עוברים לצחוק על אחותי הקטנה.. אבל היא נעלבת אז אנחנו מפסיקים דיי מהר.

בקיצור, משפחה שכזו.. וזה רק על קצה המזלג...

למעלה