זה קטנוע או אופנוע ?

זה קטנוע או אופנוע ?

קורה לי הרבה ששואלים אותי את השאלה הזאת על כל מיני דוג"ים . בד"כ אני עונה שבקטנוע הרגליים מושטות קדימה בעוד שבאופנוע הן חובקות את המיכל מהצדדים . אם מתעקשים אני גם מחרטטת משהו על מרכז כובד שונה , יכולת ביצועים וסמ"ק נמוך יותר . כל זה כבר לא ממש נכון ... בראנר הרגליים בצדדים , יש גם גדלנועים ואפילו ביצועים . אז אם אפשר , הייתי רוצה לקבל הסבר מדויק לפי מה נקבע דו"ג כקטנוע ?

ixmix

New member
הגודל לא קובע. הגיר כן.

הX אומר - קטנוע הוא כלי אוטומטי, (במקרים חריגים כלי חצי אוטומטי). כשבד"כ הישיבה "בתוך" הכלי ולא עליו (אם כי ישנם יוצאים מן הכלל). תראי את התמונה - קטנוע/אופנוע אוטומטי, לפי דעתי עונה על ההגדרה של קטנוע למרות מראהו האופנועני (וזאת בשל הגיר/ בד"כ וריאטור). אופנוע - כלי עם תמסורת ידנית (הילוכים+קלאץ'), כשהישיבה "על" הכלי (העברת הכוח ע"י שרשרת או רצועה, לא וריאטור).

הגדרה בעייתית יש לך...

וכבר היו דיונים שלמים על כך בפורום 8... איך היית קורא לקאב ? בעיה, לא ? מזל טוב על הפורום החדש (למרות שהשדון נגד הפיצול).

כRובי

New member
ההגדרה הכי טובה שקלעה ב8 הייתה

אם הרוכב יכול להצמיד ברכיו זו לזו בישיבה על הדו"ג, הרי שזהו קטנוע. בצורה כזו, הDNA, הוא אופנוע והקאב, קטנוע. נכון - זוהי לא ההדרה של משרד התחבורה ולא של רוב משתמשי הדו גלגלי בארץ - אבל היא בהחלט "פוגעת".

כRובי

New member
קטנוע - אומנם המדרס בריצפת

הקטנוע מפריד בין כפות הרגליים של הרוכב, עדיין הברכיים יכולות לגעת זו בזו, ללא שום מאמץ..

ixmix

New member
../images/Emo12.gif לX יש רגלי כרוב ?!? ../images/Emo6.gif ../images/Emo3.gif

אכן הגדרה בעיתית....

האם ניתן להסיק מכך כי מיטב הרוכבים בסופרבייק ו/או גרנד-פרי, שבוחרים בהעברת הילוכים ידנית, כמו בסופר-קטנועים החדשים, בלחיצת כפתור, מתחרים בעצם על קטנוע באליפות העולם... מה-גם, שה-DNA המובא לעיל, עונה לגדרה של אופנוע, מבחינתי.... טוב..... יצרתי קשר עם חבר טוב, ככה... באמצע ההודעה.... ההגדרות: אופנוע:מכשיר רכיבה,כעין אופניים,המנועים ע"י מנוע קל. קטנוע:כינוי לאופנוע קל-תנועה בעל אופנים קטנים מן הרגיל. ת'שמעו, אולי אדון אברהם אבן-שושן לא היה אופנוען מהולל(שגם לו יש הגדרה ד"א), אבל אני חושב שהוא סוג של אוטוריטה בכל מה שקשור להגדרות...לא??

אגב, איקס... ההגדרה שלך...

מורידה מהרשימה את ה-קטנוע ב"הא" הידיעה... הווספה.

ד"א,שדון...

לפי ההגדרה הנ"ל, אם נשליך זאת על מכוניות, אז מיני-מיינור, זה קטנוע פחיתי, לא?

נו...

זאת, של אבי (אם לא אכפת לו שאני קורא לו כך....) שאני יבין- השדון לא קורא הודעות עד הסוף?? עוד מעט תגיד לי שאתה לא גומר את הצלחת!!! אל תיתם לגנים הפולנים להתחיל להשתולל!!

ixmix

New member
לא נכון.

אמרתי - בד"כ אוטומטי וציינתי כי ישנם יוצאים מן הכלל. קאב, ווספה, DNA - יוצאים מן הכלל. אני חושב שבסה"כ ההגדרה שלי לא רעה. אגב - ישנה גם הגדרה מילונית בדף הראשי של הקהילה... שהוכנסה עוד טרם הדיון.

TheReverend

New member
שכחת משהו

גם הקסטומים רוכבים עם הרגליים קדימה, אבל מצד שני, כפי שהשדון תמוד אומר: "קסטום זה לא אופנוע"

למעלה